Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Eξ αποστάσεως η εξεταστική Ιανουαρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ

30/01/20247:42 πμ

Eξ αποστάσεως η εξεταστική Ιανουαρίου

Η επίσημη ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων για ψηφιακές εξετάσεις

Eξ αποστάσεως η εξεταστική Ιανουαρίου

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Ηλεκτρονικά αναμένεται η εξεταστική στα Πανεπιστήμια που τελούν υπό κατάληψη

 

Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων με θέμα “Διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Πανεπιστήμια” με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα.

Συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων. Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο.

Οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών ΑΕΙ υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης τα πανεπιστήμια σε όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. Η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση.

Η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Στη συνεδρίαση τέθηκαν όλα τα ζητήματα αναφορικά με τον μηχανισμό για την ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και τη διασφάλιση της εγκυρότητας τους.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται 140 πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο. Η συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων, έγινε κατόπιν αιτήματος του υπουργού Παιδείας για να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι πρυτανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος και κατ’ επέκταση και το εξάμηνο εξαιτίας των καταλήψεων. Οι φοιτητές που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΑΙΔΕΙΑ

12.2.20241:00 μμ

  Με φέρετρο, πένθιμα εμβατήρια, κηδειόχαρτα και κόκκινα τριαντάφυλλα βγήκαν στους δρόμους γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ΑμεΑ.   Πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από εκπαιδευτικούς Ειδικών Σχολείων, γονείς και μαθητές ΑμεΑ για την επικείμενη, όπως

ΠΑΙΔΕΙΑ

9.2.202410:09 πμ

      Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων που τέθηκε σε διαβούλευση, με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε διεξοδικά σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας.  

ΠΑΙΔΕΙΑ

6.2.20249:20 πμ

  Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση με περισσότερες από 150 σχολές να συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη.   Χθες στην Βόρεια Ελλάδα σημειώθηκαν επεισόδια σε ανώτατα ιδρύματα. Η κατάληψη στο ΔΠΘ, «έσπασε» ύστερα από αστυνομική επέμβαση, ενώ

ΠΑΙΔΕΙΑ

29.1.20243:15 μμ

  Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συνόδου των πρυτάνεων. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα και οι πρυτάνεις συμφώνησαν να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις για να μη χαθεί το εξάμηνο. Σε λίγο αναμένεται ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.   Σημειώνεται

ΠΑΙΔΕΙΑ

26.1.20247:34 πμ

  Ψηφιακά θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Πανεπιστημίων για να μη χαθεί το εξάμηνο σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ   Έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων έχει προγραμματιστεί  τη Δευτέρα. O υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο.

ΠΑΙΔΕΙΑ

17.1.20241:41 μμ

    H ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας:   «Δεν θα επιτρέψουμε να τσακίσουν τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας. Την ώρα που η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας άνοιξαν τα χαρτιά τους για

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

22.2.20245:00 μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

22.2.20244:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή