Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Κωδικός «Δεύτερη Κυριακή» – Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των βασικών υποψήφιων δημάρχων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

11/03/20197:13 μμ

Κωδικός «Δεύτερη Κυριακή» – Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των βασικών υποψήφιων δημάρχων

Κωδικός «Δεύτερη Κυριακή» – Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των βασικών υποψήφιων δημάρχων

Γράφει THESSNEWS-DESK

Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των κυριότερων ανταγωνιστών για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης δημοσιεύονται σήμερα στη ThessNews, στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο περασμένο φύλλο της εφημερίδας.

Στα πιθανά δίδυμα της δεύτερης Κυριακής βλέπουμε κάποια βασικά πρώτα χαρακτηριστικά που δείχνουν τόσο τις «συγγενικές μετακινήσεις» των ψηφοφόρων της Δεξιάς, την «αντιπάθεια» των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, τον «άγνωστο Χ» των ψηφοφόρων της Κατερίνας Νοτοπούλου και τέλος τη συμμαχία της λαϊκής Δεξιάς με τον Γιώργο Ορφανό που «απειλεί» την «κυριαρχία» του Νίκου Ταχιάου.

Οι ψηφοφόροι του Γ. Ορφανού

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Νοτοπούλου τη δεύτερη Κυριακή οι ψηφοφόροι του Γ. Ορφανού κατά 45,9% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, το 13,1% την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 32,8% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 8,2% δηλώνει ότι είτε δεν θα ψηφίσει είτε θα ρίξει άκυρο ή λευκό στην κάλπη.

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Βούγιας οι ψηφοφόροι του Γ. Ορφανού δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Ν. Ταχιάο το 41,7%, τον Σπ. Βούγια το 25,0%, το 8,3% λέει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα ενώ ένα 25% βαίνει προς την αποχή και τη λευκή ή άκυρη ψήφο.

 

Οι ψηφοφόροι του Σπ. Βούγια

Όσοι επιλέγουν Σπύρο Βούγια την πρώτη Κυριακή, στο ενδεχόμενο να μην περάσει στον δεύτερο γύρο, επιλέγουν ως επί το πλείστον τον Ν. Ταχιάο. Στο δίδυμο με την Κατερίνα Νοτοπούλου, οι ψηφοφόροι του Σπ. Βούγια δηλώνουν ότι το 39,6% θα στηρίξει τον Ν. Ταχιάο, μόλις το 15,1% θα ψηφίσει τη νεαρή υποψήφια δήμαρχο, το 26,4% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα ενώ ένα 18,9% θα επιλέξει την αποχή ή τη λευκή/άκυρη ψήφο.

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Ορφανός, το 41,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ν. Ταχιάο, το 18,9% τον Γ. Ορφανό, ένα 28,3% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και ένα 11,3% επιλέγει την αποχή ή την άκυρη/λευκή ψήφο. Τέλος στο δίδυμο Ορφανός-Νοτοπούλου το 34% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον πρώτο, το 24,5% τη δεύτερη, το 32,1% δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 9,4% επιλέγει την αποχή.

 

Οι ψηφοφόροι του Π. Ψωμιάδη

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Νοτοπούλου οι ψηφοφόροι που επιλέγουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στον πρώτο γύρο, τάσσονται κατά 38,6% με τον Ν. Ταχιάο, μόλις το 1,8% επιλέγει την Κ. Νοτοπούλου, ένα 36,8% δεν έχει αποφασίσει ακόμα και ένα 22,8% επιλέγει την αποχή ή την άκυρη/λευκή ψήφο.

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Ορφανός όμως, οι ψηφοφόροι του Π. Ψωμιάδη τάσσονται με τον «αντάρτη» της ΝΔ κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ. Το 19,3% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Ν. Ταχιάο, το 43,9% τον Γιώργο Ορφανό, το 21% δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 15,8% θα επιλέξει την αποχή.

Αν στον δεύτερο γύρο περάσουν οι Γ. Ορφανός και Κ. Νοτοπούλου η εικόνα δεν αλλάζει με το 64,9% να προτιμά τον πρώην υπουργό και μόλις το 1,8% τη νεαρή υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Με τον γαλάζιο υποψήφιο τάσσονται και στο δίδυμο Ταχιάος-Βούγιας αν και η πλειοψηφία (52%) δηλώνει ότι θα απέχει. Το 32% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Ν. Ταχιάο και το 4% τον Σπ. Βούγια.

 

Οι ψηφοφόροι του Ν. Ταχιάου

Στο πιθανό δίδυμο Ορφανός –Νοτοπούλου οι ψηφοφόροι του Ν. Ταχιάου κατά 65,9% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Γ. Ορφανό και μόλις το 1,6% την Κ. Νοτοπούλου. Το 23,6% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 8,9% επιλέγει αποχή/λευκό/άκυρο.

dimoskospisi

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:40 μμ

  Νέος Δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου του νησιού των Δωδεκανήσων. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:27 μμ

    «Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν και κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική» τόνισε.   Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:07 μμ

  Με το 95,13% της ενσωμάτωσης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με ποσοστό 50,95% του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος κατέχει ποσοστό 49,05%.         

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή