Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Ταχιάος για επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ: Η αναρχία συνυπάρχει με την βαριά εγκληματικότητα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

03/03/2019 7:11 μμ

Ταχιάος για επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ: Η αναρχία συνυπάρχει με την βαριά εγκληματικότητα

Ταχιάος για επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ: Η αναρχία συνυπάρχει με την βαριά εγκληματικότητα

Γράφει ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

Με μία ανάρτηση στα social media ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νικος Ταχιάος, σχολιάζει τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής με την επίθεση μολότοφ που δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα», υπογράμμισε πως τα προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, καθημερινά πολλαπλασιάζονται καθώς οι συμμορίες δρουν ανενόχλητες « Η περιοχή της Ροτόντας, του πιο σημαντικού μνημείου της πόλης είναι άβατη για τις αστυνομικές δυνάμεις. Το Μπιτ-Παζάρ, η πλατεία Δικαστηρίων, η οδός Αριστοτέλους, η οδός Γιαννιτσών, στενά δρομάκια της Άνω Πόλης το ίδιο. Μικρά και μεγαλύτερα γκέτο γεννιούνται καθημερινά με την ανοχή της ηγεσίας της αστυνομίας. Οι πολίτες που απευθύνονται σε αυτήν δέχονται την παραίνεση να «μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά». Συμμορίες που πολλαπλασιάζονται καθημερινά, λυμαίνονται την πόλη»

Ο Νίκος Ταχιάος  επεσήμανε πως η κυβέρνηση με την στάση της φέρει μεγάλη ευθύνη  στην δημιουργία αυτής της κατάστασης «Μου είναι αδύνατον να αφήσω ασχολίαστη την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που τρέφει αυτό το σκηνικό για δύο προφανείς λόγους: Πρώτον, εξαιτίας της γνωστής αριστερίστικης ιδεοληψίας που αμβλύνεται μόνο όταν οι αστυνομικοί επιστρατεύονται σαν πραιτωριανοί των στελεχών του και δεύτερον, λόγω της εγκληματικής επιλογής του να ενισχύσει την ατζέντα και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής».

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε την τοπική ηγεσία της αστυνομίας, γράφοντας  πως « Τα κροκοδείλια δάκρυα του Ψυχοσαββάτου στη μνήμη των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών δεν μειώνουν κατ’ ελάχιστον τις ευθύνες της και την υπηρεσιακή ανυποληψία της που αφήνει εκτεθειμένο στον κίνδυνο το αστυνομικό προσωπικό, στην αυτοθυσία του οποίου επαφίεται η ασφάλεια των πολιτών. Δεν θέλει επειδή προτιμά τους χαριεντισμούς στην ποδιά του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα δεν μπορεί».

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε πως η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα του εφόσον εκλεγεί δήμαρχος  «Θέλω να γίνει ξεκάθαρο: Η σιωπή του δήμου απέναντι σε αυτήν την κατάσταση τελειώνει σύντομα. Η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία διασταυρωθεί με την θητεία μου ως δημάρχου Θεσσαλονίκης, εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με τη ψήφο τους, είτε πρόκειται για τον Τσίπρα, είτε για τον Μητσοτάκη, αλλά και η φυσική ηγεσία της αστυνομίας πρέπει να ξέρουν ότι μαζί μου θα βρουν «κακό μπελά.Θα αξιολογούνται καθημερινά από έναν δήμαρχο που θεωρεί ότι η λέξη «ευθύνη» αποτελεί την προμετωπίδα κάθε δημόσιου αξιώματος. Η ασφάλεια και η τάξη στην πόλη αποτελούν προτεραιότητά μου.»

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Η Θεσσαλονίκη έζησε μια νύχτα βίας. Ο παραλογισμός του πανεπιστημιακού ασύλου έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο γκέτο στο κέντρο της πόλης, του οποίου τα όρια επεκτείνονται διαρκώς, ενώ νέοι θύλακοι ανομίας εγκαθίστανται σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Η αναρχία συνυπάρχει με την βαριά εγκληματικότητα.

Η περιοχή της Ροτόντας, του πιο σημαντικού μνημείου της πόλης είναι άβατη για τις αστυνομικές δυνάμεις. Το Μπιτ-Παζάρ, η πλατεία Δικαστηρίων, η οδός Αριστοτέλους, η οδός Γιαννιτσών, στενά δρομάκια της Άνω Πόλης το ίδιο. Μικρά και μεγαλύτερα γκέτο γεννιούνται καθημερινά με την ανοχή της ηγεσίας της αστυνομίας. Οι πολίτες που απευθύνονται σε αυτήν δέχονται την παραίνεση να «μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά». Συμμορίες που πολλαπλασιάζονται καθημερινά, λυμαίνονται την πόλη.

Μου είναι αδύνατον να αφήσω ασχολίαστη την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που τρέφει αυτό το σκηνικό για δύο προφανείς λόγους: Πρώτον, εξαιτίας της γνωστής αριστερίστικης ιδεοληψίας που αμβλύνεται μόνο όταν οι αστυνομικοί επιστρατεύονται σαν πραιτωριανοί των στελεχών του και δεύτερον, λόγω της εγκληματικής επιλογής του να ενισχύσει την ατζέντα και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

Δεν μπορώ επίσης να αφήσω στο απυρόβλητο και την τοπική ηγεσία της αστυνομίας. Τα κροκοδείλια δάκρυα του Ψυχοσαββάτου στη μνήμη των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών δεν μειώνουν κατ’ ελάχιστον τις ευθύνες της και την υπηρεσιακή ανυποληψία της που αφήνει εκτεθειμένο στον κίνδυνο το αστυνομικό προσωπικό, στην αυτοθυσία του οποίου επαφίεται η ασφάλεια των πολιτών. Δεν θέλει επειδή προτιμά τους χαριεντισμούς στην ποδιά του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα δεν μπορεί.

Θέλω να γίνει ξεκάθαρο: Η σιωπή του δήμου απέναντι σε αυτήν την κατάσταση τελειώνει σύντομα. Η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία διασταυρωθεί με την θητεία μου ως δημάρχου Θεσσαλονίκης, εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με τη ψήφο τους, είτε πρόκειται για τον Τσίπρα, είτε για τον Μητσοτάκη, αλλά και η φυσική ηγεσία της αστυνομίας πρέπει να ξέρουν ότι μαζί μου θα βρουν «κακό μπελά». Θα αξιολογούνται καθημερινά από έναν δήμαρχο που θεωρεί ότι η λέξη «ευθύνη» αποτελεί την προμετωπίδα κάθε δημόσιου αξιώματος. Η ασφάλεια και η τάξη στην πόλη αποτελούν προτεραιότητά μου.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

O Άγγελος Γαβρής είναι δημοσιογράφος, φιλόλογος και ραδιοφωνικός παραγωγός εδώ και 16 χρόνια – τα τελευταία έξι στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 fm» και τον ακούτε καθημερινά 20.00-22.00. Αγαπά το πολιτικό ρεπορτάζ και κάποια στιγμή θέλει να δει τον «ήλιο» της Προόδου ψηλά. Όνειρό του να φέρει την «Αλλαγή» στην ενημέρωση και πάθος του η ανίχνευση της αλήθειας. «Μoto» που τον χαρακτηρίζει: «Η αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να μείνει κρυφή για πολύ καιρό»

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

22.1.2021 10:27 πμ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων, τον νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις προσλήψεις, τις αξιολογήσεις στο δημόσιο αλλά και τις πιθανές εθνικές εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

20.4.2019 4:48 μμ

Συνάντηση με θεσμικούς εκπρόσωπους της Τριανδρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σερβετάς, παλαιότερους και σημερινούς αιρετούς της δημοτικής ενότητας και κάτοικους της περιοχής είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας. «Ένας υποδειγματικός, πρότυπος Δήμος, με άψογη οργάνωση

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:14 μμ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε από κόσμο και ενθουσιασμό, στην Ε’ δημοτική κοινότητα, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» στις γειτονιές της πόλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους 150,000 κατοίκους της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:12 μμ

Τις δικές του απαντήσεις  έδωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο για την γενοκτονία των Ποντίων. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι και ο ίδιος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:11 μμ

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Άνω Πόλη στον σχεδιασμό της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», προκειμένου να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο (Thessaloniki Destination), αναφέρθηκε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:09 μμ

15,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Θέμα’.  Λαμβάνει 30,1% έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,9%  και ακολουθεί το ΚΚΕ με

thess

Επικαιρότητα