Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Κων. Ζέρβας: «Δεσμεύομαι πως κανένας δημότης στην πόλη μας δεν θα νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας»

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

05/02/201910:36 πμ

Κων. Ζέρβας: «Δεσμεύομαι πως κανένας δημότης στην πόλη μας δεν θα νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας»

Κων. Ζέρβας: «Δεσμεύομαι πως κανένας δημότης στην πόλη μας δεν θα νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Επίσκεψη την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας συνοδευόμενος από τα στελέχη της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και υποψήφιους συμβούλους Μάτα Γαλατσάτου, Γιάννη Κανταράκη και Φάνη Κοντούλη.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ., του αθλητικού σωματείου της και με μέλη των επιτροπών της με στόχο την ενημέρωση και την καταγραφή των αιτημάτων ώστε να τεθούν στο επίκεντρο της προεκλογικού συζήτησης.Κύριο θέμα που τέθηκε στη συνάντηση ήταν η απουσία επιχορήγησης από την Πολιτεία γεγονός που οδηγεί στην δύσκολη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου που στεγάζει την Ένωση και φιλοξενεί τις δράσεις της όντας παράλληλα σημείο συγκέντρωσης. Πέραν αυτού, έγινε εκτενής αναφορά στις δυσκολίες πρόσβασης στην εκπαίδευση καθώς δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές αλλά και στο ζήτημα της διερμηνείας που επίσης αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση των κωφών στην αγορά εργασίας, επισημάνθηκε ως βασική αναγκαιότητα η άρση των εμποδίων στην εκπαιδευτική διαδικασία, από την οποία ουσιαστικά είναι αποκλεισμένοι. Οι εγγενείς αδυναμίες επικοινωνίας και πρόσβασης των κωφών σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς συνιστούν τροχοπέδη στην ομαλή ένταξή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και της πόλης. Από πλευράς της Ένωσης τέθηκε επίσης το ζήτημα ύπαρξης και μόνιμης παρουσίας διερμηνέα στη βασική δομή του δήμου Θεσσαλονίκης.Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα του ιδίου και της παράταξης η ίση μεταχείρισή όλων των πολιτών. «Δεσμεύομαι πως κανένας δημότης στην πόλη μας δεν θα νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Η πρόσβαση των δημοτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα καταστεί δυνατή και ευχερής. Υπάρχουν τρόποι, υπάρχει θέληση από μέρους μας, υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα και πρακτικές διεθνώς. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια» τόνισε. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «για την εξυπηρέτηση των πολιτών με προβλήματα ακοής, στη διάθεσή τους θα υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στις δημοτικές υπηρεσίες που συναλλάσσονται καθημερινά. Θα ανατεθούν αρμοδιότητες σε εντεταλμένο σύμβουλο για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την προώθηση της ποιότητας ζωής τους και την πλήρη και ισότιμη ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία της πόλης».

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τον δήμο στην κατεύθυνση κοινών αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων (τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, θεατρικές παραστάσεις κ.α) αλλά και συστηματικής προσπάθειας ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης.Τέλος, ξεχωριστό τμήμα της συνάντησης κατέλαβε η ενημέρωση για τα προβλήματα του αθλητικού σωματείου κωφών που σχετίζονται με την ανυπαρξία κατάλληλων χώρων άθλησης, την απουσία χρηματοδότησης ανάλογων δράσεων και την αδιαφορία φορέων και δήμων σχετικά με αυτά τα ζητήματα.

zerbas_6

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:40 μμ

  Νέος Δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου του νησιού των Δωδεκανήσων. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:27 μμ

    «Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν και κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική» τόνισε.   Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:07 μμ

  Με το 95,13% της ενσωμάτωσης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με ποσοστό 50,95% του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος κατέχει ποσοστό 49,05%.         

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή