Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / «Οικολογία Πράσινη Λύση»: Η καινοτομία στην θεωρία…

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18/04/20196:47 μμ

«Οικολογία Πράσινη Λύση»: Η καινοτομία στην θεωρία…

«Οικολογία Πράσινη Λύση»: Η καινοτομία στην θεωρία…

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Οικολογία Πράσινη Λύση» όσον αφορά την καινοτομία, η οποία όπως τονίζουν την προτείνουν όλοι κατά την προεκλογική περίοδο.

«Η καινοτομία προϋποθέτει οργανωμένη έρευνα και τεχνολογία, εξοπλισμό, πολύ καλή θεωρητική γνώση του αντικειμένου, ευνοϊκό νομικό και γραφειοκρατικό περιβάλλον, χρηματοδότηση, συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, ελεύθερο και δημιουργικό πνεύμα, ανεκτικότητα, αποδοχή του διαφορετικού, φαντασία και προσήλωση στη θετική δράση. Και υπό τις σημερινές συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, όλες οι καινοτομικές εφαρμογές πρέπει οπωσδήποτε να αποτελούν τμήμα της πράσινης κυκλικής οικονομίας για να έχουν ένα θετικό πρόσημο τόσο για την κοινωνία όσο για τον πλανήτη», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η προώθηση της καινοτομίας στην οικονομία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί απαύγασμα μιας πολύ διαφορετικής διοικητικής προσέγγισης από αυτήν που προβάλλουν σήμερα οι συντηρητικές και υποτιθέμενες «αναπτυξιακές» δυνάμεις του τόπου.  Περιλαμβάνει στοιχεία που λείπουν παντελώς από την σκέψη και τις προθέσεις αυτών των δυνάμεων που θέλουν να συνεχίσουν να μας διοικούν με μεγαλόστομες και άνευ πραγματικής ουσίας διακηρύξεις. Οι πολίτες της Περιφέρειας, μακριά από πυροτεχνήματα και απαστράπτουσες κορώνες, θα επιλέξουν την Οικολογία – Πράσινη Λύση, ώστε η Κεντρική Μακεδονία να αποτελέσει ουσιαστικό πόλο τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας στην Ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι καινούργιες έννοιες, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, γίνονται ελκυστικές. Και μια από αυτές με μεγάλη πέραση στις μέρες μας είναι η λέξη «καινοτομία». Την πιπιλίζουν κάθε είδους μάνατζερ, αξιωματούχοι και πολιτικοί, θέλοντας να προτείνουν εύκολες λύσεις στα αναπτυξιακά αδιέξοδα του σήμερα.

Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετική.  Με τον όρο καινοτομία εννοείται μια νέα και πρωτοποριακή ιδέα ή προσέγγιση για την υλοποίηση κάποιου προϊόντος ή υπηρεσίας, συνοδευόμενα απαραίτητα από πρωτοπόρα διαδικασία υλοποίησής της.

Η καινοτομία προϋποθέτει οργανωμένη έρευνα και τεχνολογία, εξοπλισμό, πολύ καλή θεωρητική γνώση του αντικειμένου, ευνοϊκό νομικό και γραφειοκρατικό περιβάλλον, χρηματοδότηση, συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, ελεύθερο και δημιουργικό πνεύμα, ανεκτικότητα, αποδοχή του διαφορετικού, φαντασία και προσήλωση στη θετική δράση. Και υπό τις σημερινές συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, όλες οι καινοτομικές εφαρμογές πρέπει οπωσδήποτε να αποτελούν τμήμα της πράσινης κυκλικής οικονομίας για να έχουν ένα θετικό πρόσημο τόσο για την κοινωνία όσο για τον πλανήτη.

Πόσα από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να υποστηρίξει άραγε η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειάς μας;  Αναρωτιέται κανείς αν έχει ακούσει καν η σημερινή Διοίκηση τι σημαίνει «κυκλική οικονομία».  Θα ήταν ποτέ δυνατόν με τη σημερινή προσέγγιση της η Περιφέρειά να υποστηρίξει αποτελεσματικά και με ουσιαστική επιτυχία προγράμματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας

Η προώθηση της καινοτομίας στην οικονομία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί απαύγασμα μιας πολύ διαφορετικής διοικητικής προσέγγισης από αυτήν που προβάλλουν σήμερα οι συντηρητικές και υποτιθέμενες «αναπτυξιακές» δυνάμεις του τόπου.  Περιλαμβάνει στοιχεία που λείπουν παντελώς από την σκέψη και τις προθέσεις αυτών των δυνάμεων που θέλουν να συνεχίσουν να μας διοικούν με μεγαλόστομες και άνευ πραγματικής ουσίας διακηρύξεις. Οι πολίτες της Περιφέρειας, μακριά από πυροτεχνήματα και απαστράπτουσες κορώνες, θα επιλέξουν την Οικολογία – Πράσινη Λύση, ώστε η Κεντρική Μακεδονία να αποτελέσει ουσιαστικό πόλο τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας στην Ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20238:50 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού Αγχιάλου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Προέδρων και των Τοπικών Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:47 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, στο κατάμεστο από πολίτες Δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης η ορκωμοσία του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, των 35 μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου καθώς και των προέδρων και των τοπικών συμβούλων των 14

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:37 μμ

  «Για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις. Τα θέματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού», τόνισε η νέα Δήμαρχος.     Απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης προς αιρετούς, φορείς και τους πολίτες της

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή