Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Πέτρος Λεκάκης – «Είμαστε η ομάδα των γνήσιων αυτοδιοικητικών»

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

31/01/201910:40 πμ

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Πέτρος Λεκάκης – «Είμαστε η ομάδα των γνήσιων αυτοδιοικητικών»

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Πέτρος Λεκάκης – «Είμαστε η ομάδα των γνήσιων αυτοδιοικητικών»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Μια ομάδα δημοτικών συμβούλων και στελεχών της διοίκησης Μπουτάρη ανακοίνωσαν σήμερα την κάθοδο τους με νέα παράταξη στις εκλογές και επικεφαλής δήμαρχο τον Πέτρο Λεκάκη.

Έλλη Χρυσίδου, Λάζαρος Ζαχαριάδης, Μαρία Πασχαλίδου, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Βλάσης Γιτόπουλος, Θανάσης Παπαναστασίου και Γιώργος Δημαρέλος παρουσίασαν την κοινή τους κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος είναι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.”Είμαστε κομμάτι της διοίκησης του δήμου. Κομμάτι της Πρωτοβουλίας” σημείωσε ο κ. Λεκάκης.”Προσωπικότητα μοναδική και χαρακτηριστική ο Γιάννης Μπουτάρης που αφήνει το αποτύπωμά του στην πόλη. Δεν ψάξαμε να βρούμε τον επόμενο Γιάννη Μπουτάρη. Φτάσαμε στο σημείο να βγούμε μπροστά. Εργαζόμαστε μαζί για το καλό της πόλης” σημείωσε μεταξύ άλλων.Ο κ. Λεκάκης έκανε λόγο για μια κίνηση καθαρά αυτοδιοικητική με στόχο το καλό της πόλης.” Όλοι οι άνθρωποι που ξεκινήσαμε μαζί με κοινούς προβληματισμούς και κοινό όραμα θα συνεχίσουμε ως γνήσιοι αυτοδιοικητικοί” ανέφερε μεταξύ άλλων.Σχολιάζοντας τον “Κλεισθένη” σημείωσε πως “Η απλή αναλογική επιβάλει τις συνεργασίες. Εμείς μάθαμε στον κόσμο τι πάει να πει συνεργάζεσαι. Είναι στο dna μας. Είμαστε οι πρώτοι που συνεργαζόμαστε για το καλό της πόλης”.Έστρεψε τα βέλη του προς τις κομματικές υποψηφιότητες τονίζοντας ότι πάει πολλά χρόνια πίσω η Τοπική Αυτοδιοίκηση.”Ξεκινάμε μια προσπάθεια να πείσουμε και να συστρατευτούν μαζί μας όσοι θέλουν και μπορούν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.Να πιστέψει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης στην κίνηση αυτή” κατέληξε στην αρχική του τοποθέτηση.Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το όνομα και το λογότυπο της παράταξης με την ομάδα των στελεχών να ενημερώνουν ότι για το όνομα θα ερωτηθεί η κοινωνία σε μια καινοτόμα διαδικασία μέσω διαδικτύου.” Η κίνηση δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες. Η Καλυψώ πήρε τις αποφάσεις τηςΥπήρχαν κοινοί προβληματισμοί. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα παράταξη” απάντησε ο κ. Λεκάκης αναφορικά με τα όσα είχαν προηγηθεί στην Πρωτοβουλία.”Είναι ενήμερος ο Γιάννης Μπουτάρης. Θεωρώ ότι ο δήμαρχος θα τοποθετηθεί τις επόμενες ώρες” σημείωσε αναφορικά με το αν ενημέρωσε τον Γιάννη Μπουτάρη για την κίνησή τους.Ερωτώμενος για την συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι ο ίδιος στέκεται αρνητικά.”Αυτό το πείραμα της Πρωτοβουλίας δεν μπορεί να μείνει έτσι. Δεν μπορεί παρά μόνο να συνεχιστεί. Είμαστε παρόντες στην πόλη.Με τον Πέτρο τον Λεκάκη να βγαίνει μπροστά και να πάμε όλοι εμείς δυναμικά μαζί του” ανέφερε η Έλλη Χρυσίδου.” Ο Λεκάκης προέκυψε από εμάς δεν μας φορέθηκε από κάπου” σχολίασε η Μαρία Πασχαλίδου εξηγώντας το αδιέξοδο της διαπαραταξιακής επιτροπής για κοινή κάθοδο της Κεντροαριστεράς.”Ο Λεκάκης είναι αυτός που μας ενώνει” τόνισε ο Λάζαρος Ζαχαριάδης. “Όλοι πρέπει να φοβούνται την καρδιά του πρωταθλητή. Γράφεται μια καινούρια ιστορία σήμερα” πρόσθεσε.Στην πρώτη παρουσίαση της νέας γενιάς της Πρωτοβουλίας, έδωσαν το παρών ο γενικός γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαδούλης και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ξανθόπουλος.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20238:50 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού Αγχιάλου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Προέδρων και των Τοπικών Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:47 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, στο κατάμεστο από πολίτες Δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης η ορκωμοσία του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, των 35 μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου καθώς και των προέδρων και των τοπικών συμβούλων των 14

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:37 μμ

  «Για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις. Τα θέματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού», τόνισε η νέα Δήμαρχος.     Απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης προς αιρετούς, φορείς και τους πολίτες της

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

19.4.20247:58 πμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

19.4.20247:45 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή