Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Γ. Ορφανός: «Είναι τιμή μου να με λένε αντάρτη για τη Θεσσαλονίκη»

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

22/03/2019 7:11 μμ

Γ. Ορφανός: «Είναι τιμή μου να με λένε αντάρτη για τη Θεσσαλονίκη»

Γ. Ορφανός: «Είναι τιμή μου να με λένε αντάρτη για τη Θεσσαλονίκη»

Γράφει ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

«Είναι μεγάλη μου χαρά, μεγάλη μου τιμή, το να με λένε αντάρτη για τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτήν την περίπτωση δε με ενοχλεί ούτε η ονομασία αντάρτης ούτε ο όρος». Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο web TV της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σημειώνοντας ότι στο ξεκίνημα της πολιτικής του πορείας, όταν για δώδεκα χρόνια υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση, δε διεκδίκησε χρίσμα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο ίδιος απευθύνεται στους πολίτες και όχι στα κόμματα και ότι στόχος του κάθε υποψηφίου δημάρχου θα πρέπει να είναι να βρει και να συνενώσει τις δυνάμεις που είναι ενεργές, όπου κι αν αυτές βρίσκονται, στην αριστερά, στο κέντρο ή τη δεξιά και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

«Τα κόμματα βάζουν όρια και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει όρια. Δεν είναι αποδεκτή παρέμβαση κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από αυτές που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αν στη σκέψη του οποιουδήποτε υποψηφίου είναι, τι εντολή θα του δώσει το κόμμα, αυτό θα αποτελεί εμπόδιο για τον ίδιο. Δεν μπορεί να είναι ο δήμαρχος υπάλληλος κάποιου κόμματος. Στα κόμματα θα απευθυνθείς, όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα εκτός των ορίων αρμοδιότητάς σου, το οποίο απαιτεί λύσεις κυβερνητικού ή κοινοβουλευτικού χαρακτήρα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μπήκε στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, για να ενώσει και όχι για να διχάσει και τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες, οι οποίες είναι προτιμότερο να γίνουν πριν την εκλογική διαδικασία.

«Θα είμαι ο τελευταίος που θα δημιουργήσει πρόβλημα σε κινήσεις συνεργασίας. Αρκεί ο βασικός στόχος των υποψηφίων να είναι να ασχοληθούν με τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Η Θεσσαλονίκη έχει προβλήματα και οι πολίτες ανάγκες. Αν ταιριάζουμε στην κατεύθυνση, θα συνεργαστούμε, με εξαίρεση τα άκρα. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που μπορούμε να συμβαδίσουμε, να κάνουμε καλή διοίκηση και να δώσουμε λύσεις».

 

«Είναι πεποίθησή μου ότι θα είμαι δήμαρχος»

Ο Γιώργος Ορφανός για μία αφορά ακόμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τόνισε ότι θα τον ψηφίσει η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών κι ένα σημαντικό κομμάτι της Κεντροαριστεράς.

«Αντίπαλοί μου είναι τα προβλήματα της πόλης. Με όποιον κι αν αναμετρηθώ στο δεύτερο γύρο, είναι πεποίθησή μου ότι θα είμαι δήμαρχος».

Ο Γιώργος Ορφανός ιεράρχησε την ασφάλεια, την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό ως τα κύρια προβλήματα της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων, τα οποία θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα από την πρώτη μέρα.

«Θα αναδιαρθρώσουμε τη λειτουργία του δήμου, όπου χρειάζεται. Το έχω συζητήσει με τους δημοτικούς υπαλλήλους. Φαίνονται έτοιμοι και ώριμοι, για να δώσουμε απαντήσεις. Θα μπω εγώ πρώτος στη μάχη και εκείνοι από κοντά. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε πολύ γρήγορα τα προβλήματα, αφού και το ανθρώπινο δυναμικού του δήμου είναι εξαιρετικό και έτοιμο να δώσει τις λύσεις. Δε θα δημιουργήσουμε στον κόσμο πρόσθετα προβλήματα. Θα του λύσουμε τα υπάρχοντα. Γι’ αυτά θα συγκρουστώ με τον οποιονδήποτε», κατέληξε ο Γιώργος Ορφανός.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ

O Άγγελος Γαβρής είναι δημοσιογράφος, φιλόλογος και ραδιοφωνικός παραγωγός εδώ και 16 χρόνια – τα τελευταία έξι στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 fm» και τον ακούτε καθημερινά 20.00-22.00. Αγαπά το πολιτικό ρεπορτάζ και κάποια στιγμή θέλει να δει τον «ήλιο» της Προόδου ψηλά. Όνειρό του να φέρει την «Αλλαγή» στην ενημέρωση και πάθος του η ανίχνευση της αλήθειας. «Μoto» που τον χαρακτηρίζει: «Η αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να μείνει κρυφή για πολύ καιρό»

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

22.1.2021 10:27 πμ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων, τον νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις προσλήψεις, τις αξιολογήσεις στο δημόσιο αλλά και τις πιθανές εθνικές εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

20.4.2019 4:48 μμ

Συνάντηση με θεσμικούς εκπρόσωπους της Τριανδρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σερβετάς, παλαιότερους και σημερινούς αιρετούς της δημοτικής ενότητας και κάτοικους της περιοχής είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας. «Ένας υποδειγματικός, πρότυπος Δήμος, με άψογη οργάνωση

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:14 μμ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε από κόσμο και ενθουσιασμό, στην Ε’ δημοτική κοινότητα, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» στις γειτονιές της πόλης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους 150,000 κατοίκους της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:12 μμ

Τις δικές του απαντήσεις  έδωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο για την γενοκτονία των Ποντίων. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι και ο ίδιος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:11 μμ

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Άνω Πόλη στον σχεδιασμό της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», προκειμένου να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο (Thessaloniki Destination), αναφέρθηκε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

18.4.2019 7:09 μμ

15,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Θέμα’.  Λαμβάνει 30,1% έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,9%  και ακολουθεί το ΚΚΕ με

thess

Επικαιρότητα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 7:45 πμ

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

17.10.2021 7:00 πμ