Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Aπένειμε βραβεία σε μαθητές ο Τζιτζικώστας

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

08/10/2021 5:27 μμ

Aπένειμε βραβεία σε μαθητές ο Τζιτζικώστας

O Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας απένειμε τα βραβεία του μαθητικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Πάμε σχολείο; Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο!»

Aπένειμε βραβεία σε μαθητές ο Τζιτζικώστας

Γράφει THESSNEWS-DESK

O Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας απένειμε τα βραβεία του μαθητικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Πάμε σχολείο; Φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις προς το σχολείο!»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε τον διαγωνισμό με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «e-smartec» (Enhanced Sustainable Mobility with Marketing Techniques / Ενίσχυση της Βιώσιμης Κινητικότητας μέσα από Τεχνικές Μάρκετινγκ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe 2014-2020.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «πρέπει και μπορούμε να κάνουμε όλοι τις μετακινήσεις μας πιο φιλικές στο περιβάλλον. Χαίρομαι σήμερα που το μήνυμα αυτό περνάει στους νέους και χαίρομαι που μέσα από αυτή τη δράση μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου περνούν οι ίδιοι αυτό το μήνυμα σε όλους, ζωγραφίζοντας, φωτογραφίζοντας και σχεδιάζοντας τη δική τους βασική καθημερινή μετακίνηση, όπως είναι ή όπως θέλουν να είναι, από και προς το σχολείο με πιο ανθρώπινο, πιο φιλικό στο περιβάλλον τρόπο. Είναι σημαντικό όλοι μας να προωθήσουμε τις πράσινες μετακινήσεις και γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που ώθησαν τα παιδιά να οραματιστούν και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις πόλεις μας, για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις πόλεις περνά μέσα από τις φιλικές για το περιβάλλον μετακινήσεις και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί τις πράσινες μετακινήσεις, με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως για παράδειγμα την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Το πιο σημαντικό όμως είναι οι νεότερες γενιές να οραματιστούν και να διεκδικήσουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη μετακίνηση από και προς το σχολείο με τα πόδια, το ποδήλατο ή το πατίνι και την υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού συμμετείχαν στο διαγωνισμό με ζωγραφική, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου με φωτογραφία και ψηφιακή επεξεργασία εικόνας.

Παρόντες στην τελετή απονομής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας και ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δρ. Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης.

Τα βραβεία του διαγωνισμού έλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες:

Διαγωνισμός ζωγραφικής μαθητών Δημοτικού:
1ο Βραβείο: Διονυσία Βογιατζοπούλου, 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς.
2ο Βραβείο: Ασπασία Μπατανίδη, 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς.
3ο Βραβείο: Καλλιόπη Παπανικολάου, 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου:
1ο Βραβείο: Ντορέττα Δρίζη, Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
2ο Βραβείο: Παναγιώτης Κανέλλης, 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.
3ο Βραβείο: Ηλίας Γιακουβής, 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

19.10.2021 2:39 μμ

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση του Παρισιού IFTM TOP RESA που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 8 Οκτωβρίου. Η επανεκκίνηση του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο το φετινό καλοκαίρι στέλνει αισιόδοξα μηνύματα  από την επισκεψιμότητα και την

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

18.10.2021 6:41 μμ

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει τις παρεμβάσεις του για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων με δύο νέα μεγάλα έργα.   Πρόκειται για τη δημιουργία πράσινων δωμάτων σε τέσσερα δημοτικά κτίρια, που θα μετατραπούν σε φυτώρια αρωματικών

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

18.10.2021 4:25 μμ

Ο Δήμος Θέρμης έκανε αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης των περιοχών που  επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Το συγκεκριμένο αίτημα το  υπέβαλλε ο δήμος Θέρμης προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το αίτημα υποβλήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου μέσω επιστολής

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

18.10.2021 12:20 μμ

Αρχίζει εκ νέου τη λειτουργία του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Δήμου Βόλβης, από τον δήμο Βόλβης, τη γενική γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας, καθώς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.10.2021 12:57 μμ

O τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης παραχώρησε συνέντευξη στο Open Weekend και αναφέρθηκε στην “μάχη” που έδωσε με το αλκόολ. Aρχικά ο κύριος Μπουτάρης ανέφερε: «Ένα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

16.10.2021 6:15 πμ

Για μια ακόμη χρονιά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με ομόφωνη απόφασή του Δ.Σ. τελεί υπό την αιγίδα της την επιτυχημένη δράση ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα». Πρόκειται για διοργάνωση, που ξεκίνησε

thess

Επικαιρότητα