Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν-Μητσοτάκη(VIDEO)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

08/12/20217:30 μμ

Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν-Μητσοτάκη(VIDEO)

Εκτενής συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη έγινε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βλαντίμιρ Πούτιν

Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν-Μητσοτάκη(VIDEO)

Γράφει THESSNEWS-DESK

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είχαν στο Σότσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Πιο αναλυτικά, εκτενής συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη έγινε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαμηνύει προς την Τουρκία πως βάση για την επίλυση των διαφορών είναι μόνο το διεθνές δικαίο και τον Ρώσο πρόεδρο να παίρνει καθαρή θέση στο Κυπριακό απορρίπτοντας την τουρκική πρόταση για δύο κράτη στην Κύπρο.

 

Δείτε το ρεπορτάζ

 

Σημείο αναφοράς ο διάλογος και το διεθνές δίκαιο

«Η Τουρκία προβαίνει σε εμπρηστική ρητορική και επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δικαιο» τόνισε στις κοινές τους δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο αλλά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, το οποίο πάντα στήριζε η Ρωσία για την επίλυση των διακρατικών διαφορών.

Σύμφωνα με το MEGA, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις για την επίλυση του Κυπριακού επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορούσε παρά μόνο να συμφωνήσει με όσα δήλωσε επί του θέματος ο Βλαντίμιρ Πούτιν και πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών θα πρέπει να απορρίπτεται επί της αρχής».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.20248:45 μμ

  Με οριστική απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας ματαιώνονται οι επαναληπτικές εκλογές που είχαν οριστεί για τις 7 Απριλίου.   Πιο συγκεκριμένα, το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης» του δημάρχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.20248:00 μμ

  Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.20246:45 μμ

  «Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει σήμερα την αφρικανική σκόνη εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, τρία ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό για πλήρη διαφάνεια», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.20243:00 μμ

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα συναντηθεί τελικά με τον Πρόεδρο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον.   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικώς, γνωστοποίησε πως οι ημερομηνίες των προγραμμάτων του Πρωθυπουργού και του Αμερικανού Προέδρου δεν συνδυάζονται, έτσι δεν θα καταστεί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.202410:43 πμ

    Η κυβέρνηση δε θα βγει μόνο συμπαγής, αλλά και ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ. «Η αποτελεσματικότητα της πρότασης δυσπιστίας θα κριθεί σε δύο επίπεδα. Το

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28.3.20249:20 πμ

  Για «φαντασιώσεις» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.   Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κ. Φάμελλο,

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

29.3.20247:26 πμ

ΚΑΙΡΟΣ

29.3.20247:00 πμ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28.3.20249:35 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή