Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Κωδικός «Δεύτερη Κυριακή» – Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των βασικών υποψήφιων δημάρχων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

11/03/2019 7:13 μμ

Κωδικός «Δεύτερη Κυριακή» – Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των βασικών υποψήφιων δημάρχων

Κωδικός «Δεύτερη Κυριακή» – Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των βασικών υποψήφιων δημάρχων

Γράφει ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των κυριότερων ανταγωνιστών για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης δημοσιεύονται σήμερα στη ThessNews, στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο περασμένο φύλλο της εφημερίδας.

Στα πιθανά δίδυμα της δεύτερης Κυριακής βλέπουμε κάποια βασικά πρώτα χαρακτηριστικά που δείχνουν τόσο τις «συγγενικές μετακινήσεις» των ψηφοφόρων της Δεξιάς, την «αντιπάθεια» των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, τον «άγνωστο Χ» των ψηφοφόρων της Κατερίνας Νοτοπούλου και τέλος τη συμμαχία της λαϊκής Δεξιάς με τον Γιώργο Ορφανό που «απειλεί» την «κυριαρχία» του Νίκου Ταχιάου.

Οι ψηφοφόροι του Γ. Ορφανού

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Νοτοπούλου τη δεύτερη Κυριακή οι ψηφοφόροι του Γ. Ορφανού κατά 45,9% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, το 13,1% την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 32,8% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 8,2% δηλώνει ότι είτε δεν θα ψηφίσει είτε θα ρίξει άκυρο ή λευκό στην κάλπη.

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Βούγιας οι ψηφοφόροι του Γ. Ορφανού δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Ν. Ταχιάο το 41,7%, τον Σπ. Βούγια το 25,0%, το 8,3% λέει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα ενώ ένα 25% βαίνει προς την αποχή και τη λευκή ή άκυρη ψήφο.

 

Οι ψηφοφόροι του Σπ. Βούγια

Όσοι επιλέγουν Σπύρο Βούγια την πρώτη Κυριακή, στο ενδεχόμενο να μην περάσει στον δεύτερο γύρο, επιλέγουν ως επί το πλείστον τον Ν. Ταχιάο. Στο δίδυμο με την Κατερίνα Νοτοπούλου, οι ψηφοφόροι του Σπ. Βούγια δηλώνουν ότι το 39,6% θα στηρίξει τον Ν. Ταχιάο, μόλις το 15,1% θα ψηφίσει τη νεαρή υποψήφια δήμαρχο, το 26,4% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα ενώ ένα 18,9% θα επιλέξει την αποχή ή τη λευκή/άκυρη ψήφο.

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Ορφανός, το 41,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ν. Ταχιάο, το 18,9% τον Γ. Ορφανό, ένα 28,3% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και ένα 11,3% επιλέγει την αποχή ή την άκυρη/λευκή ψήφο. Τέλος στο δίδυμο Ορφανός-Νοτοπούλου το 34% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον πρώτο, το 24,5% τη δεύτερη, το 32,1% δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 9,4% επιλέγει την αποχή.

 

Οι ψηφοφόροι του Π. Ψωμιάδη

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Νοτοπούλου οι ψηφοφόροι που επιλέγουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στον πρώτο γύρο, τάσσονται κατά 38,6% με τον Ν. Ταχιάο, μόλις το 1,8% επιλέγει την Κ. Νοτοπούλου, ένα 36,8% δεν έχει αποφασίσει ακόμα και ένα 22,8% επιλέγει την αποχή ή την άκυρη/λευκή ψήφο.

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Ορφανός όμως, οι ψηφοφόροι του Π. Ψωμιάδη τάσσονται με τον «αντάρτη» της ΝΔ κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ. Το 19,3% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Ν. Ταχιάο, το 43,9% τον Γιώργο Ορφανό, το 21% δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 15,8% θα επιλέξει την αποχή.

Αν στον δεύτερο γύρο περάσουν οι Γ. Ορφανός και Κ. Νοτοπούλου η εικόνα δεν αλλάζει με το 64,9% να προτιμά τον πρώην υπουργό και μόλις το 1,8% τη νεαρή υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Με τον γαλάζιο υποψήφιο τάσσονται και στο δίδυμο Ταχιάος-Βούγιας αν και η πλειοψηφία (52%) δηλώνει ότι θα απέχει. Το 32% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Ν. Ταχιάο και το 4% τον Σπ. Βούγια.

 

Οι ψηφοφόροι του Ν. Ταχιάου

Στο πιθανό δίδυμο Ορφανός –Νοτοπούλου οι ψηφοφόροι του Ν. Ταχιάου κατά 65,9% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Γ. Ορφανό και μόλις το 1,6% την Κ. Νοτοπούλου. Το 23,6% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 8,9% επιλέγει αποχή/λευκό/άκυρο.

dimoskospisi

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

O Άγγελος Γαβρής είναι δημοσιογράφος, φιλόλογος και ραδιοφωνικός παραγωγός εδώ και 16 χρόνια – τα τελευταία έξι στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 fm» και τον ακούτε καθημερινά 20.00-22.00. Αγαπά το πολιτικό ρεπορτάζ και κάποια στιγμή θέλει να δει τον «ήλιο» της Προόδου ψηλά. Όνειρό του να φέρει την «Αλλαγή» στην ενημέρωση και πάθος του η ανίχνευση της αλήθειας. «Μoto» που τον χαρακτηρίζει: «Η αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να μείνει κρυφή για πολύ καιρό»

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

22.1.2021 10:27 πμ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων, τον νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις προσλήψεις, τις αξιολογήσεις στο δημόσιο αλλά και τις πιθανές εθνικές εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

20.4.2019 4:48 μμ

Συνάντηση με θεσμικούς εκπρόσωπους της Τριανδρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σερβετάς, παλαιότερους και σημερινούς αιρετούς της δημοτικής ενότητας και κάτοικους της περιοχής είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας. «Ένας υποδειγματικός, πρότυπος Δήμος, με άψογη οργάνωση

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:14 μμ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε από κόσμο και ενθουσιασμό, στην Ε’ δημοτική κοινότητα, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» στις γειτονιές της πόλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους 150,000 κατοίκους της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:12 μμ

Τις δικές του απαντήσεις  έδωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο για την γενοκτονία των Ποντίων. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι και ο ίδιος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:11 μμ

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Άνω Πόλη στον σχεδιασμό της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», προκειμένου να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο (Thessaloniki Destination), αναφέρθηκε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:09 μμ

15,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Θέμα’.  Λαμβάνει 30,1% έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,9%  και ακολουθεί το ΚΚΕ με

thess

Επικαιρότητα