Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Ν. Ταχιάος: Δεν θα δεχθώ προσλήψεις από το «παράθυρο»

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

20/03/2019 4:51 μμ

Ν. Ταχιάος: Δεν θα δεχθώ προσλήψεις από το «παράθυρο»

Ν. Ταχιάος: Δεν θα δεχθώ προσλήψεις από το «παράθυρο»

Γράφει ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

«Το διακύβευμα αυτών των δημοτικών εκλογών θεωρώ ότι είναι η ίδια η πόλη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι δημοτικές εκλογές είναι άχρωμες πολιτικά. Θα ήθελα όμως, να είναι η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο αυτής της εκλογής», τόνισε ο Νίκος Ταχιάος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Focus.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη εντοπίζεται στον τομέα της καθαριότητας και διευκρίνισε ότι εφ’ όσον εκλεγεί, δεσμεύεται πως η Θεσσαλονίκη θα καθαριστεί, με σταδιακή παραχώρηση «κομματιών» της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Παράλληλα, ο Νίκος Ταχιάος κατήγγειλε ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν προσπάθειες ώστε να γίνουν προσλήψεις «από το παράθυρο» και πως υπάρχουν παρασκηνιακές και όχι μόνο, συζητήσεις μεταξύ υποψήφιων δημάρχων, οποίοι είναι και δημοτικοί σύμβουλοι, με εργαζόμενους στην καθαριότητα και αφορά την εργασιακή σχέση των τελευταίων.

«Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, από πολλές διοικήσεις του δήμου, οι δομές της καθαριότητας αντιμετωπίστηκαν ως προεκλογικός μηχανισμός. Αυτό είναι ένα στεγανό το οποίο θέλω να το σπάσω. Το βλέπουμε και σήμερα στην ομηρία των συμβασιούχων 8μήνου και το βλέπουμε στις ψευδείς αφηγήσεις όλων αυτών που ετοιμάζονται τον τελευταίο καιρό να κάνουν σαλτανάτια», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ταχιάος ενώ τόνισε πως «πιστεύω ότι πρέπει ο κύριος Μπουτάρης να τους τα μαζέψει τα χαλινάρια».

Ο κ. Ταχιάος υπογράμμισε πως δεν θα δεχθεί μονιμοποιήσεις που γίνονται προεκλογικά και με έμμεσο τρόπο, λέγοντας πως «έχω αναγκαστεί να πω, ότι αν τολμήσουν να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα θέσουν εν αμφιβόλω την υπηρεσιακή κατάσταση αυτών των ανθρώπων και πολύ περισσότερο τα οικονομικά του δήμου, τότε θα τους καταλογίσω την ζημιά. Γίνονται αυτή τη στιγμή τεχνάσματα τα οποία είναι απαράδεκτα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ως  «παραμύθια» τα όσα λέγονται περί απολύσεων εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας. «Έχω σκοπό να γίνει μια σταδιακή μετάβαση στον ιδιωτικό τομέα και να χρησιμοποιηθούν οι δημοτικές δομές της καθαριότητας ως εφεδρεία . Εκείνο που φοβίζει είναι να σπάσουν τα στεγανά στο δήμο. Πόσο λογικό φαίνεται στους δημότες οι οποίοι πληρώνουν δημοτικά τέλη, να υπάρχουν δύο ημέρες ρεπό για κοπή βασιλόπιτας; Αυτό δεν κοστίζει;. Όταν ο κόσμος προσπαθεί να πληρώσει τα τέλη καθαριότητας μέσα από το υστέρημα του, είναι δυνατόν κάποιοι να παίρνουν δύο ημέρες ρεπό βασιλόπιτας;»  αναρωτήθηκε ο κ. Ταχιάος ενώ κατέληξε πως «Δεν με φοβίζει να ακούσουν εργαζόμενοι του δήμου ότι θα εργαστούμε by the book, με τους κανόνες που ισχύουν και για το δημόσιο τομέα» .

Απαντώντας σε ερώτηση, για τις πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα αναζητήσει εφ’ όσον εκλεγεί, προκειμένου να γίνουν έργα, ο Νίκος Ταχιάος  υποστήριξε πως ο Γιάννης  Μπουτάρης αξιοποίησε ελάχιστα την δυνατότητα των χρηματοδοτικών πακέτων ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε πως πρέπει ν’ αναζητηθούν και δωρεές ιδιωτών. «Έχω την προηγούμενη εμπειρία της χρηματοδότησης του έργου της Νέας Παραλίας, την οποία κυνήγησα προσωπικά και πήρα το ρίσκο. Τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη, είναι υψηλά. Για την καθημερινότητα υπάρχουν κονδύλια, αφού τα ποσά που τελικά συγκεντρώνονται είναι μεγάλα. Μένει λοιπόν ν’ αξιοποιηθούν σωστά. Για τα μεγάλα έργα το σίγουρο είναι πως θα αναζητήσω χρήματα από δωρεές και θα εμπλέξω και τον ιδιωτικό τομέα. Θα κάνω ότι μπορώ για να γίνουν μεγάλα έργα στην πόλη. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν μεγάλα projects  με την συμμετοχή ιδιωτών, όπως γίνονται άλλωστε και στην Ευρώπη. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει. Όπως για παράδειγμα, στο χώρο του real estate όπου μπορούμε τις επενδύσεις να μην τις κάνουμε όλες σε δημόσια γη, αλλά σε γη ιδιωτών. Δεν μπορεί το δημόσιο ν’ ανταγωνίζεται συνεχώς τους ιδιώτες. Με την σύμπραξη υπάρχει ο τρόπος που μπορεί να φέρει ανάπτυξη και εγώ ως δήμαρχος θέλω να διευκολύνω αυτόν τον τρόπο».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών, τονίζοντας πως συγκεκριμένες περιοχές της πόλης όπως η Ροτόντα έχουν γίνει Εξάρχεια, καθώς λειτουργούν ως «άβατα» ακόμη και για τους αστυνομικούς. «Τα προβλήματα της αστυνόμευσης είναι πολύ βασικά και επηρεάζουν τους πολίτες. Υπάρχουν γειτονιές της πόλης οι οποίες είναι γκέτο και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το γεγονός συνδέεται με το πανεπιστημιακό άσυλο.  Αυτήν την στιγμή ο χώρος του πανεπιστημίου είναι μια μαύρη τρύπα», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν αφορά την άποψή του για το ίδρυμα.

Ο Νίκος Ταχιάος απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Ε Δημοτικό Διαμέρισμα. Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης που δόθηκαν για τους επισκέπτες είναι ελάχιστες σε σχέση με αυτές των μόνιμων κατοίκων, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν είναι τακτοποίηση αυτό που γίνεται. Αυτό θα φέρει εμφύλιο στην περιοχή».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

O Άγγελος Γαβρής είναι δημοσιογράφος, φιλόλογος και ραδιοφωνικός παραγωγός εδώ και 16 χρόνια – τα τελευταία έξι στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 fm» και τον ακούτε καθημερινά 20.00-22.00. Αγαπά το πολιτικό ρεπορτάζ και κάποια στιγμή θέλει να δει τον «ήλιο» της Προόδου ψηλά. Όνειρό του να φέρει την «Αλλαγή» στην ενημέρωση και πάθος του η ανίχνευση της αλήθειας. «Μoto» που τον χαρακτηρίζει: «Η αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να μείνει κρυφή για πολύ καιρό»

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

22.1.2021 10:27 πμ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων, τον νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις προσλήψεις, τις αξιολογήσεις στο δημόσιο αλλά και τις πιθανές εθνικές εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

20.4.2019 4:48 μμ

Συνάντηση με θεσμικούς εκπρόσωπους της Τριανδρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σερβετάς, παλαιότερους και σημερινούς αιρετούς της δημοτικής ενότητας και κάτοικους της περιοχής είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας. «Ένας υποδειγματικός, πρότυπος Δήμος, με άψογη οργάνωση

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:14 μμ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε από κόσμο και ενθουσιασμό, στην Ε’ δημοτική κοινότητα, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» στις γειτονιές της πόλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους 150,000 κατοίκους της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:12 μμ

Τις δικές του απαντήσεις  έδωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο για την γενοκτονία των Ποντίων. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι και ο ίδιος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:11 μμ

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Άνω Πόλη στον σχεδιασμό της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», προκειμένου να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο (Thessaloniki Destination), αναφέρθηκε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:09 μμ

15,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Θέμα’.  Λαμβάνει 30,1% έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,9%  και ακολουθεί το ΚΚΕ με

thess

Επικαιρότητα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:52 μμ