Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κ. Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών, συντάξεων και μείωση φόρων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

06/07/20236:20 μμ

Κ. Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών, συντάξεων και μείωση φόρων

Κ. Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών, συντάξεων και μείωση φόρων

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Άρχισε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται αρχικά στην δημοσιονομική και οικονομική πολιτική.

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Οι στόχοι είναι σαφείς και μετρήσιμοι. Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας ως το τέλος του έτους. Πρόωρη αποπληρωμή των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου. Λογικά πρωτογενή πλεονάσματα, στο πλαίσιο του νέου συμφώνου σταθερότητας και ανάκαμψης που διαπραγματευόμαστε με την ΕΕ. Μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ αρκετά κάτω από το 140% του ΑΕΠ. Υποχώρηση της ανεργίας στο 8% την επόμενη τετραετία. Εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ. Και βέβαια, μείωση των ανισοτήτων με μόνιμα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης και των αδύναμων. Με στοχευμένες πρωτοβουλίες που θα απαντούν σε έκτακτες δυσκολίες».

 

«Αυτή τη διπλή κατεύθυνση υπηρετεί και το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα έχει ψηφιστεί πριν το τέλος του Ιουλίου. Θα απαντήσει έτσι και σε αμφιβολίες που είχαν εκφραστεί από την αντιπολίτευση, σχετικά με το κατά πόσο θα είμαστε συνεπής. Απέναντι στην επίμονη ακρίβεια, συνεχίζεται το Market Pass που καλύπτει το 10% των βασικών εξόδων των περισσότερων νοικοκυριών.

Καθιερώνουμε όπως είχαμε δεσμευτεί ως μόνιμο μέτρο το youth pass των 150 ευρώ σε κάθε νέο 18 έως 19 ετών και θα κατατεθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο. Σε μόνιμη βάση, από 1/1/2024 τίθεται σε ισχύ το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με οριζόντιες αυξήσεις μετά από 14 χρόνια. Θα υπάρξει ειδική έμφαση σε αμοιβές όσων κατέχουν θέσεις. Στην ελληνική δημόσια διοίκηση η ψαλίδα είναι μικρότερη».

 

«Πρόσθετη μείωση φόρου κατά 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά. Η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κάθε σπίτι το οποίο είναι ασφαλισμένο από φυσικές καταστροφές. Αλλά και τη μόνιμη απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από κάθε συμμετοχή στις φαρμακευτικές δαπάνες.»

 

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε επίσης την «Κοστολόγηση των κομματικών προγραμμάτων από ανεξάρτητο φορέα. Να μην ξαναμιλήσουμε χωρίς να υπάρχουν κοστολογημένα προγράμματα», ανέφερε.

 

«Συνεχίζεται η εφάπαξ ενίσχυσης στο τέλος του έτους από το πλεόνασμα της ανάπτυξης, προς όσους πλήττονται από την προσωπική διαφορά. Μία σημαντική πρωτοβουλία, με τη δυνατότητα που δίνουμε στους συνταξιούχους να παραμείνουν στην αγορά εργασίας. Η σύνταξή τους θα μειώνεται μόνο κατά 30%. Θα βλέπουν μόνο μικρή παρακράτηση στα πρόσθετα εισοδήματά τους από τη δεύτερη, δηλωμένη αμοιβή τους».

 

«Ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ. Με περισσότερες συλλογικές συμβάσεις. Καλύπτουν πλέον 1 εκατομμύριο εργαζόμενους, με νέα ετήσια αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024 που θα ξεπερνά το 3%.»

 

«Στις ελαφρύνσεις θα πρέπει να προσθέσετε τη σταδιακή μείωση των τεκμηρίων κατά 30%.

 

Σταδιακά, θα έρθει η κατάργηση του τελευταίου μνημονιακού φόρου. Αναφέρομαι στο τέλος επιτηδεύματος».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20239:00 μμ

  Την κυριαρχία της ΝΔ, την άνοδο ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αλλά και την συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega: Το κυβερνών κόμμα κερδίζει σχεδόν δύο μονάδες στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20238:15 μμ

  Eπιστολή παραίτησης από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Κοτσακά, πέντε μέλη της.   Πρόκειται για τους Ερρίκο Βεντούρα, Σταμάτη Σακελίων, Μιχάλη Σπουρδαλάκη, Ελένη Σταματάκη και Κατερίνα Κύρου.   Πηγή: skai.gr.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20237:45 μμ

  Στις μεγάλες ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται με τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με τον Yossi Matias, Google Vice-President Engineering and Research της Google, σε εκδήλωση με

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20237:30 μμ

  «Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, απλά καμιά φορά η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τοποθέτησή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την πρώτη που διεξάγεται μετά τη διάσπαση και την αποχώρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20233:48 μμ

  Τον σπουδαίο συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, αποχαιρέτησε μέσω ανάρτησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.   Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη: «Η ελληνική γλώσσα έχει όλη τη δυναμική του δυναμίτη», είχε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20232:12 μμ

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, γνωστοποίησε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου τόσο για ψηφοφόρους στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, μίας ιστορικής τομής, που θα ισχύσει από τις ευρωεκλογές.  

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

1.12.202312:00 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή