Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιώργος Παπανδρέου: Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13/11/2021 9:15 μμ

Γιώργος Παπανδρέου: Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974

Στόχος μου δεν είναι απλά η προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αλλά η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Γιώργος Παπανδρέου: Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974

Γράφει THESSNEWS-DESK

«Στόχος μου είναι η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στην ΕΡΤ1. Μιλώντας για την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε πως, πρόθεση του είναι «να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με μια αξιόμαχη κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συντήρηση. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974».

 

 

Μιλώντας για τo debate των υποψηφίων, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα debate με ουσιαστική συζήτηση και περιεχόμενο, που θα μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις για ένα εμπροσθοβαρές Κίνημα. Θέλω να εξασφαλίσω μία ουσιαστική συζήτηση, όχι μία συζήτηση εντυπώσεων».

Στις επόμενες κινήσεις του αν χάσει στις εσωκομματικές εκλογές, απάντησε πως «στη ζωή μου δίνω τη μάχες από οποιοδήποτε μετερίζι. Στόχος μου να δώσω την ψυχή μου γι’ αυτήν την Παράταξη. Πιστεύω στη συλλογικότητα. Χρειαζόμαστε όλοι για να μεγαλώσουμε το Κίνημα μας».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών απάντησε πως, «βλέπουμε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα κακώς κείμενα. Εμείς βλέπουμε μπροστά. Στόχος μας να πάμε τη χώρα μπροστά».

Αναλυτικά τα σημεία της συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου:

1. Για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Ο λαός πρέπει να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες καθημερινά, όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή τη φιλοσοφία υπηρετεί η διαδικασία ανάδειξης Πρόεδρου από τη βάση. Πάλεψα για αυτήν την ιδέα που υιοθέτησαν μετά πολλά ευρωπαϊκά κόμματα.

Στο δρόμο προς τις κάλπες, η αυτοοργάνωση των πολιτών είναι πρόπλασμα για την επόμενη μέρα των εκλογών, πρόπλασμα για το Κίνημα που θέλουμε να φτιάξουμε.

2. Για τον στόχο της υποψηφιότητας του, τους στόχους που θέλει να προωθήσει στις εσωκομματικές εκλογές και το τι θα κάνει την επόμενη της εκλογής

Στόχος μου δεν είναι απλά η προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αλλά η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με μια αξιόμαχη κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συντήρηση. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974.

Θέλω να προωθήσω τρεις βασικούς στόχους: α)ενίσχυση της δημοκρατίας, β) της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και γ) υλοποίηση μιας δίκαιης πράσινης μετάβασης, με ουσιαστική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ψηφιακή τους μετατροπή, τη στήριξη του αγρότη, τις ενεργειακές κοινότητες, τις ΑΠΕ, την απελευθέρωση της δημιουργικότητας των νέων.

3. Για τις συνεργασίες

Βλέπουμε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα κακώς κείμενα. Εμείς βλέπουμε μπροστά. Στόχος μας να πάμε τη χώρα μπροστά.

4. Για το debate

Χρειαζόμαστε ένα debate με ουσιαστική συζήτηση και περιεχόμενο, που θα μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις για ένα εμπροσθοβαρές Κίνημα.

θέλω να εξασφαλίσω μία ουσιαστική συζήτηση, όχι μία συζήτηση εντυπώσεων

5. Για το τι θα κάνει αν εκλεγεί ή χάσει στις εκλογές

Στη ζωή μου δίνω τη μάχες από οποιοδήποτε μετερίζι. Στόχος μου να δώσω την ψυχή μου γι’ αυτήν την Παράταξη.

Πιστεύω στη συλλογικότητα. Χρειαζόμαστε όλοι για να μεγαλώσουμε το Κίνημα μας.

6. Για το όνομα και σύμβολα του ΠΑΣΟΚ

Συναισθηματικά όλοι είμαστε ΠΑΣΟΚ. Ας δώσουμε στα σύμβολα το περιεχόμενο της προοδευτικής πολιτικής, να τα αιμοδοτήσουμε με το οξυγόνο των αρχών μας και να συζητήσουμε στο Συνέδριό μας.

7. Μήνυμα Συμμετοχής

Απευθύνω κάλεσμα Συμμετοχής σε όλους. Απευθύνω κάλεσμα Συμμετοχής στους νέους μας. Ελάτε να ξαναφτιάξουμε μαζί μια μεγάλη Προοδευτική Παράταξη. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναδειχθούν ως πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την Αλλαγή.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5.12.2021 7:45 μμ

Παράταση τουλάχιστον μιας ώρας δόθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας, για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος.   Έτσι οι κάλπες θα κλείσουν στις 20.00 αντί για τις 19.00. Πιθανό είναι όπου χρειαστεί να

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5.12.2021 6:34 μμ

Πολύ αυξημένη είναι η προσέλευση στις εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ. Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 222.000 πολίτες και 2.000 στο εξωτερικό, σύνολο 224.000.   Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η  Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), αποφάσισε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5.12.2021 3:40 μμ

Παράταση της ψηφοφορίας για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ζητάει ο υποψήφιος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στην ΕΔΕΚΑΠ.   Ο κ. Παπανδρέου ζητάει την παράταση λόγω της πολύ αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στην κάλπη.   Πάνω από 160.000

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5.12.2021 3:00 μμ

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ψήφισε στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου προέδρου. «Όλα τα μέλη της δημοκρατικής παράταξης και όλοι γενικά οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5.12.2021 1:22 μμ

Τεράστια είναι η προσέλευση του κόσμου στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για την ηγεσία του κόμματος.   Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) Θεόδωρου Καπετανάκη έχουν προσέλθει μέχρι και λίγο μετά τις 12:30 95.000

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5.12.2021 12:40 μμ

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Όπως είπε ο κ. Γερουλάνος «είναι μια όμορφη ημέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή