Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Γιώργος Ορφανός: Πυλώνας ανάπτυξης τουρισμού η Άνω Πόλη

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18/04/2019 7:11 μμ

Γιώργος Ορφανός: Πυλώνας ανάπτυξης τουρισμού η Άνω Πόλη

Γιώργος Ορφανός: Πυλώνας ανάπτυξης τουρισμού η Άνω Πόλη

Γράφει ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Άνω Πόλη στον σχεδιασμό της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», προκειμένου να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο (Thessaloniki Destination), αναφέρθηκε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ορφανός, κατά τη διάρκεια συνάντησης με κατοίκους της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Ο Γιώργος Ορφανός είπε ότι στο σχεδιασμό του περιλαμβάνεται η δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης (τα περισσότερα βρίσκονται στην Γ’ Κοινότητα, όπως ο Άγιος Νικόλαος ο Ορφανός και ο Όσιος Δαυίδ), οι οποίες θα ξεκινούν από την παραλία και θα καταλήγουν στην Άνω Πόλη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα Καστρόπληκτα, σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, θα καταδειχθεί, ποια από τα συγκεκριμένα ακίνητα πρέπει να αξιοποιηθούν και ποια να εκμεταλλευθούν για άλλες χρήσεις (π.χ. δημιουργία πάρκων).

Ο Γιώργος Ορφανός τόνισε ακόμα ότι στο σχεδιασμό του περιλαμβάνεται η δημιουργία ελεύθερων χώρων στην Άνω Πόλη, προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής, φέροντας ως παράδειγμα το παλιό γήπεδο της Ατλαντίδας, το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στο δάσος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι «να δημιουργηθούν δουλειές, ώστε να βρουν διέξοδο τα παιδιά μας, αλλά και οι μεγαλύτεροι να έχουν μία έντιμη ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου».

Ανέφερε ακόμα ότι σε σημεία της Άνω Πόλης μπορούν να δημιουργηθούν διάφορες δράσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό, όπως, για παράδειγμα, στην πλατεία Τερψιθέας, οι οποίες μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό τουριστών.

«Ερχόμασταν εδώ εκδρομή με το Δημοτικό Σχολείο και περπατούσαμε πάνω στα τείχη. Αισθάνομαι όμορφα που είμαι εδώ, ωστόσο, δεν αισθάνομαι όμορφα με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Άνω Πόλη, η οποία απέχει από την εικόνα της γειτονιάς που φαντάζομαι εγώ. Πρέπει να αναδείξουμε τα μνημεία και η Γ’ Κοινότητα έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά πράγματα στον τομέα αυτό», υπογράμμισε ο Γιώργος Ορφανός.

Καθαριότητα, οδόστρωμα, ασφάλεια

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» είπε ακόμα ότι σχεδιάζει να βελτιώσει σημαντικά τον τομέα της καθαριότητας στην Άνω Πόλη, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με την μέθοδο που θα εφαρμόσει, ο δήμος θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, ποια λάμπα είναι καμένη και θα την αλλάζει αμέσως.

«Αυτά είναι προαπαιτούμενα, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Όταν οι αρμοδιότητες ξεπερνούν τη δικαιοδοσία του δήμου, όπως στο θέμα της ασφάλειας, θα διεκδικήσουμε και θα επιβληθούμε. Το χαρακτηριστικό μου είναι ότι, όταν αναλαμβάνω κάποιο ρόλο,  κάνω, ό,τι επιβάλλει ο ρόλος», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.

Ζητούμενο οι θέσεις εργασίας

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», υποστήριξε ακόμα ότι το ζητούμενο είναι «να δημιουργηθούν δουλειές, ώστε να βρουν διέξοδο τα παιδιά μας, αλλά και οι μεγαλύτεροι να έχουν μία έντιμη ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου. Υπάρχει δυναμική στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας».

Ο Γιώργος Ορφανός παρουσίασε για μία ακόμα φορά τη σκέψη του για τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου για το Μέγα Αλέξανδρο, για το οποίο είπε ότι «από τη μια πλευρά ο πλούτος και η κληρονομιά μας δεν πρέπει να ξεχνιούνται  και από την άλλη η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει διαδρόμους, που πρέπει να τους κλείσουμε. Τον παγκόσμιο τουρισμό προσελκύουν τα μεγάλα ονόματα και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία. Θα λέμε στους τουρίστες ότι εδώ είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, ελάτε να σας δείξουμε τη ζωή και την ιστορία του».

 

Τέλος, αναφορικά με τα παράπονα των κατοίκων της Άνω Πόλης για την πλημμελή εξυπηρέτησή τους από τα αστικά λεωφορεία, ο Γιώργος Ορφανός είπε ότι θα καταθέσει προτάσεις στο συμβούλιο αστικών συγκοινωνιών με βάση τις προτάσεις των κατοίκων και θα διεκδικήσει την επίλυση των προβλημάτων.

«Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα. Δε μ’ ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, μ’ ενδιαφέρει ο κόσμος. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Άλλωστε, το σύνθημά μας είναι, το είπαμε, θα το κάνουμε», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

O Άγγελος Γαβρής είναι δημοσιογράφος, φιλόλογος και ραδιοφωνικός παραγωγός εδώ και 16 χρόνια – τα τελευταία έξι στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 fm» και τον ακούτε καθημερινά 20.00-22.00. Αγαπά το πολιτικό ρεπορτάζ και κάποια στιγμή θέλει να δει τον «ήλιο» της Προόδου ψηλά. Όνειρό του να φέρει την «Αλλαγή» στην ενημέρωση και πάθος του η ανίχνευση της αλήθειας. «Μoto» που τον χαρακτηρίζει: «Η αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να μείνει κρυφή για πολύ καιρό»

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

22.1.2021 10:27 πμ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων, τον νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις προσλήψεις, τις αξιολογήσεις στο δημόσιο αλλά και τις πιθανές εθνικές εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

20.4.2019 4:48 μμ

Συνάντηση με θεσμικούς εκπρόσωπους της Τριανδρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σερβετάς, παλαιότερους και σημερινούς αιρετούς της δημοτικής ενότητας και κάτοικους της περιοχής είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας. «Ένας υποδειγματικός, πρότυπος Δήμος, με άψογη οργάνωση

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:14 μμ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε από κόσμο και ενθουσιασμό, στην Ε’ δημοτική κοινότητα, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» στις γειτονιές της πόλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους 150,000 κατοίκους της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:12 μμ

Τις δικές του απαντήσεις  έδωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο για την γενοκτονία των Ποντίων. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι και ο ίδιος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:09 μμ

15,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Θέμα’.  Λαμβάνει 30,1% έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,9%  και ακολουθεί το ΚΚΕ με

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:00 μμ

Η «Δημοκρατική Ευθύνη» έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Συγκροτείται από καινούριους στην πολιτική πολίτες από όλο το κοινωνικό, ηλικιακό, επιστημονικό κι επιχειρηματικό φάσμα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. “Οι

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή