Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ιδιωτική ασφάλιση από φυσικές καταστροφές: Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

09/01/20248:59 μμ

Ιδιωτική ασφάλιση από φυσικές καταστροφές: Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Πρόκειται για το ένα μέρος από μια τριλογία νομοθετικών πρωτοβουλιών στο πεδίο της αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και της κρατικής αρωγής

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Νομοθετικές πρωτοβουλίες στο πεδίο της αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και της κρατικής αρωγής περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή που παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστο Τριαντόπουλο.

 

Πρόκειται για το ένα μέρος από μια τριλογία νομοθετικών πρωτοβουλιών στο πεδίο της αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και της κρατικής αρωγής, με τις άλλες δύο να δρομολογούνται για την επόμενη περίοδο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, η νομοθετική πρωτοβουλία που παρουσιάστηκε επικεντρώνεται στη διαμόρφωση διαδικασιών που θα επιτρέψουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης έναντι των φυσικών καταστροφών στη χώρα μας, η οποία είναι σε χαμηλά επίπεδα. Και για την επόμενη περίοδο δρομολογούνται οι άλλες δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες, αφενός, για την εξέλιξη του πλαισίου της στεγαστικής συνδρομής και της κάλυψης της οικοσκευής σε κατοικίες και κτίρια που πλήττονται, και, αφετέρου, για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

 

Έτσι, στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες, όπως η δημιουργία του Παρατηρητηρίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών, η Εθνική στρατηγική για την Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι Φυσικών Καταστροφών, αλλά και η υποχρεωτική ασφάλιση των μεγάλων επιχειρήσεων και των ιδιωτικών οχημάτων έναντι του κινδύνου για ζημιές από φυσικές καταστροφές. Και την επόμενη περίοδο θα δρομολογηθούν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, στο οποίο η ιδιωτική ασφάλιση θα συμπορεύεται με την κρατική αρωγή, σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα υπάρχουν διατάξεις με μέτρα στήριξης που αφορούν και τη Θεσσαλία, όπως η ενίσχυση των επιχειρήσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με απώλειες από εκτεταμένες φυσικές καταστροφές, το Thessaly (αλλά και το Evros) Pass, και η ρύθμιση του αγροτικού ρεύματος για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, ενώ εμπεριέχει και μια σειρά από ρυθμίσεις για την ενδυνάμωση και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ώστε να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.2.20246:20 μμ

  Ένα ταξίδι με αρκετά πολλαπλασιαστικά οφέλη φαίνεται πως ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, η πρώτη μετάβαση Έλληνα πρωθυπουργού στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της υφηλίου μετά από 16 χρόνια και την αντίστοιχη επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή τον Ιανουάριο το 2008.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.2.20246:00 μμ

  Με τις τοποθετήσεις συνέδρων συνεχίζονται οι εργασίες της τρίτης μέρας του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.   «Τι ωραία που τα είπε ο σύντροφος ο Παππάς, τι ωραία. Όμως να σου θυμίσω, σύντροφε, ότι η άποψη του κόμματος είναι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.2.20245:00 μμ

  Πρωτοβουλία στο συνέδριο να μην γίνουν εκλογές. Μαζεύουν υπογραφές.   Να σταματήσει η διαδικασία των εκλογών ζήτησε ο Όθωνας Ηλιόπουλος, βουλευτής επικρατείας κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστε το ηχητικό: https://www.rthess.gr/politiki/na-mi-ginoun-ekloges-othonas-iliopoulos-audio/

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.2.20244:45 μμ

  Ένταση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όταν επιτέθηκε ολομέτωπα στον Στέφανο Κασσελάκη χρεώνοντας τον  τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη και μίλησε «για καθεστώς προληπτικής διαχείρισης μιας προ εξοφλημένης ήττας» καλώντας τους συνέδρους να αποφασίσουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.2.20242:17 μμ

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μπαίνοντας στην αρένα του Συνεδρίου πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών.     Τότε, οι παριστάμενοι του είπαν: «Πρόεδρε, θα υπογράψεις;»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.2.20241:21 μμ

  «Η προσφυγή σε νέες εσωτερικές εκλογές για εκλογή προέδρου για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, είναι αναγκαίο κακό, τόνισε ο βουλευτής Γιώργος Καραμέρος, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάζοντας τέλος στα σενάρια που διακινούνται από το πρωί ότι

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.2.20246:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή