Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Κοινή κάθοδο για το δήμο Καλαμαριάς στις δημοτικές εκλογές του 2019 αποφάσισαν Μπακογλίδης – Παναγιωτίδης

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

01/03/2019 6:04 μμ

Κοινή κάθοδο για το δήμο Καλαμαριάς στις δημοτικές εκλογές του 2019 αποφάσισαν Μπακογλίδης – Παναγιωτίδης

Κοινή κάθοδο για το δήμο Καλαμαριάς στις δημοτικές εκλογές του 2019 αποφάσισαν Μπακογλίδης – Παναγιωτίδης

Γράφει ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

O δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, και ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς» Μιχάλης Παναγιωτίδης, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Μια δημιουργική συμπόρευση, η οποία στηρίζεται σε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της Καλαμαριάς, αποφασίστηκε μεταξύ του δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, και του επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς» Μιχάλη Παναγιωτίδη.

Ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο Μιχάλης Παναγιωτίδης συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Ο κ. Μιχάλης Παναγιωτίδης δήλωσε: «Βασική πεποίθηση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς, είναι ότι μέχρι σήμερα η αυτοδιοίκηση χειραγωγήθηκε από την κεντρική εξουσία και μαζί μ αυτήν και η όποια αυτενέργεια της κοινωνίας με αποτέλεσμα τη διαιώνιση της ομηρίας του πολίτη.

Δεν θέλουμε να επαναφέρουμε στην αυτοδιοίκηση τις κομματικές επιλογές καλυμμένες ή ξεκάθαρες.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, προχώρησε και άνοιξε στην πόλη ένα διάλογο με στόχο να βρεθούν τα κοινά σημεία των παρατάξεων.

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα με υπευθυνότητα ανάλογη με την έως τώρα δεκατριάχρονη στάση μας στα προβλήματα της πόλης.

Μετά από αναλυτικές και όχι βεβιασμένες συζητήσεις, χωρίς ακρότητες, χωρίς φανατισμούς, χωρίς κομματικούς ετεροκαθορισμούς, αποφασίσαμε ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς να προχωρήσουμε σε στρατηγική συμπόρευση με τη «Συνεργασία για την Καλαμαριά».

Ακούσαμε τους πολίτες, πολλαπλασιάσαμε τα κοινά μας σημεία και  με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας συμβάλλουμε σήμερα στην κοινή προσπάθεια όπου ο καθένας καταθέτει την μικρή ή μεγάλη εμπειρία του για την Καλαμαριά του 2020.

Θέλουμε να δώσουμε λόγο στον πολίτη να εκφραστεί, να παράξει, να συνδημιουργήσει για την πόλη του.

Θέλουμε η Καλαμαριά να αποκτήσει εξωστρέφεια.

Θέλουμε να υπερασπιστούμε ενωμένοι το δημόσιο συμφέρον.

Θέλουμε να συνεχίσουμε το κοινωνικό έργο του δήμου σ αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης που βιώνει ο τόπος.

Θέλουμε ενωμένοι να στραφούμε αφενός στην καθημερινότητα του πολίτη και αφετέρου στην οριστική επίλυση των μεγάλων ανοικτών θεμάτων  (παραλιακό μέτωπο, πρώην στρ. Κόδρα,  πρώην Καπναποθήκες, παλατάκι, συγκοινωνίες, κ.λ.π)

Θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία, την τοπική πολιτιστική δραστηριότητα, τις νέες ιδέες, την παιδεία και την καινοτομία.

Λέμε στον πολίτη, να εμπιστευθεί αυτή την ενωτική πρωτοβουλία,  εμπιστευθεί ανθρώπους με όραμα, με εμπειρία, με διαδρομή και επικοινωνία με την πόλη».

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, δήλωσε: «Οι καιροί απαιτούν μια πλατιά δημοκρατική συσπείρωση για την ανάπτυξη, την πρόοδο και τον πολιτισμό. Συνεργαζόμαστε δημιουργικά όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της προόδου απέναντι στις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις, αλλά με εμπειρία, ορθολογικό σχεδιασμό, δημοκρατικό διάλογο έχοντας πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής μας».

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

O Άγγελος Γαβρής είναι δημοσιογράφος, φιλόλογος και ραδιοφωνικός παραγωγός εδώ και 16 χρόνια – τα τελευταία έξι στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 fm» και τον ακούτε καθημερινά 20.00-22.00. Αγαπά το πολιτικό ρεπορτάζ και κάποια στιγμή θέλει να δει τον «ήλιο» της Προόδου ψηλά. Όνειρό του να φέρει την «Αλλαγή» στην ενημέρωση και πάθος του η ανίχνευση της αλήθειας. «Μoto» που τον χαρακτηρίζει: «Η αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να μείνει κρυφή για πολύ καιρό»

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

22.1.2021 10:27 πμ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων, τον νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις προσλήψεις, τις αξιολογήσεις στο δημόσιο αλλά και τις πιθανές εθνικές εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

20.4.2019 4:48 μμ

Συνάντηση με θεσμικούς εκπρόσωπους της Τριανδρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σερβετάς, παλαιότερους και σημερινούς αιρετούς της δημοτικής ενότητας και κάτοικους της περιοχής είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας. «Ένας υποδειγματικός, πρότυπος Δήμος, με άψογη οργάνωση

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:14 μμ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε από κόσμο και ενθουσιασμό, στην Ε’ δημοτική κοινότητα, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» στις γειτονιές της πόλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους 150,000 κατοίκους της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:12 μμ

Τις δικές του απαντήσεις  έδωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο για την γενοκτονία των Ποντίων. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι και ο ίδιος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:11 μμ

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Άνω Πόλη στον σχεδιασμό της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», προκειμένου να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο (Thessaloniki Destination), αναφέρθηκε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:09 μμ

15,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Θέμα’.  Λαμβάνει 30,1% έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,9%  και ακολουθεί το ΚΚΕ με

thess

Επικαιρότητα