Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / 1,2 εκατ. ευρώ για το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο της Χαλκηδόνας

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

05/05/2022 1:53 μμ

1,2 εκατ. ευρώ για το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο της Χαλκηδόνας

Η υλοποίηση του έργου κρίνεται αναγκαία, καθότι τμήματα των ασφαλτοστρωμένων δρόμων που συνδέουν το Άδενδρο και το Παρθένιο με το Μικρό Μοναστήρι, έχουν καταστραφεί σε όλο το μήκος τους.

1,2 εκατ. ευρώ για το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο της Χαλκηδόνας

Γράφει THESSNEWS-DESK

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου στο Δήμο Χαλκηδόνος», από την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο.

 

Σκοπός της σύμβασης είναι η συνεργασία των δύο συμβαλλόμενων μερών, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.187.000,00 ευρώ με το ΦΠΑ.

Η υλοποίηση του έργου κρίνεται αναγκαία, καθότι τμήματα των ασφαλτοστρωμένων δρόμων που συνδέουν το Άδενδρο και το Παρθένιο με το Μικρό Μοναστήρι, έχουν καταστραφεί σε όλο το μήκος τους και η κυκλοφορία των τροχοφόρων είναι επικίνδυνη ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει το Άδενδρο με το Μικρό Μοναστήρι μήκους 2,3χλμ, τον δρόμο που συνδέει το Παρθένιο με το Μικρό Μοναστήρι μήκους 2,5 χλμ, και τέλος τον κοινό κλάδο προς την Εθνική οδό και Μικρό Μοναστήρι μήκους 1,9 χλμ.

 

Ειδική διαστρωμάτωση

 

Για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών, που οφείλονται στην άνοδο της στάθμης των νερών, θα ακολουθηθεί ειδική διαστρωμάτωση όπως επιτάσσει η επιστήμη κατά την κατασκευή τέτοιων δρόμων, αφού πρώτα απομακρυνθεί ο κατεστραμμένος ασφαλτοτάπητας. Η συνολική διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται σε 33 μήνες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν στον Δήμο.

 

Πατουλίδου: «Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια»

 

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε: « H Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους, προς όφελος των πολιτών. Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια. Η προσπάθειά μας για ένα δίκτυο συντηρημένο, ασφαλές και σύγχρονο συνεχίζεται σε όλους τους δρόμους ευθύνης μας. Η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Αναγνωστόπουλο είναι άριστη και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα της περιοχής που μπορούμε να παρέμβουμε και να δώσουμε λύσεις. Ακόμη και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, η Περιφέρεια έχει ως πρώτο της μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από τη μεριά του ο κ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Υπογράψαμε σήμερα με την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητα Θεσσαλονίκης μια πολύ σημαντική προγραμματική σύμβαση που αφορά στην αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου στο Δήμο Χαλκηδόνος, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής. Πρόκειται για οδικό δίκτυο που αντιμετωπίζει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο και εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής Παρθενίου, Αδένδρου, Μικρού Μοναστηρίου και Λουδία αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος. Με την προγραμματική αυτή σύμβαση αξιοποιούμε μια ακόμη χρηματοδοτική δυνατότητα που μας δίνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις υπηρεσίες της οποίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης τόσο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και στην Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν στο συγκεκριμένο έργο».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

21.5.2022 11:07 πμ

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού και την εξασφάλιση πρόσβασης στον σταθμό «Νέα Ελβετία» του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τριμερούς προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης. Την

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

19.5.2022 10:52 μμ

Ποδηλατάδες με κοινόχρηστα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να κάνουν στο προσεχές μέλλον οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου.   Η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

19.5.2022 2:22 μμ

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Κατερίνας Βελλίδη έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.   Ο κ. Ζέρβας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «το εκδοτικό συγκρότημα Βελλίδη έγραψε ιστορία, συμβάλλοντας σε δύσκολες εποχές στην ενδυνάμωση της φωνής της Θεσσαλονίκης».   Το

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

18.5.2022 10:18 μμ

Στην κοπή τεσσάρων επικίνδυνων πεύκων που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Μπίλλειου Πολιτιστικού Κέντρου, προχώρησαν σήμερα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Πρασίνου.   Κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, προηγήθηκε αυτοψία του γεωπόνου του Δήμου Λαγκαδά, ο οποίος αφού εξέτασε τα δέντρα και διαπίστωσε

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

18.5.2022 7:30 μμ

Σε έκτακτη σύγκληση της δημοτικής ομάδας και ακολούθως της δημοτικής παράταξης προχώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση του Γιώργου Αβαρλή.   Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη διαγραφή του Γιώργου Αβαρλή από την παράταξη,

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.5.2022 6:50 μμ

Έναν πολύ ξεχωριστό συμμαθητή, τον αξιαγάπητο Άξελ, υποδέχθηκαν σήμερα τα παιδιά που φοιτούν στο ειδικό δημοτικό σχολείο της Σχολής Τυφλών.   Τις συστάσεις των μικρών μαθητών με τον Άξελ ανέλαβε να κάνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που βρέθηκε στο

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή