Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκη Κεραμέως: Στα πρότυπα του «Erasmus» το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής στελεχών «PACE»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

07/11/20239:02 πμ

Νίκη Κεραμέως: Στα πρότυπα του «Erasmus» το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής στελεχών «PACE»

Το PACE λειτουργεί στο ευρύτερο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ των δημοσίων διοικήσεων των κρατών μελών

Νίκη Κεραμέως: Στα πρότυπα του «Erasmus» το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής στελεχών «PACE»

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

H Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως απηύθυνε χαιρετισμό, στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής στελεχών δημόσιας διοίκησης με τίτλο Public Administration Cooperation Exchange (PACE), παρουσία στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης από τέσσερις χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Πορτογαλία).

 

Η Υπουργός τόνισε τη σημασία αλλά και τη χρησιμότητα του προγράμματος PACE στην προώθηση της αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς των στελεχών που θα κληθούν να χαράξουν και να υλοποιήσουν πολιτική στη δημόσια διοίκηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Κεραμέως, κατά τον χαιρετισμό της, εστίασε στα τρία βασικά σημεία αυτής της συνεργασίας.

Πρώτον, συμβάλλει στη δημιουργία ενός δικτύου συνεχούς ροής πληροφοριών, εμπειριών, προκλήσεων. «Είναι μία μοναδική ευκαιρία να οικοδομήσουμε μία συνεχή διαδικασία συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών και να αναπτύξουμε περαιτέρω το πολύτιμο ανθρώπινο ευρωπαϊκό κεφάλαιο», είπε η κ. Κεραμέως.

Δεύτερον, είναι καθοριστικής σημασίας στην ενίσχυση της κουλτούρας κοινών αξιών και στόχων μεταξύ των κρατών μελών στο πεδίο του Δημόσιου τομέα, αναβαθμίζοντας τόσο την καθημερινή εργασιακή εμπειρία των υπαλλήλων, όσο και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες.

Τρίτον, στην ψηφιακή εποχή μετά την πανδημία, είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε την επέκταση της χρήσης των ψηφιακών εργαλείων στη δημόσια διοίκηση για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

«Στο πλαίσιο του PACE, το Υπουργείο Εσωτερικών δημιουργεί έναν εθνικό μηχανισμό δημόσιας διοίκησης που προβλέπει την ανταλλαγή στελεχών της διοίκησης μεταξύ της Ελλάδας και των λοιπών κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τον μετασχηματισμό του Δημοσίου μέσω της Δια Βίου Μάθησης και της συνεχούς επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού μας», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Οι εργασίες του PACE πραγματοποιούνται στην Αθήνα από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της τεχνικής υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG Reform) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας αφορά σε πέντε θεματικές ενότητες (Ηθική και Ακεραιότητα, Καινοτομία Δημοσίου Τομέα, Πρόσληψη Προσωπικού, Εκπαίδευση Στελεχών και Ψηφιακός Μετασχηματισμός σε Θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού).

Το PACE λειτουργεί στο ευρύτερο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ των δημοσίων διοικήσεων των κρατών μελών, μέσω της ανταλλαγής στελεχών, με σκοπό την οικοδόμηση διοικητικής ικανότητας και την προετοιμασία της επόμενης γενιάς υπευθύνων χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος του PACE είναι να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή κοινότητα δημοσίων υπαλλήλων που ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων κατά περίπτωση, επισκέψεων εργασίας σε κράτη-μέλη για να μπορέσουν οι υπάλληλοι να αποκομίσουν τεχνογνωσία ή να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε σχετικά θέματα.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

8.12.20234:36 μμ

  Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Γιώργος Βαρεμένος, που είχε κρατήσει αποστάσεις από τη νέα ηγεσία, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια του, ενώ παρέστη και στην εναρκτήρια εκδήλωση της Νέας Αριστεράς.   Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

8.12.202312:38 μμ

    Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα με την έναρξη της χρονιάς, παραβρέθηκε χθες το βράδυ στην επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την συνένωση της ΔΕΘ- Helexpo   Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά και

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

8.12.202311:43 πμ

  «Όταν η γηπεδική βία φτάνει μέχρι έναν αγώνα βόλεϊ, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.     «Ένας αστυνομικός, ένας νέος άνθρωπος κοντά στην ηλικία μου, χαροπαλεύει,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20235:45 μμ

  Υπογραφές σε 15 συμφωνίες, μνημόνια και κοινές δηλώσεις/διακηρύξεις έπεσαν από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.   Αναλυτικά:     1. Συμφωνία στον Τομέα της Παιδείας   Υπογράφουν ο Υπ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20234:38 μμ

  Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου στην προσπάθεια εξάλειψης των εστιών ρύπανσης που προκαλείται από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε δρόμους και γειτονιές του Δήμου υλοποιεί πρόγραμμα εντοπισμού, καταγραφής και απομάκρυνσης τους.   Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι κάτοικοι του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20233:31 μμ

  Τις συνεχείς εποικοδομητικές και ουσιαστικές διαβουλεύσεις με βάση τον Πολιτικό Διάλογο σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος, τις διερευνητικές, Διαβουλευτικές συνομιλίες, την Θετική Ατζέντα, στο πλαίσιο του ενισχυμένου Κοινού Σχεδίου Δράσης, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την εξάλειψη αδικαιολόγητων πηγών έντασης,

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή