Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στο Αιγαίο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

23/09/20228:56 μμ

Ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στο Αιγαίο

Η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στο Αιγαίο

Γράφει THESSNEWS-DESK

Από νωρίς το πρωί είχε γίνει γνωστό το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα στο Αιγαίο.

 

Η Αθήνα ήταν αποφασισμένη να καταρρίψει έναν προς έναν τους εώλους ισχυρισμούς της Άγκυρας και ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητα τα όσα πρωτοφανή ισχυρίστηκε από το ίδιο βήμα ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

Είναι σαφές, όμως, ότι η απάντηση του πρωθυπουργού δεν θα ακολουθήσει σε ύφος την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαντήσει στις ανυπόστατες τουρκικές κατηγορίες για το μεταναστευτικό με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς ενώ θα στείλει μήνυμα πως η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Παράλληλα, θα αναδείξει τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Αν Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι τι οι διαφορές επιλύονται μόνο στην βάση του Διεθνούς Δικαίου.
Όπως έχει ήδη διαμηνύσει η Ελλάδα κρατά κλειστές τις πόρτες στις απειλές, δεν εκφοβίζεται, αλλά επίσης κρατά ανοιχτό το παράθυρο στο διάλογο.

 

Επιπλέον η ελληνική διπλωματία συνεχίζει τον μαραθώνιο της ενημέρωσης σε φίλους και συμμάχους για τους κινδύνους του τουρκικού αναθεωρητισμού, μέσα από τις διμερείς συναντήσεις του ΥΠΕΞ με ομολόγους του από όλο τον κόσμο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, στην Νέα Υόρκη, καθώς και των παρεμβάσεων σε φόρα και εκδηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του κ. Δένδια, με κορυφαίο γεγονός βέβαια, την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Γενική Συνέλευση σε λίγες ώρες.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

29.3.202411:51 πμ

    Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Τα βασικά σημεία της εισήγησης του πρωθυπουργού Η χθεσινή ψηφοφορία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

29.3.20249:12 πμ

    «Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα βρίσκονται στις ανακριτικές Αρχές» δήλωσε για τα Τέμπη ο Κώστας Καραμανλής μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. «Έχω πολιτική ευθύνη και γι΄αυτό και παραιτήθηκα αμέσως, το έκανα συνειδητά», τόνισε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.20248:45 μμ

  Με οριστική απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας ματαιώνονται οι επαναληπτικές εκλογές που είχαν οριστεί για τις 7 Απριλίου.   Πιο συγκεκριμένα, το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης» του δημάρχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.20248:00 μμ

  Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.20246:45 μμ

  «Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει σήμερα την αφρικανική σκόνη εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, τρία ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό για πλήρη διαφάνεια», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.20243:00 μμ

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα συναντηθεί τελικά με τον Πρόεδρο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον.   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικώς, γνωστοποίησε πως οι ημερομηνίες των προγραμμάτων του Πρωθυπουργού και του Αμερικανού Προέδρου δεν συνδυάζονται, έτσι δεν θα καταστεί

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή