Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / To απόγευμα oι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

06/07/20237:45 πμ

To απόγευμα oι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού

Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

To απόγευμα oι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Αρχίζει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Στις 5 το απόγευμα η ομιλία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Το Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης. Χωρίς Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής πρώτη φορά θα ανέβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η οικονομία στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει παράταση του market pass ως το τέλος του 2023.

Το άλλο Pass που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτό για τους νέους. Το Youth Pass θα είναι της τάξης των 150 ευρώ και θα το λαμβάνουν οι νέοι όταν ενηλικιώνονται.

Το ετήσιο κόστος του μέτρου είναι 30 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο θα το λαμβάνουν περίπου 200.000 νέοι.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευπαθείς ομάδες. Με προτεραιότητα τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Επίσης θα ανακοινωθεί η κατάργηση της περικοπής του 30% για τους συνταξιούχους που εργάζονται.

Αυτή θα αντικατασταθεί από μία μικρότερη φορολογική εισφορά, που θα υπολογίζεται επί του ποσού του πρόσθετου εισοδήματος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη να ανακοινώσει «λίφτινγκ» στις 120 και στις 72 δόσεις, μέτρα που θα εξειδικευτούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20235:45 μμ

  Υπογραφές σε 15 συμφωνίες, μνημόνια και κοινές δηλώσεις/διακηρύξεις έπεσαν από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.   Αναλυτικά:     1. Συμφωνία στον Τομέα της Παιδείας   Υπογράφουν ο Υπ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20234:38 μμ

  Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου στην προσπάθεια εξάλειψης των εστιών ρύπανσης που προκαλείται από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε δρόμους και γειτονιές του Δήμου υλοποιεί πρόγραμμα εντοπισμού, καταγραφής και απομάκρυνσης τους.   Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι κάτοικοι του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20233:31 μμ

  Τις συνεχείς εποικοδομητικές και ουσιαστικές διαβουλεύσεις με βάση τον Πολιτικό Διάλογο σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος, τις διερευνητικές, Διαβουλευτικές συνομιλίες, την Θετική Ατζέντα, στο πλαίσιο του ενισχυμένου Κοινού Σχεδίου Δράσης, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την εξάλειψη αδικαιολόγητων πηγών έντασης,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20232:21 μμ

  Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα.     «Βιώσαμε και βιώνουμε περιφερειακές συγκρούσεις που εγείρουν σοβαρή ανησυχία όταν γίνονται στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20231:53 μμ

  Κοινές δηλώσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία ολιγομελών αντιπροσωπειών από Έλληνες και Τούρκους Υπουργούς.    

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.202312:57 μμ

    «Έκθεση Ιστορικών Αρχειακών Τεκμηρίων Δημοτικού Συμβουλίου 1915-1922» διοργανώνουν το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Δημοτικού Συμβουλίου της Διεύθυνσης Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων και το Τμήμα Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Διεύθυνσης Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και Αρχείων που θα διαρκέσει από τις 15

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή