Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Νοτοπούλου: Αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές, είναι η σύγκρουση δύο κόσμων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

11/04/20195:11 μμ

Νοτοπούλου: Αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές, είναι η σύγκρουση δύο κόσμων

Νοτοπούλου: Αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές, είναι η σύγκρουση δύο κόσμων

Γράφει THESSNEWS-DESK

Συνέντευξη στο Euronews παραχώρησε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου και έκανε λόγο για το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές, στις δημοτικές αλλά και στις ευρωεκλογές είναι η σύγκρουση δύο κόσμων. Ειδικά στο χώρο της Θεσσαλονίκης συγκρούεται το παλιό, το παλιό σύστημα, η διαφθορά, οι παλιές αντιλήψεις, οι άνθρωποι που κρατούνται δέσμιοι από τα συμφέροντα με το καινούριο. Με όλους εμάς που μπαίνουμε στην πολιτική για να φτιάξουμε τη ζωή μας, να φτιάξουμε την πόλη μας να φτιάξουμε τον τόπο μας, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε»  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υποψηφιότητά της για το Δήμο ως η μόνη γυναίκα η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε «οι γυναίκες σε όλους τους χώρους που δραστηριοποιούμαστε, στον επαγγελματικό ή στην οικογενειακή μας ζωή καταβάλλουμε διπλή προσπάθεια. Άρα νομίζω πως η δική μου υποψηφιότητα φέρει κι αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλαδή να αναδείξουμε τη δύναμη που έχει το φύλο μας, τις δυνατότητες που έχει και ότι αν μη τι άλλο το 2019 δικαιούμαστε να δραστηριοποιούμαστε σε όλους τους τομείς επί ίσοις όροις».

Η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως επιθυμεί την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε πόλο ανάπτυξης και πύλη συνεργασίας για τα Βαλκάνια προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ισχυρό Μητροπολιτικό χαρακτήρα.

«Η Θεσσαλονίκη, όλα τα προηγούμενα χρόνια, αν από κάτι βασανίστηκε και ταλαιπωρήθηκε είναι από την καθήλωση που έφεραν οι πολιτικές που ασκήθηκαν από την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν υπήρχε όραμα, δεν υπήρχε πολιτική βούληση και νομίζω ότι αρκετός κόσμος βολευόταν με μια Θεσσαλονίκη, που ναι μεν τις αποδίδαν τον τίτλο της συμπρωτεύουσας, στην πραγματικότητα όμως οι πολίτες της δεν ζούμε καλά σε αυτήν την πόλη. Θέλουμε ποιότητα ζωής, αυτό σημαίνει καθαρή πόλη. Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή είναι μια πόλη που υποφέρει από τα σκουπίδια, υποφέρει από έλλειψη καθαριότητας. Γιατί; Γιατί δεν έχει εξοπλισμό, δεν έχει προσωπικό, δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Αυτό λοιπόν είναι πρώτο μας μέλημα. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 η Θεσσαλονίκη να γίνει μια καθαρή πόλη. Και έτσι θα αναπνεύσει, έτσι θα έχει και περισσότερο τουρισμό» πρόσθεσε.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη, αυτή τη στιγμή, με τη δουλειά που έγινε τα τρία τελευταία χρόνια, έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποδομών, που μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. Μιλάω για το αεροδρόμιό της, για το λιμάνι της. Μπορεί να γίνει πραγματικά ένας διαμετακομιστικός κόμβος. Χρειάζεται αστικές συγκοινωνίες, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών. Και εδώ μπαίνει και ο ρόλος του δήμου. Χρειάζεται οι φορείς της να συνεργαστούν. Επομένως εγώ θέλω μια Θεσσαλονίκη με ισχυρό μητροπολιτικό χαρακτήρα».

Στη συνέχεια υπογράμμισε «και αυτό αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, αφορά τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού- ας μην ξεχνούμε ότι πριν λίγα χρόνια έγινε στην πόλη μας ένα δημοψήφισμα, με ένα συντριπτικό όχι στην ιδιωτικοποίηση και τώρα καλούνται οι δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ενώ παράλληλα τόνισε « κι αν κάτι ακόμα λείπει από τους Θεσσαλονικείς, αυτό είναι οι ελεύθεροι χώροι, είναι το πράσινο. Θέλω να έχουμε, επιδιώκουμε να έχουμε, διαδημοτική χρήση στα δύο πρώην στρατόπεδα Κόδρα και Παύλου Μελά, στο Παλατάκι, αλλά και τα αστικά κενά, οι γωνιές δηλαδή στις γειτονιές που είναι άδειες, να γίνουν αστικά κοινά, να γίνουν πάρκα, χώροι για τους νέους, για τις γυναίκες, για τα παιδιά, για όλους εμάς».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε « η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία έντιμη συμφωνία, μεταξύ δύο χωρών, χωρίς πόλεμο, σε συνθήκες ειρήνης, προκειμένου να έρθει ειρήνη στα Βαλκάνια και ανάπτυξη. Αν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικά κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γιατί έτσι την οραματίζομαι εγώ. Δεν οραματίζομαι μια Θεσσαλονίκη περίκλειστη πόλη, με την πλάτη γυρισμένη στους γείτονες, που θα συγκρίνεται μονίμως με την Αθήνα, μια πόλη χωρίς υποδομές, μια πόλη γεμάτη τρύπες γιατί αυτό είχαμε μέχρι τώρα».

« Εγώ λοιπόν οραματίζομαι μια Θεσσαλονίκη που μέσα από τα Βαλκάνια θα γίνει πόλος ανάπτυξης σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Για αυτό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να επιλυθούν ζητήματα εθνικά, τα οποία ταλάνισαν την περιοχή μας για πάρα πολλά χρόνια. Για 30 χρόνια η Θεσσαλονίκη είχε κρεμασμένο έναν εχθρό πάνω από το κεφάλι της. Δεν είναι έτσι. Ιδιαίτερα οι νέοι οφείλουμε να δώσουμε ένα άλλο στίγμα. Αν κάτι λοιπόν καταφέραμε είναι αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια σύνθετη ονομασία, erga omnes, με γεωγραφικό προσδιορισμό, αυτό δηλαδή που επεδίωκε τόσα χρόνια η Νέα Δημοκρατία. Και με έκπληξη παρατηρώ τους ανθυποψηφίους μου να διατηρούν μια εντελώς υποκριτική στάση απέναντι στους συμπολίτες μας», κατέληξε η κα Νοτοπούλου.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:40 μμ

  Νέος Δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου του νησιού των Δωδεκανήσων. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:27 μμ

    «Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν και κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική» τόνισε.   Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:07 μμ

  Με το 95,13% της ενσωμάτωσης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με ποσοστό 50,95% του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος κατέχει ποσοστό 49,05%.         

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή