Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δημιουργείται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Θερμαϊκού

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

01/07/20243:45 μμ

Δημιουργείται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Θερμαϊκού

Η δομή θα λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν θα αντικαθιστά ή υποκαθιστά τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Freepik
Φωτ. Freepik

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

 

Για πρώτη φορά δημιουργείται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Θερμαϊκού, μια σημαντική αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

 

 

Διευρύνεται το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους έπειτα από την απόφαση έγκρισης της πρότασης του Δήμου Θερμαϊκού για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων-ΚΗΦΗ.

Η χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 446.000 ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια και οι πόροι προέρχονται από το Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» και ειδικότερα από την Προτεραιότητα «Προώθηση της Κοινωνικής Συνοχής στην Κεντρική Μακεδονία – Παρέμβαση του EKT+» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η δημιουργία και υποστήριξη της λειτουργίας της νέας δομής ΚΗΦΗ στο Δήμο Θερμαϊκού έχει ως σκοπό την παραμονή των ατόμων τρίτης και τέταρτης ηλικίας στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον τους, τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, την εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών των οικογενειών με ηλικιωμένο μέλος, την αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των μελών της οικογένειας.

Ομάδα-στόχος είναι τα άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

Το ΚΗΦΗ του Δήμου Θερμαϊκού θα είναι δυναμικότητας 15 ατόμων και θα προσφέρει υπηρεσίες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης κ.λπ.

Σημαντικό επίσης είναι να αναφερθεί ότι η δομή θα λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν θα αντικαθιστά ή υποκαθιστά τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

«Η επιτυχής ένταξη της πρότασης του Δήμου Θερμαϊκού για τη δημιουργία ΚΗΦΗ περνάει σε άλλο επίπεδο την κοινωνική πολιτική μας, ενώ είναι εναρμονισμένη με τις εξαγγελίες του προεκλογικού προγράμματος της σημερινής Διοίκησης, καθώς δεσμευτήκαμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και στήριξης της οικογένειας. Οι συντονισμένες προσπάθειες της Αντιδημαρχίας Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Ισότητας και της Αντιδημαρχίας Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών έφεραν αυτό το αποτέλεσμα που στο ξεκίνημα του φάνταζε ακατόρθωτο. Στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής σημειώνω επιπλέον ότι έχουμε ήδη επεκτείνει την λειτουργία των ΚΔΑΠ και τον Αύγουστο, έχουν ενισχυθεί τα ΚΑΠΗ με γυμναστές, με παθολόγο και ορθοπεδικό, εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας τους και προχωράμε στις εκλογές για την ανάδειξη επιτροπών σε κάθε ΚΑΠΗ, ενώ φροντίζουμε για τις μετακινήσεις και τις εκδρομές των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας» υπογράμμισε σχετικά ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.7.20243:45 μμ

  Συντήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών κατά μήκος της περιφερειακής τάφρου Θεσσαλονίκης και κατασκευή νέων πρόσθετων έργων, που θα ενισχύσουν την προστασία της Θεσσαλονίκης από πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις, προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατατέθηκε για διαβούλευση από

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.7.20242:31 μμ

    Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να καταγράφονται, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης λαμβάνουν μέτρα προστασίας των πολιτών. Συγκεκριμένα, από σήμερα Τετάρτη 17/7 μέχρι και

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.7.20242:21 μμ

    Μόνον την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν τρεις φωτιές κάθε μέρα, μερικές από τις οποίες, όπως αυτές στο Λιβάδι και στην Περιστερά ήταν πολύ δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενώ από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου τα περιστατικά αγγίζουν περίπου τα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

16.7.20242:00 μμ

  Την απουσία δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας στη Θεσσαλονίκη, από την πλευρά της διοίκησης του δήμου, επανέλαβε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», Σπύρος Πέγκας.   Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

16.7.20241:55 μμ

  Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τζελέπης ορίστηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος για τα θέματα των αδέσποτων ζώων.   Ο Σπύρος Τζελέπης έχει επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος, που απαιτεί συντονισμένη διαχείριση από

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

11.7.20247:50 μμ

  «Η Επιστροφή του Τέλους Ταφής στους Δήμους, έστω με τη δέσμευση διάθεσης των ποσών αυτών στην ενίσχυση της ανακύκλωσης, θα είναι ένα αξιοσέβαστο mea culpa της κυβέρνησης για μια άδικη επιβάρυνση των Δήμων που εκτροχίασε πολλούς προϋπολογισμούς (το βιώσαμε

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή