Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / «Μένουμε Θεσσαλονίκη»: Διαμαρτυρία για τη μη συμπερίληψή της στις δημοσκοπήσεις

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

04/03/20193:28 μμ

«Μένουμε Θεσσαλονίκη»: Διαμαρτυρία για τη μη συμπερίληψή της στις δημοσκοπήσεις

«Μένουμε Θεσσαλονίκη»: Διαμαρτυρία για τη μη συμπερίληψή της στις δημοσκοπήσεις

Γράφει THESSNEWS-DESK

Διαμαρτυρία με επιστολή στον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σ. Μπεσανσσών από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη». Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ρακκάς και ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντής Σεβρής καταγγέλλουν σκανδαλώδης εξαίρεση από τις έρευνες.     

«Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να καταγγείλουμε την άδικη, άνιση και μεροληπτική αντιμετώπιση μας από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, που επιμένουν να μας εξαιρούν σκανδαλωδώς από τις έρευνες που διενεργούν σχετικά με την ψήφο των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019» αναφέρουν αρχικά στην επιστολή τους.

Στην συνέχεια αναφερόμενοι στην δημοσκόπηση της εταιρείας Ιnterview που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου στην εφημερίδα ThessNews σημειώνουν πως «δεν περιλάμβανε τον υποψήφιο δήμαρχο και την παράταξή μας, ενώ αντίθετα περιλάμβανε νυν δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής δημοτικής παράταξης που μετέχει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν έχει εξαγγείλει ακόμα την κάθοδό του στις εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε ότι καταγραφεί την εκτίμηση της απήχησης όλων των υποψηφίων, και όχι επιλεκτικά, γεγονός που τεκμηριώνει την σκανδαλώδη μεροληψία εναντίον της παράταξής μας» .

«Θεωρούμε ότι τέτοια περιστατικά συνιστούν παρέμβαση στην ίδια την προεκλογική διαδικασία, δεν αφορούν μόνο την παράταξή μας αλλά θέτουν και ευρύτερο ζήτημα τήρησης της στοιχειώδους δεοντολογίας και των κανόνων υπέρ της δημοκρατίας, τραυματίζοντας τον τοπικοαυτοδιοικητικό πολιτικό βίο. Πιστεύουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και το ίδιο το Σώμα έχουν και λόγο και ρόλο υπέρ της ορθής τήρησης της προεκλογικής δεοντολογίας, καθώς και των κανόνων της δημοκρατίας που ορίζουν μια στοιχειώδη ισότιμη μεταχείριση όλων των υποψηφίων, και σας καλούμε να πάρετε θέση απέναντι στο γεγονός της αποσιώπησης μιας παράταξης που έχει ήδη εκλέξει εκπρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές» σημειώνουν στην επιστολή τους οι κ. Ρακκάς και Σεβρής.

Σχολιάζοντας την επιστολή τόσο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σ. Μπεσανσσών όσο και η γραμματέας Ρία Καλφακάκου συμφώνησαν με την καταγγελία της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Υπενθυμίζεται ότι για λογαριασμό της εταιρίας Interview μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας την δημοσκόπηση ο Δημήτρης Βασιλειάδης. Παραδέχθηκε την παράλειψη στη δημοσκόπηση αλλά τόνισε πως δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:40 μμ

  Νέος Δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου του νησιού των Δωδεκανήσων. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:27 μμ

    «Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν και κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική» τόνισε.   Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:07 μμ

  Με το 95,13% της ενσωμάτωσης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με ποσοστό 50,95% του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος κατέχει ποσοστό 49,05%.         

thess

Επικαιρότητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.12.20238:19 πμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

4.12.20237:28 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή