Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Αρ. Τεμεκενίδης στην ThessNews: Οι ευκαιρίες που δεν πρέπει να (ξανά)χαθούν

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

27/03/20195:38 μμ

Αρ. Τεμεκενίδης στην ThessNews: Οι ευκαιρίες που δεν πρέπει να (ξανά)χαθούν

Αρ. Τεμεκενίδης στην ThessNews: Οι ευκαιρίες που δεν πρέπει να (ξανά)χαθούν

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Άρης Τεμεκενίδης αρθρογραφεί στην εφημερίδα ThessNews ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Ένας Δήμος, με τις υποδομές και τις υπηρεσίες του, μπορεί να δώσει ώθηση στην υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα και να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής ευθύνης του και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτό είναι όμως κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του Δήμου Καλαμαριάς. Δυστυχώς, η διοίκηση και ο Δήμαρχος άφησαν αναξιοποίητα τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν, με την κατάλληλη στρατηγική και τον σωστό σχεδιασμό, να αναδείξουν την Καλαμαριά σε τουριστικό προορισμό και να την εντάξουν στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Εμείς θεωρούμε ότι οι ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα αυτόν για την Καλαμαριά δεν πρέπει να (ξανά)χαθούν!  Ήδη καταθέσαμε, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώσαμε πρόσφατα με συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου και φορέων της περιοχής μας, τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Καλαμαριά και οι οποίες συμπυκνώνονται στους εξής άξονες:

  1. Δημιουργία γραφείου τουριστικής ανάπτυξης στο Δήμο Καλαμαριάς, με μικρό αλλά εξειδικευμένο σε γνώσεις αριθμό στελεχών, με στόχο τη δημιουργία τουριστικής ταυτότητας για την Καλαμαριά και την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και σχεδίων
  2. Ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  3. Ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης στους επαγγελματίες της Καλαμαριάς και ενημέρωση για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η τουριστική ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις τους.
  4. Ανάδειξη μνημείων και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος στην Καλαμαριά, όπως το Κυβερνείο, τα διατηρητέα κτίρια του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα, η μαρίνα της Αρετσούς και το Remezzo.
  5. Αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος του προσφυγικού Ελληνισμού στην Καλαμαριά, σε συνεργασία με τους πολυάριθμους και σημαντικούς πολιτιστικούς συλλόγους της. Δημιουργία Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού με αξιοποίηση του Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού και καθιέρωση εβδομαδιαίου Festival Προσφυγικού Ελληνισμού που θα συγκεντρώνει επισκέπτες και συλλόγους από όλη την χώρα.
  6. Δημιουργία ειδικών τουριστικών προϊόντων και διαδρομών (όπως π.χ. Μονοπάτια Γαστρονομικού Τουρισμού, Walking and Shopping tours κλπ.) και αξιοποίηση ακινήτων και πόρων της Δημοτικής Εμπορικής και Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς. 

Μπορούμε, λοιπόν, πολύ καλύτερα! Μπορούμε να κάνουμε την Καλαμαριά, Πρώτη Ξανά!
Από το φύλλο της THESSNEWS #150 (23/03/2019-24/03/2019)

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20238:50 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού Αγχιάλου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Προέδρων και των Τοπικών Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:47 μμ

  Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, στο κατάμεστο από πολίτες Δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης η ορκωμοσία του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, των 35 μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου καθώς και των προέδρων και των τοπικών συμβούλων των 14

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

17.12.20235:37 μμ

  «Για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις. Τα θέματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού», τόνισε η νέα Δήμαρχος.     Απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευσης προς αιρετούς, φορείς και τους πολίτες της

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή