Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Ταχιάος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο «στοίχημα» του διχασμού της βάσης της ΝΔ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

26/03/20195:14 μμ

Ταχιάος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο «στοίχημα» του διχασμού της βάσης της ΝΔ

Ταχιάος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο «στοίχημα» του διχασμού της βάσης της ΝΔ

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Focus fm, απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε την εγκύκλιο του γραμματέα της Ν.Δ. και αναφέρονταν στον τρόπο στήριξης των υποψηφίων ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

«Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η ιστορία της εγκυκλίου της γραμματείας της Ν.Δ., δείχνει ότι η προεκλογική μάχη στην Θεσσαλονίκη γίνεται θέμα προβοκάτσιας και παραπολιτικής. Είναι σαφές ότι έχω την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Αφήνω λοιπόν, αυτό το παιχνίδι της σπέκουλας και της προβοκάτσιας στους ανθυποψηφίους που λίγο καιρό πριν παρακαλούσαν για το χρίσμα. Εγώ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω στα παιχνίδια μικροπολιτικής στα οποία επιδίδονται» τόνισε.

Νωρίτερα ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα από την ίδια ραδιοφωνική συχνότητα, ξεκαθάρισε πως η οδηγία δεν αφορά τους κεντρικούς δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά όπου η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει «ονοματεπώνυμο» και έστειλε μήνυμα σε όσους επιχειρούν να «μεταφράσουν την εγκύκλιο όπως τους εξυπηρετεί» λέγοντας πως «Η νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρός της και όλα τα στελέχη υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης και το γεγονός αυτό δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία» ενώ ταυτόχρονα θύμισε πως η στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου, έγινε με ονομαστική αναφορά και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη τόσο στο συνέδριο της Ν.Δ., όσο και στη συγκέντρωση των στελεχών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Ταχιάος από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που «ερμήνευσαν» την οδηγία ως «άρση» της στήριξης της Ν.Δ. προς το πρόσωπό του, και υποστήριξε ότι «εκπορεύτηκαν» από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και των «ακολούθων» του. Όταν ρωτήθηκε για το ποιους εννοεί, είπε με νόημα ότι κάποια στιγμή δεν θα αφήσει τα λόγια του «ορφανά». Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» τόνισε πως «Δεν πρόκειται να δείξω την παραμικρή ανοχή όχι μόνο απέναντι στη διχαστική λογική ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους συνεργούς του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αφορά μερίδα του τύπου είτε αφορά ανθρώπους που είχαν αναφορές στην Ν.Δ και σήμερα παριστάνουν τους ανεξάρτητους» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «to the point» για λογαριασμό του Makthes.gr, σύμφωνα με την οποία ο κ. Ταχιάος προηγείται με σχεδόν διπλάσια διαφορά από την δεύτερη κα Νοταπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να πάει ψηλά την κα Νοτοπούλου και αντί να αποδειχθεί την ήττα του, προσπαθεί να ποδοσφαιροποιήσει την αναμέτρηση, ποντάροντας στο “στοίχημα” του διχασμού της βάσης της Ν.Δ.”.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20238:50 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού Αγχιάλου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Προέδρων και των Τοπικών Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:47 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, στο κατάμεστο από πολίτες Δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης η ορκωμοσία του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, των 35 μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου καθώς και των προέδρων και των τοπικών συμβούλων των 14

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:37 μμ

  «Για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις. Τα θέματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού», τόνισε η νέα Δήμαρχος.     Απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης προς αιρετούς, φορείς και τους πολίτες της

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή