Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Γιώργος Ορφανός στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Συνεργασίες πριν τις εκλογές – Ο Ψωμιάδης δεν ψήνεται εύκολα»

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

08/03/2019 6:00 μμ

Γιώργος Ορφανός στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Συνεργασίες πριν τις εκλογές – Ο Ψωμιάδης δεν ψήνεται εύκολα»

Γιώργος Ορφανός στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Συνεργασίες πριν τις εκλογές – Ο Ψωμιάδης δεν ψήνεται εύκολα»

Γράφει ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε σήμερα ο υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, δίνοντας απαντήσεις για την υποψηφιότητα του και για τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και το γεγονός της μη στήριξης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία κ. Ορφανός τόνισε ότι «έχω εκφράσει την άποψη μου για τα θέματα των κομμάτων, ενώ υποστήριξε ότι έτσι ξεκίνησα από την αρχή πιστεύοντας ότι τα κόμματα στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να στέκονται μακριά». Ενώ  συνεχίζοντας δήλωσε «ότι επειδή τα κόμματα είναι μεγάλες ομάδες, μπορούν να υποδείξουν κάποιον, αλλά ως εκεί. Ότι κάνει το κάθε κόμμα είναι δική του σκέψη και οι πολίτες θα κρίνουν»

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση  «γιατί δεν γίνεται πρόσκληση συνεργασίας» προς τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ο κ. Ορφανός με διάθεση χιούμορ απάντησε  «ο Ψωμιάδης δεν ψήνεται εύκολα», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός όπως τόνισε «ότι μιλάω με πολλούς υποψηφίους, όμως εκείνο το οποίο διαπιστώνω είναι ότι ο καθένας έχει δική του προσέγγιση και λογική, πιστεύοντας ότι μπορεί να πετύχει τον στόχο του».

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης με άλλους υποψηφίους υποστήριξε ότι «η συνεργασία μέσα στον δήμο γίνεται με όλους εκείνους που έχουν απόψεις. Σίγουρα με την κα. Νοτοπούλου δεν μπορεί να γίνει καμία συνεργασία προεκλογικά. «Κατεβαίνω γιατί οι πολίτες  με κάλεσαν και αυτοί θα μου αναθέσουν και τον ρόλο μέσα στον δήμο, αλλά πιστεύω ότι οι συνεργασίες πρέπει να γίνουν προεκλογικά και όχι μετεκλογικά».

Επιπροσθέτως για ακόμη μια φορά δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για τον Νόμο Κλεισθένη, υποστηρίζοντας πως « διαφωνώ διότι χωρίζει τις παρατάξεις καθώς όπως πιστεύω για να κυβερνηθεί μια πόλη πρέπει να συνεργαστούν δύο με τρεις παρατάξεις».

Για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα αυτό του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, ο υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο «για ένα πολύ δύσκολο θέμα, στο οποίο πρέπει να συνδυάσεις πραγματικότητες αλλά και συμφέροντα». Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «όσο αγνοούμε τους νόμους, τόσο υποχωρούμε ως κοινωνία. Θα πρέπει να συζητήσουμε με τους πολίτες και να βρούμε λύσεις που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, διότι αν αυτό που εσύ διεκδικείς ο άλλος δεν το εφαρμόζει, τότε γινόμαστε ζούγκλα».

Σχετικά με το νέο ζήτημα που έχει προκύψει στη Θεσσαλονίκη με το Αirbnb και τις χιλιάδες ελλείψεις που έχουν προέκυψε σε σπίτια ανέφερε ότι «δεν έχω πρόθεση να κυνηγήσω οποιαδήποτε προσπαθεί να δώσει αντικείμενο σε κάποιους. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν κανόνες και να ισχύει ο ανταγωνισμός στην ελεύθερη οικονομία».

Όσον αφορά το τμήμα της Νέας Παραλίας και το πως μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης μπορεί να διαδραματίσει εκπαιδευτικό, τουριστικό αλλά και οικονομικό ρόλο με μια διοίκηση που το διοικεί».

Υπό αυτό το πρίσμα έκανε λόγο για «εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα οι οποίες θα αθροίζουν τις κινήσεις που γίνονται στο κέντρο. Και πιστέψτε με γνωρίζω πως είναι να αισθάνεται κάποιος τρίτης διαλογής και παραμελημένος. Δεν είμαι εδώ για να διχάσω αλλά για να ενώσω» τόνισε με αποφασιστικότητα.

Τέλος για το πολύ σημαντικό και μεγαλόπνοο σχέδιο η Θεσσαλονίκη να μπορέσει να γίνει πόλος έλξης συνεδριακού τουρισμού ανέφερε πως « πρέπει να δούμε τα πραγματικά δεδομένα και τι χρειάζεται περισσότερο». Βέβαια όπως υποστήριξε βασικός στόχος είναι η αξιοποίηση της ΔΕΘ για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς πρωταρχικό μέλημα θα πρέπει να είναι « η αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με έναν καινούργιο που θα δημιουργηθεί μέσα στην έκθεση».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

O Άγγελος Γαβρής είναι δημοσιογράφος, φιλόλογος και ραδιοφωνικός παραγωγός εδώ και 16 χρόνια – τα τελευταία έξι στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 fm» και τον ακούτε καθημερινά 20.00-22.00. Αγαπά το πολιτικό ρεπορτάζ και κάποια στιγμή θέλει να δει τον «ήλιο» της Προόδου ψηλά. Όνειρό του να φέρει την «Αλλαγή» στην ενημέρωση και πάθος του η ανίχνευση της αλήθειας. «Μoto» που τον χαρακτηρίζει: «Η αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να μείνει κρυφή για πολύ καιρό»

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

22.1.2021 10:27 πμ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων, τον νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις προσλήψεις, τις αξιολογήσεις στο δημόσιο αλλά και τις πιθανές εθνικές εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

20.4.2019 4:48 μμ

Συνάντηση με θεσμικούς εκπρόσωπους της Τριανδρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σερβετάς, παλαιότερους και σημερινούς αιρετούς της δημοτικής ενότητας και κάτοικους της περιοχής είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας. «Ένας υποδειγματικός, πρότυπος Δήμος, με άψογη οργάνωση

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:14 μμ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε από κόσμο και ενθουσιασμό, στην Ε’ δημοτική κοινότητα, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» στις γειτονιές της πόλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους 150,000 κατοίκους της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:12 μμ

Τις δικές του απαντήσεις  έδωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο για την γενοκτονία των Ποντίων. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι και ο ίδιος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:11 μμ

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Άνω Πόλη στον σχεδιασμό της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», προκειμένου να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο (Thessaloniki Destination), αναφέρθηκε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:09 μμ

15,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Θέμα’.  Λαμβάνει 30,1% έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,9%  και ακολουθεί το ΚΚΕ με

thess

Επικαιρότητα

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

26.10.2021 5:30 πμ