Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σ. Φάμελλος: Αναιτιολόγητη η απόφαση για κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

23/10/20235:32 μμ

Σ. Φάμελλος: Αναιτιολόγητη η απόφαση για κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ

«Με το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων ΕΛΤΑ ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι ανάγκες της κοινωνίας»

Σ. Φάμελλος: Αναιτιολόγητη η απόφαση για κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Με δήλωσή του ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρεται στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Φάμελλος: «Με το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων ΕΛΤΑ ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι ανάγκες της κοινωνίας.

 

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βιώνουν από σήμερα τα αποτελέσματα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, μετά την αιφνίδια και αναιτιολόγητη απόφαση για το κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Με πρόσχημα τη δήθεν αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά στη βίαιη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων του Οργανισμού σε ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές. Επιφέρει έτσι ένα σοβαρό πλήγμα στην ελληνική περιφέρεια και οδηγεί στην ερημοποίησή της. Μέχρι και σήμερα, τα καταστήματα αυτά εξυπηρετούσαν τις ανάγκες επικοινωνίας, οικονομικών συναλλαγών (καταβολή συντάξεων, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, εφορίας κ.α.,) καλύπτοντας και το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, ακόμα και φαρμακευτικής περίθαλψης. Υπηρεσίες για τις οποίες, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές και συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο παροχής τους.

 

Ο κ. Μητσοτάκης εμμένει στην αντικοινωνική του πολιτική, στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη συστηματική απαξίωση και την πλήρη διάλυση των ΕΛΤΑ, γιατί δεν τον ενδιαφέρουν οι ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα της υπαίθρου και γενικά της περιφέρειας. Έχει ως μοναδικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ με πώλησή τους σε στρατηγικό ημέτερο επενδυτή.

 

Η κρατική χρηματοδοτική ένεση ύψους 280 εκατ. ευρώ που δόθηκε στα ΕΛΤΑ το 2020 δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει το κλείσιμο καταστημάτων. Προτεραιότητα τελικά δεν ήταν οι πολίτες και η τοπική ανάπτυξη αλλά η στήριξη του εκλεκτού της και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, μέσω σκανδαλωδών απευθείας αναθέσεων ύψους 1 εκατ. ευρώ, ή η δημιουργία κομματικού στρατού μέσω προσλήψεων golden boys, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Ν.4758, που η ίδια ψήφισε.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της για το κλείσιμο των 41 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ. Ως εδώ η εγκατάλειψη της περιφέρειας, ως εδώ η αποψίλωση υπηρεσιών από το Δημόσιο και το χάρισμά τους σε ιδιώτες και συμφέροντα».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20239:00 μμ

  Την κυριαρχία της ΝΔ, την άνοδο ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αλλά και την συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega: Το κυβερνών κόμμα κερδίζει σχεδόν δύο μονάδες στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20238:15 μμ

  Eπιστολή παραίτησης από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Κοτσακά, πέντε μέλη της.   Πρόκειται για τους Ερρίκο Βεντούρα, Σταμάτη Σακελίων, Μιχάλη Σπουρδαλάκη, Ελένη Σταματάκη και Κατερίνα Κύρου.   Πηγή: skai.gr.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20237:45 μμ

  Στις μεγάλες ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται με τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με τον Yossi Matias, Google Vice-President Engineering and Research της Google, σε εκδήλωση με

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20237:30 μμ

  «Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, απλά καμιά φορά η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τοποθέτησή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την πρώτη που διεξάγεται μετά τη διάσπαση και την αποχώρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20233:48 μμ

  Τον σπουδαίο συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, αποχαιρέτησε μέσω ανάρτησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.   Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη: «Η ελληνική γλώσσα έχει όλη τη δυναμική του δυναμίτη», είχε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20232:12 μμ

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, γνωστοποίησε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου τόσο για ψηφοφόρους στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, μίας ιστορικής τομής, που θα ισχύσει από τις ευρωεκλογές.  

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

1.12.202312:00 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή