Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Οι γειτονιές μας είναι το ποτάμι μέσα μας!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

27/03/20195:35 μμ

Οι γειτονιές μας είναι το ποτάμι μέσα μας!

Οι γειτονιές μας είναι το ποτάμι μέσα μας!

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο Νίκος Νυφούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΠΟΛΗΧΡΩΜΗ Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια, αρθρογραφεί στην εφημερίδα ThessNews για τις γειτονιές του δήμου. 

 

Όλοι όσοι ζούμε, εργαζόμαστε ή δραστηριοποιούμαστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, διακρίνουμε μια σειρά θεμάτων και προβλημάτων που άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο μας απασχολούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Τα προβλήματα αυτά είναι ως επί το πλείστον κοινά για τους περισσότερους θεσσαλονικείς, όμως η συχνότητα εμφάνισής τους αλλά κυρίως η σημαντικότητά τους διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Και αν για παράδειγμα προβλήματα καθαριότητας, έλλειψης πρασίνου και χώρων αναψυχής αντιμετωπίζει το σύνολο των δημοτών, ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τα προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, ή η διαχείριση των τραπεζοκαθισμάτων;

Από την άλλη, το ίδιο αίσθημα ασφάλειας νιώθουν οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου σε σχέση με τους κατοίκους για παράδειγμα της Ξηροκρήνης ή μήπως εκεί το πρόβλημα της ανεπαρκούς αστυνόμευσης είναι εντονότερο; 

Διαφορετικές, λοιπόν, παρεμβάσεις έχουν προτεραιότητα στην Άνω Πόλη, άλλες στην Τούμπα, στην Τριανδρία ή στην Ξηροκρήνη και άλλες στο κέντρο της πόλης και ανατολικότερα. Και φυσικά όταν δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση και ομοιομορφία στα προβλήματα των συνοικιών, πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά οι δράσεις για την επίλυσή τους οι οποίες συνήθως προωθούνται οριζόντια και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κάθε γειτονιάς! Επιτυχημένος δήμαρχος επομένως, δεν είναι μόνον αυτός που αναδεικνύει τουριστικά το ιστορικό κέντρο.
Είναι κυρίως αυτός που θα σκύψει στα προβλήματα των επιμέρους συνοικιών, και που θα θέσει στον πυρήνα των προσπαθειών του την επίλυσή τους και τη βελτίωση της καθημερινότητας του συνόλου των δημοτών. Γιατί, δυστυχώς οι ρίζες πολλών προβλημάτων εντοπίζονται πολύ βαθιά και οφείλονται κατά βάση στη διαχρονική κακή διαχείριση, άδικη και ανισομερής κατανομή των δημοτικών πόρων μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων.
Η ετεροβαρής προσοχή του κέντρου έναντι των γειτονιών και δη των περισσότερο «απόμερων» ή υποβαθμισμένων περιοχών, προκαλεί το αίσθημα δικαίου των δημοτών οι οποίοι πολλές φορές νιώθουν ότι τίποτα δεν αλλάζει και κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά. Γιατί οι -έστω και μικρές- παρεμβάσεις που έχουν όμως ως βασικό τους μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, είναι τελικά αυτές οι οποίες και βαρύνουν στη συνείδηση των δημοτών όταν έρθει η ώρα να χαρακτηρίσουν με θετικό ή αρνητικό πρόσημο μια δημαρχιακή θητεία.  Είναι καιρός, αν μη τι άλλο, να αντιμετωπίσουμε με προτεραιότητα τα προβλήματα των συνοικιών, να θεραπεύσουμε τις χρόνιες παθογένειες που καταταλαιπωρούν τους δημότες και να θέσουμε τις συνοικίες στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.
Γιατί οι γειτονιές μας είναι το ποτάμι μέσα μας!

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #150 (23/03/2019-24/03/2019)

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:40 μμ

  Νέος Δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου του νησιού των Δωδεκανήσων. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:27 μμ

    «Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν και κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική» τόνισε.   Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:07 μμ

  Με το 95,13% της ενσωμάτωσης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με ποσοστό 50,95% του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος κατέχει ποσοστό 49,05%.         

thess

Επικαιρότητα

ΓΕΥΣΗ

7.12.20234:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή