Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Η «Οικολογία – Πράσινη Λύση» για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Περισσότερο και καλύτερο νερό για όλους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

22/03/20197:01 μμ

Η «Οικολογία – Πράσινη Λύση» για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Περισσότερο και καλύτερο νερό για όλους

Η «Οικολογία – Πράσινη Λύση» για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Περισσότερο και καλύτερο νερό για όλους

Γράφει THESSNEWS-DESK

Σε δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Οικολογία – Πράσινη Λύση» και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Φίλιππος Γκανούλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Η σημερινή παγκόσμια Ημέρα για το Νερό έχει ως φετινό κεντρικό θέμα «Να μην μείνει κανείς πίσω» και αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση, καθολική και εύκολη πρόσβαση στο νερό για όλους χωρίς διακρίσεις.

«Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού σχετίζεται άμεσα με το νερό. Οικονομικές δραστηριότητες όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (υδροηλεκτρικά έργα), η βιομηχανική παραγωγή και ο τουρισμός είναι άμεσα συνδεδεμένες με το νερό. Σήμερα και υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της, η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων αποκτά ιδιαίτερη σημασία και σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη ή την παρακμή μιας πλειάδας τομέων οικονομικής δραστηριότητας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

«Το Νερό είναι όχι μόνο αδιαπραγμάτευτο δημόσιο συλλογικό κοινωνικό αγαθό αλλά και φυσικός πόρος για τη συντήρηση της ζωής στον Πλανήτη. Συνεπώς η οποιασδήποτε μορφής εμπλοκή των ιδιωτικών συμφερόντων με σκοπό το κέρδος από την οποιαδήποτε μορφής διαχείριση του οφείλει να μας βρίσκει αντίθετους και απέναντι σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης», προστίθεται.

Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Οικολογία – Πράσινη Λύση» και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιο αγαθό, ενώ η αξία των υδάτινων οικοσυστημάτων ανεκτίμητη και η προστασία τους απόλυτο προαπαιτούμενο της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της περιφέρειας μας. Στα πλαίσια των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος η ορθολογική οικολογική διαχείριση των υδατικών πόρων οδηγεί στην παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας, δίνοντας ώθηση σε πολλούς τομείς της οικονομίας που τόσο έχει ανάγκη η Περιφέρεια μας. Να μην μείνει κανένας πίσω λοιπόν, να σταματήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να μένει πίσω».

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:40 μμ

  Νέος Δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου του νησιού των Δωδεκανήσων. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:27 μμ

    «Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν και κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική» τόνισε.   Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:07 μμ

  Με το 95,13% της ενσωμάτωσης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με ποσοστό 50,95% του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος κατέχει ποσοστό 49,05%.         

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή