Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Για κυβερνητική αναξιοπιστία κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ο Ν. Ανδρουλάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

06/07/20238:30 μμ

Για κυβερνητική αναξιοπιστία κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ο Ν. Ανδρουλάκης

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Όρθιοι υποδέχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Ανδρουλάκη στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή  και εκείνος επικέντρωσε αρχικά τα πυρά του στην κυβέρνηση: «Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας. Έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν και απέκρυψε όσα έρχονται» είπε χαρακτηριστικά.

 

Και προσέθεσε: «Η κυβερνητική αναξιοπιστία όμως δεν σταματά εδώ. Εμφανίζετε ως κεντρικό πρόταγμα της νέας θητείας σας την αύξηση των μισθών. Αλλά επειδή όπως μόνος σας αποκαλύψατε σε συνέντευξη στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορείτε να κάνετε κολπάκια, στείλατε στις Βρυξέλλες αύξηση 12,7% ενώ εδώ λέγατε προεκλογικά για 25%. Περιφρονώντας ευθέως την αγωνία των πολιτών για καλύτερους μισθούς» ανέφερε.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας στην οικονομία. «Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν ένα αρχιπέλαγος μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και στα αναπτυξιακά προγράμματα» αναρωτήθηκε και ανακοίνωσε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμες και θα επαναφέρει τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, τους κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των funds και τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ζήτημα της Υγείας. «Αναρωτιέμαι κύριε Μητσοτάκη, ξεχνάτε ότι είστε ο πρωθυπουργός που στα χρόνια της διακυβέρνησης σας, οι Έλληνες πλήρωσαν από την τσέπη τους τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην ΕΕ; Που 3.500 ασθενείς στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης περιμένουν για ένα χειρουργείο. Και στον «Ευαγγελισμό» η λίστα». αναμονής για τις μη επείγουσες καρδιαγγειακές επεμβάσεις είναι 6 μήνες.

 

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως η πρώτη επίκαιρη επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι για τα προβλήματα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

 

Για το άρθρο 16

 

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του άρθρου 16 ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως δεν θα δεχθεί να είναι ισότιμα τα πτυχία εκείνων που θα κάνουν εμπόριο τίτλων. «Κάνατε σύμβολο αυτής της κορυφαίας διαδικασίας μόνο το άρθρο 16. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται όλα τα ελληνόπουλα» σημείωσε και προσέθεσε: «Σε κάθε περίπτωση μην περιμένετε να δεχθούμε ως ισότιμα πανεπιστήμια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που θα βάλουν απλά μια ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων».

 

Το επιτελικό κράτος

 

«Το δήθεν επιτελικό κράτος από όπου οργανώθηκαν όλες οι επιθέσεις στο κράτος δικαίου, για εμάς αποτελεί ξεκάθαρα τον πυρήνα ενός προβληματικού συστήματος διακυβέρνησης. Ποια είναι η επιτελικότητα, με τους στρατούς των 3.500 μετακλητών; Έχετε κάνει διαχρονικό ρεκόρ κ. Μητσοτάκη» τόνισε. «Ακόμα και η σύνθεση της παρούσας κυβέρνησης σπάει άλλο ένα ρεκόρ: 63 μέλη με 23 υπουργούς, 4 αναπληρωτές, 35 υφυπουργούς και έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο που παραμένει Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά αυτή είναι η αντίληψή σας» επισήμανε.

 

Για υποκλοπές και Τέμπη

 

«Σε αυτό το δαιδαλώδες σχήμα οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές αποκτούν έναν ακόμα πιο σημαντικό εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο. Και θα σας απευθύνω ευθέως το ερώτημα:
Είναι στις προθέσεις σας είναι η συγχώνευση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με μόνο στόχο την αποστρατεία του κ. Ράμμου, ο οποίος ήταν και το θύμα εξωθεσμικής επίθεσης από τον Υπουργό σας, τον κύριο Γεωργιάδη;» συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκωσε την επίθεσή του μιλώντας για συγκεντρωτικό μοντέλο λήψης των αποφάσεων και κράτος λάφυρο ενός κλειστού συστήματος εξουσίας που αναπαράγει την αναξιοκρατία και τη διαφθορά.

 

«Γιατί και η αναξιοκρατία και η διαφθορά αποτυπώνονται στην τραγωδία των Τεμπών. Το πόρισμα είναι εκκωφαντικό. Θα μπορούσαμε να έχουμε τηλεδιοίκηση και να μην έχουμε 57 νεκρούς συμπολίτες μας» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Χρυσής Αυγής. «Εμείς, επιλέξαμε να δώσουμε τη μάχη για να εμποδίσουμε τους δολοφόνους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να κατέβουν στις εκλογές. Δεν λιποταχτήσαμε, δεν κάναμε ότι «δεν τρέχει τίποτα», ούτε «κλείσαμε το μάτι» στους νεοναζί και βέβαια ούτε επιτρέψαμε κ. Μητσοτάκη στον καταδικασμένο εγκληματία Κασιδιάρη να κάνει τρία χρόνια προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή».

 

«Αξιόπιστη αντιπολίτευση»

 

Σειρά στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχαν τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. «Στηρίξαμε όλες τις συμφωνίες για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για ένα μακροπρόθεσμο ράλι εξοπλισμών. Ούτε θα δεχθούμε υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ξεκαθάρισε και μίλησε για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το κόμμα του.

 

«Όπως δεσμεύτηκα προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ θα είναι η στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση καθοδηγούμενη από αρχές και αξίες. Θα είναι ο γνήσιος αντίπαλος του ανορθολογισμού και της συντήρησης , η φωνή της λογικής και της προόδου. Χωρίς τοξικότητα, χωρίς εύκολες λύσεις, χωρίς την πολιτική της ατάκας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού, που τον πλήρωσε όμως ακριβά ο ελληνικός λαός».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

9.12.20232:44 μμ

  Την απομάκρυνση του Γιάννη Οικονόμου ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης – Καρφιά και προς τη Νέα Αριστερά.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

9.12.20231:49 μμ

  «Θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αν αυτό παραμείνει η πυξίδα μας θα πετύχουμε», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:     «Είμαστε μακράν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

9.12.20231:39 μμ

  Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και αναμένονται ανακοινώσεις.     Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

9.12.202312:56 μμ

  Με βασικό θέμα συζήτησης, την οπαδική βία – εν όψει και της σύσκεψης που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός – ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έκανε λόγο, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», για «επίμονο φαινόμενο.     Έρχεται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

9.12.202312:01 μμ

  Στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται η οπαδική βία.     Η σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

8.12.20234:36 μμ

  Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Γιώργος Βαρεμένος, που είχε κρατήσει αποστάσεις από τη νέα ηγεσία, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια του, ενώ παρέστη και στην εναρκτήρια εκδήλωση της Νέας Αριστεράς.   Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή