Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Α. Τζιτζικώστας και Α. Μυκωνίου παρουσίασαν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

16/05/2022 6:09 μμ

Α. Τζιτζικώστας και Α. Μυκωνίου παρουσίασαν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου περιλαμβάνει 7 παραγωγές και 13 παραστάσεις

Α. Τζιτζικώστας και Α. Μυκωνίου παρουσίασαν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022

Γράφει THESSNEWS-DESK

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου.

 

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Παντελής Καζαντζίδης, ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Αθανάσιος Μπέγκας, το μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Τάνια Κιουμουρτζιίδου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 Αθανάσιος Κολαλάς, καλλιτέχνες και συντελεστές των παραστάσεων του Φεστιβάλ, που έχει ήδη καθιερωθεί ως ο θερινός πολιτιστικός θεσμός της Θεσσαλονίκης, ένας θεσμός, ο οποίος αποτέλεσε ιδέα και εξαγγελία της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έγινε πράξη.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “το φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου τιμά την Ιστορία, αναδεικνύει την παράδοση και αγκαλιάζει τις σύγχρονες τέχνες. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες αλλά και σπουδαίοι νέοι δημιουργοί ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα στην πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού.

Με δύο ξεχωριστές παραγωγές, με την πρεμιέρα του ‘Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη’ και ‘τη Μικρασία μέσα από τα μάτια των σύγχρονων δημιουργών’, τιμούμε την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Με ιδιαίτερα θεματικά αφιερώματα παρουσιάζουμε ένα πολυσυλλεκτικό και πλούσιο ρεπερτόριο, από τον Διονύση Σαββόπουλο που επιστρέφει στον τόπο του για μια μεγάλη συναυλία, έως τον Μεξικανό τενόρο Ramon Vargas για το μεγάλο Gala Όπερας.

Εξωστρέφεια, αυθεντικότητα, υψηλή ποιότητα και αισθητική, έμπνευση από το παρελθόν, αλλά και ανοιχτό βλέμμα στο μέλλον, είναι τα βασικά συστατικά του φετινού προγράμματος του Φεστιβάλ Επταπυργίου. Η μνήμη, η νοσταλγία, αλλά και το ‘νέο’ που έρχεται ορμητικά, κάνουν το σύγχρονο πολιτισμό να αντέχει, να ανθίζει και να δυναμώνει, δίνοντάς μας ελπίδα και αισιοδοξία”.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι “το όραμά μας ως διοίκηση της Περιφέρειας για το Φεστιβάλ Επταπυργίου γίνεται πραγματικότητα και εξελίσσεται συνεχώς ως θεσμός πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από τη γόνιμη συνεργασία με τους σημαντικότερους φορείς του τόπου μας. Κάθε χρόνο βάζουμε τον πήχη όλο και ψηλότερα, ονειρευόμαστε ακόμη πιο τολμηρά, σε πείσμα των δυσκολιών και των ανατροπών της εποχής. Με πολύτιμους παλιούς και νέους φίλους, κάνουμε το Φεστιβάλ Επταπυργίου ολοένα και καλύτερο, έναν σύγχρονο δυναμικό θεσμό, ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό και κοινωνικό γεγονός, που αναδεικνύει πολιτιστικά και τουριστικά τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Διότι εκτός των άλλων το Φεστιβάλ Επταπυργίου έχει και αναπτυξιακό πρόσημο, διότι ως μείζον πολιτιστικό γεγονός συμβάλλει στην ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σας περιμένουμε, από τις 17 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου, να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα του Επταπυργίου”.

Η κ. Μυκωνίου έκανε μια αναδρομή στην Ιστορία του Φεστιβάλ, από το 2019 και τις πρώτες λαμπερές εκδηλώσεις μέχρι τα δυο χρόνια της πανδημίας, τονίζοντας ότι “χρόνο με το χρόνο δίνουμε το στίγμα μας, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο και στηρίζουμε εμπράκτως τους τοπικούς καλλιτέχνες, που περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια”.

“Το Φεστιβάλ Επταπυργίου χαρακτηρίζεται από μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις σε ένα εμβληματικό μνημείο. Στις καλλιτεχνικές επιλογές δεν ακολουθούμε την πεπατημένη”, επισήμανε η κ. Μυκωνίου και παρουσίασε αναλυτικά τις φετινές παραστάσεις, που έχουν προγραμματιστεί. Εκτός από τους πολλούς καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, που στηρίζουν εμπράκτως και με τη συμμετοχή τους το Φεστιβάλ, οι κυριότερες στιγμές του, οι πιο σημαντικές παραγωγές φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ΕΡΤ3.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου περιλαμβάνει 7 παραγωγές και 13 παραστάσεις, ενώ συμβάλλουν 45 τεχνικοί και 350 καλλιτέχνες εκ των οποίων το 93% από την Κεντρική Μακεδονία.

Την παραγωγή και διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της UNESCO.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 περιλαμβάνει συνοπτικά τις εξής παραστάσεις:

-17 και 18 Ιουνίου: “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” – Διονύσης Σαββόπουλος με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

-21 και 22 Ιουνίου: “Τα τραγούδια του Αρτέμη/1922” – Μουσικοθεατρική παράσταση για το δράμα των ξεριζωμένων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αφιερωμένη στο ορφανοτροφείο “Μέλισσα” όπου θα διατεθούν όλα τα έσοδα.

-26 και 27 Ιουνίου: “Μεγάλες Φωνές” – Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Εύη Σιαμαντά.

-4 και 5 Ιουλίου: “Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη” – Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

-10 Ιουλίου: “Ραμόν Βάργκας” Gala Όπερας με την ΚΟΘ.

-13 και 14 Ιουλίου: “10 Άρπες” – γνωστές κλασικές, κινηματογραφικές και ροκ μελωδίες από το μεγαλύτερο σχήμα με άρπες στην Ελλάδα.

-18 και 19 Ιουλίου: “Καταραμένοι Ποιητές” – Αλκίνοος Ιωαννίδης – Αφήγηση: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος – Βραδιές ποίησης και μουσικής.

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με δέκα νέους μουσικούς από τη Θεσσαλονίκη, που συγκροτούν το σύνολο JoveNata Ensemble (ορχήστρα εγχόρδων).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

27.6.2022 7:45 μμ

Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια του Tyrol της Αυστρίας υπέγραψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυβερνήτης του Tyrol Günther Platter.   “Το Tyrol είναι μια Περιφέρεια, με την οποία

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

25.6.2022 4:10 μμ

“Η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση των άλλων προς εμάς αλλά και με τη δική μας κατανόηση προς τους άλλους. Η ζωή, η κοινωνία καθημερινά χρειάζονται μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού. Οι επιτυχίες, βέβαια,

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

16.6.2022 2:27 μμ

Παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε το Δέλτα του Αξιού, με αφορμή τη σπουδαία πρωτοβουλία καθαρισμού της περιοχής από τις εταιρείες Henkel Hellas και Μασούτης με τη συνδρομή της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., στο πλαίσιο της Παγκόσμιας

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.6.2022 5:19 μμ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας των Σέρβων στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Radovan Viskovic, είχε σήμερα (15/06), στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.   Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν συνεργασίες σε νευραλγικούς τομείς, όπως στον τουρισμό,

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

9.6.2022 4:15 μμ

Την ικανοποίησή του για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα εξέφρασε, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.   «Ένας μεγάλος κύκλος ολοκληρώνεται με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

9.6.2022 10:15 πμ

Θετική ανταπόκριση από πολίτες κι εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκει το κάλεσμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μελά, Γιώργου Λίλτση για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου, ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να ανατραπούν οι σημερινοί συσχετισμοί

thess

Επικαιρότητα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

27.6.2022 11:15 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή