Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / «Μένουμε Θεσσαλονίκη»: Διαμαρτυρία για τη μη συμπερίληψή της στις δημοσκοπήσεις

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

04/03/20193:28 μμ

«Μένουμε Θεσσαλονίκη»: Διαμαρτυρία για τη μη συμπερίληψή της στις δημοσκοπήσεις

«Μένουμε Θεσσαλονίκη»: Διαμαρτυρία για τη μη συμπερίληψή της στις δημοσκοπήσεις

Γράφει THESSNEWS-DESK

Διαμαρτυρία με επιστολή στον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σ. Μπεσανσσών από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη». Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ρακκάς και ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντής Σεβρής καταγγέλλουν σκανδαλώδης εξαίρεση από τις έρευνες.     

«Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να καταγγείλουμε την άδικη, άνιση και μεροληπτική αντιμετώπιση μας από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, που επιμένουν να μας εξαιρούν σκανδαλωδώς από τις έρευνες που διενεργούν σχετικά με την ψήφο των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019» αναφέρουν αρχικά στην επιστολή τους.

Στην συνέχεια αναφερόμενοι στην δημοσκόπηση της εταιρείας Ιnterview που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου στην εφημερίδα ThessNews σημειώνουν πως «δεν περιλάμβανε τον υποψήφιο δήμαρχο και την παράταξή μας, ενώ αντίθετα περιλάμβανε νυν δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής δημοτικής παράταξης που μετέχει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν έχει εξαγγείλει ακόμα την κάθοδό του στις εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε ότι καταγραφεί την εκτίμηση της απήχησης όλων των υποψηφίων, και όχι επιλεκτικά, γεγονός που τεκμηριώνει την σκανδαλώδη μεροληψία εναντίον της παράταξής μας» .

«Θεωρούμε ότι τέτοια περιστατικά συνιστούν παρέμβαση στην ίδια την προεκλογική διαδικασία, δεν αφορούν μόνο την παράταξή μας αλλά θέτουν και ευρύτερο ζήτημα τήρησης της στοιχειώδους δεοντολογίας και των κανόνων υπέρ της δημοκρατίας, τραυματίζοντας τον τοπικοαυτοδιοικητικό πολιτικό βίο. Πιστεύουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και το ίδιο το Σώμα έχουν και λόγο και ρόλο υπέρ της ορθής τήρησης της προεκλογικής δεοντολογίας, καθώς και των κανόνων της δημοκρατίας που ορίζουν μια στοιχειώδη ισότιμη μεταχείριση όλων των υποψηφίων, και σας καλούμε να πάρετε θέση απέναντι στο γεγονός της αποσιώπησης μιας παράταξης που έχει ήδη εκλέξει εκπρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές» σημειώνουν στην επιστολή τους οι κ. Ρακκάς και Σεβρής.

Σχολιάζοντας την επιστολή τόσο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σ. Μπεσανσσών όσο και η γραμματέας Ρία Καλφακάκου συμφώνησαν με την καταγγελία της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Υπενθυμίζεται ότι για λογαριασμό της εταιρίας Interview μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας την δημοσκόπηση ο Δημήτρης Βασιλειάδης. Παραδέχθηκε την παράλειψη στη δημοσκόπηση αλλά τόνισε πως δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20238:50 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού Αγχιάλου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Προέδρων και των Τοπικών Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:47 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, στο κατάμεστο από πολίτες Δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης η ορκωμοσία του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, των 35 μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου καθώς και των προέδρων και των τοπικών συμβούλων των 14

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:37 μμ

  «Για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις. Τα θέματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού», τόνισε η νέα Δήμαρχος.     Απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης προς αιρετούς, φορείς και τους πολίτες της

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή