Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Νέους υποψηφίους παρουσίασε ο Σ.Βούγιας – Πρόταση του για την πεζοδρόμηση της Λεωφ. Νίκης

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

09/03/201912:14 μμ

Νέους υποψηφίους παρουσίασε ο Σ.Βούγιας – Πρόταση του για την πεζοδρόμηση της Λεωφ. Νίκης

Νέους υποψηφίους παρουσίασε ο Σ.Βούγιας – Πρόταση του για την πεζοδρόμηση της Λεωφ. Νίκης

Γράφει THESSNEWS-DESK

Νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» παρουσίασε σήμερα υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού, Σπύρος Βούγιας.

Η παρουσίαση έγινε στις 11:30 στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα παρουσίασε μέρος του προγράμματος, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, πρόταση για ανάπλαση της νέας παραλίας αλλά και δημιουργία αποκλειστικής λωρίδας αντίθετης κίνησης λεωφορείων (contra flow bus lane) στην Τσιμισκή και τη Β.Όλγας.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται το σύνολο των προγραμματικών θέσεων της παράταξης θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα περίπου σε κεντρική εκδήλωση, ενώ οι επί μέρους θεματικές ενότητες θα παρουσιαστούν στις  δημοτικές κοινότητες, μαζί με τα τοπικά τους προβλήματα.

Μεταξύ των στόχων, η υλοποίηση της εμβληματικής πρότασης για την ανάπλαση της Λεωφόρου Νίκης , ώστε να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι και να αποκατασταθεί η διαταραγμένη σχέση της πόλης  με τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Βούγια, επιπλέον, με το μέτρο αυτό αντιμετωπίζεται και  το άλυτο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στην αριστερή πλευρά  των δύο αυτών βασικών οδικών αρτηριών, που σήμερα αστυνομεύεται δύσκολα περιορίζοντας αισθητά την κυκλοφοριακή τους ικανότητα.

Στη συνέχεια, ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης παρουσίασε 10 “έξυπνες”, δηλαδή απλές, φθηνές και αποτελεσματικές προτάσεις  βιώσιμης κινητικότητας, που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και αναβαθμίζουν την ηπιότητα της κυκλοφορίας, την αισθητική και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Το σύνολο των προγραμματικών θέσεων της παράταξης θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα περίπου σε κεντρική εκδήλωση, ενώ οι επί μέρους θεματικές ενότητες θα παρουσιαστούν στις  δημοτικές κοινότητες, μαζί με τα τοπικά τους προβλήματα.

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε ο κ.Βούγιας στην Α΄ δημοτική κοινότητα θα παρουσιαστούν οι προτάσεις σχετικά με τις αναπλάσεις τις συγκοινωνίες και την επιχειρηματικότητα.

Στην Β΄δημοτική κοινότητα το κοινωνικό πρόγραμμα της παράταξης και τα θέματα ασφάλειας των πολιτών.

Στην Γ΄δημοτική κοινότητα τα θέματα του πολιτισμού.

Στην δ’ δημοτική κοινότητα τα θέματα της καθαριότητας, του περιβάλλοντος και του πράσινου.

Στην Ε΄ δημοτική κοινότητα τα θέματα παιδείας, σχολικής στέγης και αθλητισμού.

Στελέχη της παράταξης έχουν την ευθύνη για τους επιμέρους προγραμματικούς τομείς ενώ συντονιστής του προγράμματος έχει οριστεί ο Ανδρέας Κουράκης.

 

Τέλος, παρουσιάστηκαν 20 ακόμα υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της “Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης”, οι περισσότεροι από τους οποίους αυτή τη φορά είναι εν ενεργεία δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, κυρίως της “Πρωτοβουλίας αλλά και άλλων παρατάξεων”.

Τρείς από αυτούς, και συγκεκριμένα οι Αργυρώ Κουράκη, ο Φίλιππος Μπαντής και η Λένα Ψυμμένου- Τσουκαλά , υποστηρίζονται από την δημοτική κίνηση στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν κοινά, διαπαραταξιακά  ψηφοδέλτια στις β’, γ’ και ε’ κοινότητες αντιστοίχως.

 

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

 

01)         Αβαρλής Γιώργος

Οικονομολόγος – Σύμβουλος επιχειρήσεων – Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης

02)         Αϊβάζογλου Μόνικα

Σκηνοθέτις – Θεατρολόγος – Ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης

03)         Ασλανίδου Σοφία

Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ – Δημοτική σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης

04)         Διαμαντάκης Βασίλης

Πολιτικός μηχανικός – Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης

05)         Καζαντζή Δανάη

Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση – Μέλος Δ.Σ. Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης – Κοινοτική σύμβουλος Δ’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης

06)         Κουράκης Ανδρέας

Αρχιτέκτων – Πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ – Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης – Πρώην Αντιδήμαρχος

07)         Κωτίδης Χάρης

Επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού – Κοινοτικός σύμβουλος Δ’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης

 

08)         Λεμπετλής Πάρης

Οικονομολόγος – Έμπορος παιδικής υπόδησης

09)         Ξανθοπούλου Σοφία

Αρχιτέκτων πολεοδόμος – Αντιπρόεδρος Συλλόγου αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης

10)         Πολυζωίδης Θάνος

Παιδαγωγός – Γυμναστής

11)         Ρέζντα Ανίλα

Πραγματογνώμων γλώσσας στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Ορκωτή Διερμηνέας-Μεταφράστρια ΥΔ Αλβανίας

12)         Τελίδης Ανέστης

Οικονομολόγος – Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης

13)         Τσούλιας Στέλιος

Τεχνολόγος Βιοϊατρικής – Αναπλ. Πρόεδρος Ε’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης & Γραμματέας Ένωσης γονέων – Πρόεδρος συλλόγου τριτέκνων Θεσσαλονίκης

14)         Χασιώτη Αγγελική

Εκπαιδεύτρια ενηλίκων – Σύμβουλος ανέργων – Πρώην κοινοτική σύμβουλος Β’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης

15)         Χέιρ Ρικάρντο

Εκπαιδευτικός – Κοινοτικός σύμβουλος Δ’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης

16)         Χιονίδης Νικόλαος

Φυσικός ερευνητής – Μεταπτυχιακός νανοτεχνολογίας – Επιχειρηματίας

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:40 μμ

  Νέος Δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου του νησιού των Δωδεκανήσων. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:27 μμ

    «Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν και κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική» τόνισε.   Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:07 μμ

  Με το 95,13% της ενσωμάτωσης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με ποσοστό 50,95% του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος κατέχει ποσοστό 49,05%.         

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

9.12.20234:00 μμ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

9.12.20232:15 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή