Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / Αρ. Τεμεκενίδης στην ThessNews: Ανεξάρτητη και υπερκομματική παράταξη

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

09/04/20195:28 μμ

Αρ. Τεμεκενίδης στην ThessNews: Ανεξάρτητη και υπερκομματική παράταξη

Αρ. Τεμεκενίδης στην ThessNews: Ανεξάρτητη και υπερκομματική παράταξη

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Άρης Τεμεκενίδης, αρθρογραφεί στην εφημερίδα ThessNews ενόψει των δημοτικών εκλογών. 

 

Ο νέος εκλογικός νόμος για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την καθιέρωση του συστήματος της απλής αναλογικής, διαμορφώνει ένα τελείως νέο τοπίο για την επόμενη μέρα στις διαδικασίες Διοίκησης των Δήμων. Ο «Κλεισθένης» θέτει όλους μας, ενώπιον σοβαρών προκλήσεων και αυξημένων ευθυνών, καθώς δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου οι παλιές, διχαστικές, αδιάλλακτες και κομματικά χαρακτηρισμένες συμπεριφορές, είναι πλέον και επικίνδυνες για την αποτελεσματική και ουσιαστική διακυβέρνηση των Δήμων.

Καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη, πολύ δε περισσότερο όταν έχουν προηγηθεί δεκαετίες καθεστωτικών Διοικήσεων και λογικής «αποφασίζουμε και εφαρμόζουμε», στα οποία είχε οδηγήσει το προηγούμενο ισχυρά πλειοψηφικό σύστημα. Ούτε βέβαια μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η πλήρης αναλογικότητα στην εκλογή των μελών των δημοτικών συμβουλίων, είναι η πανάκεια για όλα τα ριζωμένα προβλήματα στη διοίκηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον δισεπίλυτα προβλήματα, αν…
Αν δεν κατανοήσουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στη διακυβέρνηση, από οποιαδήποτε θέση μας τοποθετήσουν οι δημότες, ότι οι προσωπικές στρατηγικές δεν αφορούν τους δημότες.
Αν δεν αφήσουμε στην άκρη κάθε κομματική επιταγή και επιδίωξη και βάλουμε στο επίκεντρο της σκέψης και της λειτουργίας μας, τα τοπικά προβλήματα και την επίλυσή τους προς όφελος των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.
Αν δεν συνθέσουμε συγγενείς θέσεις και απόψεις, αν δεν αποφασίσουμε να έχουμε ανοιχτά αυτιά και μάτια στις προτάσεις, ανεξαρτήτως του ποιος τις διατυπώνει ή σε ποιον πολιτικό χώρο του δημοκρατικού τόξου ανήκει.
Αν δεν αξιοποιήσουμε τα πιο δημιουργικά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών μας, τους καταλληλότερους συνδημότες μας για κάθε τομέα πολιτικής και δραστηριοποίησης της Διοίκησης, χωρίς το προαπαιτούμενο να είναι η κομματική «ταμπέλα» ή η προσωπική σχέση.
Αυτές οι σκέψεις είναι που μας οδήγησαν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και πραγματικά υπερκομματικού φορέα, της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», προκειμένου να απευθυνθούμε στους συνδημότες μας και να διεκδικήσουμε την ψήφο τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Και είμαι ευτυχής, που οι άνθρωποι που μας πλαισιώνουν καθημερινά, συμμερίζονται με πάθος αυτές τις αρχές. Ελπίζω και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες όσων μας εμπιστευτούν.
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #152 (06/04/2019-07/04/2019)

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:50 μμ

  Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε μετά την ήττα από τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός.   «Συνεχάρη τον κ. Κουρέτα. Εύχομαι καλή θητεία. Εμείς θα είμαστε δίπλα, όπως ήμασταν τόσα χρόνια στις Θεσσαλές και στους Θεσσαλούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:46 μμ

  Χριστόδουλος Τοψίδης  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ιωάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δημήτριος Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:40 μμ

  Νέος Δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν Δημάρχου του νησιού των Δωδεκανήσων. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:27 μμ

    «Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν και κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική» τόνισε.   Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15.10.20239:07 μμ

  Με το 95,13% της ενσωμάτωσης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με ποσοστό 50,95% του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος κατέχει ποσοστό 49,05%.         

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή