Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ράνια Θρασκιά: Σε τραγική κατάσταση το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

15/11/20239:02 πμ

Ράνια Θρασκιά: Σε τραγική κατάσταση το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»

Oι ανθρώπινες ζωές και τα δικαιώματα όσων αγωνίζονται για αυτές δεν μπορούν να μπαίνουν σε καμία μαθηματική λογική

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Με επίκαιρη ερώτησή της η Ράνια Θρασκιά, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έφερε στη Βουλή το ζήτημα των σοβαρών δυσλειτουργιών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

 

Όπως τόνισε και κατά τη συζήτηση της ερώτησης, η πραγματικότητα αναφορικά με τη στελέχωση του νοσοκομείου είναι σοκαριστική, με τους αριθμούς να «μιλούν» από μόνοι τους. Οι αναισθησιολόγοι που έχουν απομείνει στο νοσοκομείο φτάνουν τους 9 από τους 26 προβλεπόμενους σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, τη στιγμή που οι ανάγκες για την κάλυψη τόσο των τακτικών όσο και των επειγόντων χειρουργείων, καθώς και της γενικής εφημερίας είναι πολλαπλάσιες. Με αποτέλεσμα οι αναισθησιολόγοι εργάζονται με απάνθρωπα ωράρια, πραγματοποιώντας 10-12 εφημερίες τον μήνα. Η βουλευτής επισήμανε ότι οι λίστες αναμονής των χειρουργείων στις Κλινικές είναι τεράστιες και δεν είναι επικαιροποιημένες, αλλά και ότι σημαντικό πρόβλημα υπάρχει επίσης στο Ακτινολογικό, καθώς έχει διακοπεί η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, ενώ σχεδόν καθημερινά είναι παροπλισμένος ένας από τους δύο αξονικούς τομογράφους του νοσοκομείου λόγω της έλλειψης τεχνολόγων. Για αυτό και ρώτησε τον Υφυπουργό Υγείας σε ποιες άμεσες και προφανώς κατεπείγουσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, λέγοντας εμφατικά ότι «οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια», παραδέχτηκε «ότι υπάρχουν προβλήματα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ειδικά […] στο Αναισθησιολογικό […] και πρόσκαιρα τα αντιμετωπίζουμε με μετακινήσεις προσωπικού στο νοσοκομείο ή με μπλοκάκι», αναφέροντας αόριστα ότι «θα υπάρξει ομαδική προκήρυξη για τους αναισθησιολόγους του ‘Παπανικολάου’ και θα δοθεί ένα πακέτο κινήτρων έτσι ώστε […] να καλυφθούν αυτές οι θέσεις». Επικέντρωσε ωστόσο το πρόβλημα του νοσοκομείου στους αναισθησιολόγους, δεν παραδέχτηκε τη διακοπή των απογευματινών ιατρείων στο Ακτινολογικό ούτε τις εικόνες ντροπής που υπάρχουν στο νοσοκομείο, και συγκεκριμένα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Σχετικά δε με το θέμα που του έθεσε στη δευτερολογία της η κ. Θρασκιά για τις αλλεπάλληλες εντολές μετακίνησης που λαμβάνουν οι ιατροί της Παθολογικής Κλινικής για την κάλυψη των αναγκών εφημέρευσης περιφερειακών νοσοκομείων όμορων Νομών, απάντησε πως «δεν είναι κάτι με το οποίο είμαι ευχαριστημένος με αυτό» και αναφέρθηκε γενικά στη χρηματοδότηση του νοσοκομείου.

Η βουλευτής τόνισε πως πρόκειται για την πλήρη αποδυνάμωση και υπολειτουργία ενός εκ των μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας. Οι αριθμοί λοιπόν μπορεί να λένε πάντα την αλήθεια, και προφανώς δεν αμφισβητούνται, όμως οι ανθρώπινες ζωές και τα δικαιώματα όσων αγωνίζονται για αυτές δεν μπορούν να μπαίνουν σε καμία μαθηματική λογική!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20235:45 μμ

  Υπογραφές σε 15 συμφωνίες, μνημόνια και κοινές δηλώσεις/διακηρύξεις έπεσαν από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.   Αναλυτικά:     1. Συμφωνία στον Τομέα της Παιδείας   Υπογράφουν ο Υπ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20234:38 μμ

  Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου στην προσπάθεια εξάλειψης των εστιών ρύπανσης που προκαλείται από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε δρόμους και γειτονιές του Δήμου υλοποιεί πρόγραμμα εντοπισμού, καταγραφής και απομάκρυνσης τους.   Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι κάτοικοι του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20233:31 μμ

  Τις συνεχείς εποικοδομητικές και ουσιαστικές διαβουλεύσεις με βάση τον Πολιτικό Διάλογο σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος, τις διερευνητικές, Διαβουλευτικές συνομιλίες, την Θετική Ατζέντα, στο πλαίσιο του ενισχυμένου Κοινού Σχεδίου Δράσης, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την εξάλειψη αδικαιολόγητων πηγών έντασης,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20232:21 μμ

  Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα.     «Βιώσαμε και βιώνουμε περιφερειακές συγκρούσεις που εγείρουν σοβαρή ανησυχία όταν γίνονται στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20231:53 μμ

  Κοινές δηλώσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία ολιγομελών αντιπροσωπειών από Έλληνες και Τούρκους Υπουργούς.    

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.202312:57 μμ

    «Έκθεση Ιστορικών Αρχειακών Τεκμηρίων Δημοτικού Συμβουλίου 1915-1922» διοργανώνουν το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Δημοτικού Συμβουλίου της Διεύθυνσης Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων και το Τμήμα Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Διεύθυνσης Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και Αρχείων που θα διαρκέσει από τις 15

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή