Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κ. Μητσοτάκης σε Άγκυρα: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – Η Ελλάδα τα είπε όλα στον ΟΗΕ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

27/09/202212:10 μμ

Κ. Μητσοτάκης σε Άγκυρα: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – Η Ελλάδα τα είπε όλα στον ΟΗΕ»

Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε στον ΟΗΕ τόσο για τις κόκκινες γραμμές, όσο και για τη φιλική της διάθεση απέναντι στον τουρκικό λαό, τόνισε στην εισαγωγική ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης σε Άγκυρα: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – Η Ελλάδα τα είπε όλα στον ΟΗΕ»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε ένα ακόμα μήνυμα στην Τουρκία στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

 

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις εκ μέρους της Άγκυρας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Για τα εθνικά, μόνο δυο κουβέντες, ή μάλλον μόνο μία: Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ τόσο για τις κόκκινες γραμμές, όσο και για τη φιλική της διάθεση απέναντι στον τουρκικό λαό. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση απέναντι στις καθαρές μας θέσεις.Τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια, και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούμε με τον ουσιαστικό διάλογο».

Για τα ενεργειακά σημείωσε: Δεν θα υπάρξει λύση στο ενεργειακό αν δεν υπάρξει συνολική υπερεθνική λύση», ενώ τόνισε ότι «ως Ευρώπη κινούμαστε με καθυστέρηση, αλλά το ζήτημα αυτό θα μας απασχολήσει και στην Πράγα στη Σύνοδο». «Ελπίζω μέχρι τότε οι υπουργοί να έχουν κάνει κάποια βήματα».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε ότι «μόνο αν ηττηθεί η μορφή της επιθετικής βίας το διεθνές δίκαιο θα ορίζει τις σχέσεις των χωρών και μόνο αν καταδικαστεί η καταπάτηση συνόρων δεν θα βρεθούν μιμητές. Καθώς η Ρωσία μετατρέπει το φυσικό αέριο σε μοχλό πίεσης μόνο η απεξάρτηση από αυτό θα ακυρώσει το όπλο της Μόσχας. Εχει ένα τίμημα που πρέπει να αναλάβουμε, δεν πρέπει να μας λυγίσει, η ελευθερία η ανεξαρτησία, η δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτα».

Όσον αφορά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σχολίασε το εξής: «Η οικονομία αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από ότι εκτιμούσαμε στις αρχές του έτους. Το μέσο εισόδημα στηρίζεται, σημαντικές νέες επενδύσεις γίνονται πράξη, εκτιμώ ότι εξαγγελίες θα έχουμε και σύντομα. Οι Ελληνες το συμμερίζονται και το καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15.4.202410:18 μμ

Επιστολή στον Πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν έστειλε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Μπριζ. Στην επιστολή του ο κ. Αγγελούδης καταγγέλει τη στάση των βελγικών αρχών, οι οποίες, όπως αναφέρει, “επιτέθηκαν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

15.4.20248:15 μμ

  Τα 35 ονόματα που προέκυψαν από το εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη λίστα των ευρωεκλογών, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.   Στη λίστα των 35 υποψηφίων που θα συμπεριλαμβάνονται στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατ’ αλφαβητική σειρά βρίσκονται οι ακόλουθοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

15.4.20248:00 μμ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου η οποία πραγματοποιείται στο Ωδείο Αθηνών.   Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία: Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

15.4.20246:15 μμ

  Νέες υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.   Ειδικότερα ανακοινώθηκαν οι εξής υποψηφιότητες:   Ζωή Ακριβούλη, Οικονομολόγος, Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Λάρισας, Μαρία Γιαννακάκη, Ιστορικός-Διεθνολόγος, Γιάννης Καλομενίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας. Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός», Φιλήμων Καραμήτσος ,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

15.4.20242:02 μμ

  Η «Νέα Δημοκρατία» αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα την ευρωλίστα με τους υποψήφιους.     Όπως όλα δείχνουν, υποψήφια με τη γαλάζια παράταξη θα είναι η Ελεονώρα Μελέτη. Η υποψηφιότητα της παρουσιάστρια με το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ «κλείδωσε»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

15.4.20241:51 μμ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι, ανανεώνονται αυτόματα έως τις 31/12/2024 οι κάρτες στάθμευσης μονίμων κατοίκων που είναι σε ισχύ, σύμφωνα με τις υπ’ αρ.:297/03-04-2024 (Α΄ Δημ. Κοινότητα) & υπ’ αρ.: 332/10-04-2024 (Γ΄ Δημ. Κοινότητα) Αποφάσεις Δημοτικής Επιτροπής. Η Δημοτική Αρχή

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή