Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Π. Λεκάκης: Ως Δήμαρχος θα θεσμοθετήσω και στη Θεσσαλονίκη τον «Δήμαρχο Νύχτας»

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

28/02/20194:18 μμ

Π. Λεκάκης: Ως Δήμαρχος θα θεσμοθετήσω και στη Θεσσαλονίκη τον «Δήμαρχο Νύχτας»

Π. Λεκάκης: Ως Δήμαρχος θα θεσμοθετήσω και στη Θεσσαλονίκη τον «Δήμαρχο Νύχτας»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη», Πέτρος Λεκάκης, είχε συνάντηση χθες με με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο εστίασης (ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ, εστιατορίων) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση ο κ. Λεκάκης άκουσε τα προβλήματα των επιχειρηματιών και επισήμανε το πόσο σημαντικός είναι ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιούνται για την οικονομία της Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως για τον ίδιο και την παράταξή του ο κλάδος αυτός δεν πρέπει να είναι υπό διωγμό αλλά να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό και εργαλείο.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη τουριστική, μια πόλη νεολαίας. Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στο χώρο της εστίασης είναι προς όφελος της πόλης και της οικονομίας της. Χιλιάδες άτομα εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις, αυτές τροφοδοτούνται από εκατοντάδες προμηθευτές, χιλιάδες απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τους ενώ και το όφελος για τα δημόσια ταμεία είναι υψηλό. Θα στηρίξω τον χώρο αυτό ως σημαντικό κλάδο για την τοπική οικονομία αλλά και την ίδια την κοινωνία», τόνισε ο κ. Λεκάκης.

Ο κ. Λεκάκης πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, που ήδη έχει εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκές πόλεις με θετικό αποτύπωμα, αυτού του «Δημάρχου Νύχτας». Ο «Δήμαρχος Νύχτας» είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, ορίζεται από τον Δήμαρχο και προσφέρει τις υπηρεσίες του με στόχο κυρίως την βελτίωση της καθημερινότητας και με το βλέμμα στους πολίτες που έρχονται με ποικίλους τρόπους σε άμεση ή έμμεση επαφή με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Στόχοι και εισηγητικές αρμοδιότητες που μπορεί να έχει:

  • Τη συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο, που συναποτελούν μια παραγωγική αλυσίδα, όπως ιδιοκτήτες-προμηθευτές-εργαζόμενοι-Δήμος-πελάτες-περίοικοι
  • Τον έλεγχο θεμάτων που αφορούν την αδειοδότηση και την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου
  • Τη διασφάλιση της ευταξίας και της καθαριότητας της πόλης και των δημόσιων χώρων πέριξ των καταστημάτων
  • Καμπάνιες και πρωτοβουλίες μείωσης της χρήσης του αλκοόλ και ασφαλούς οδήγησης μετά τη διασκέδαση και γενικότερα της ασφάλειας στην πόλη κατά τη νύχτα
  • Τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων-φεστιβάλ-πολιτιστικών εκδηλώσεων για την προσέλκυση επισκεπτών
  • Την αισθητική αναβάθμιση των επιχειρήσεων και του δημόσιου χώρου πάνω σε έναν συνολικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:40 μμ

  Νέος Δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου του νησιού των Δωδεκανήσων. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:27 μμ

    «Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν και κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική» τόνισε.   Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:07 μμ

  Με το 95,13% της ενσωμάτωσης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με ποσοστό 50,95% του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος κατέχει ποσοστό 49,05%.         

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή