Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρουλάκης: Επαναφέρω την πρότασή μου για ένα Ταμείο Οικονομικής Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

10/11/20237:41 μμ

Ανδρουλάκης: Επαναφέρω την πρότασή μου για ένα Ταμείο Οικονομικής Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας

Οι δηλώσεις του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μάλαγα

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προέβη στην εξής δήλωση από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μάλαγα:

 

«Το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος λαμβάνει χώρα σε μία κρίσιμη οικονομική και γεωπολιτική περίοδο για την Ευρώπη.

 

Οι ευρωπαϊκοί λαοί μετά την περιπέτεια της προηγούμενης δεκαετίας, με την κρίση χρέους και τις πολιτικές λιτότητας, σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και αύξησης του κόστους διαβίωσης. Τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και κόστους στέγασης.

 

Αυτό συμβαίνει λόγω του πληθωρισμού της απληστίας ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

 

Γι’ αυτό έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές αλληλεγγύης.

 

Οι εθνικές πολιτικές λόγω των διαφορετικών δυνατοτήτων που έχουν τα ευρωπαϊκά κράτη, αντί να δίνουν ώθηση στη σύγκλιση, δημιουργούν απόκλιση των οικονομιών και των κοινωνιών.

 

Γι’ αυτό προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα στηρίξουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους.

 

Θα επαναφέρω στο συνέδριο μας την πρόταση μου για ένα Ταμείο Οικονομικής Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας. Το ταμείο αυτό θα μπορεί να στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες ώστε να δημιουργήσουν ανταγωνιστική και εξωστρεφή παραγωγική βάση με πολλές καλές θέσεις εργασίας.

 

Αυτές είναι οι πολιτικές, που δυναμώνουν την Ένωση.

 

Αυτές είναι οι πολιτικές, που δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αυτές έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20235:45 μμ

  Υπογραφές σε 15 συμφωνίες, μνημόνια και κοινές δηλώσεις/διακηρύξεις έπεσαν από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.   Αναλυτικά:     1. Συμφωνία στον Τομέα της Παιδείας   Υπογράφουν ο Υπ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20234:38 μμ

  Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου στην προσπάθεια εξάλειψης των εστιών ρύπανσης που προκαλείται από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε δρόμους και γειτονιές του Δήμου υλοποιεί πρόγραμμα εντοπισμού, καταγραφής και απομάκρυνσης τους.   Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι κάτοικοι του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20233:31 μμ

  Τις συνεχείς εποικοδομητικές και ουσιαστικές διαβουλεύσεις με βάση τον Πολιτικό Διάλογο σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος, τις διερευνητικές, Διαβουλευτικές συνομιλίες, την Θετική Ατζέντα, στο πλαίσιο του ενισχυμένου Κοινού Σχεδίου Δράσης, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την εξάλειψη αδικαιολόγητων πηγών έντασης,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20232:21 μμ

  Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα.     «Βιώσαμε και βιώνουμε περιφερειακές συγκρούσεις που εγείρουν σοβαρή ανησυχία όταν γίνονται στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.20231:53 μμ

  Κοινές δηλώσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία ολιγομελών αντιπροσωπειών από Έλληνες και Τούρκους Υπουργούς.    

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

7.12.202312:57 μμ

    «Έκθεση Ιστορικών Αρχειακών Τεκμηρίων Δημοτικού Συμβουλίου 1915-1922» διοργανώνουν το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Δημοτικού Συμβουλίου της Διεύθυνσης Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων και το Τμήμα Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Διεύθυνσης Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και Αρχείων που θα διαρκέσει από τις 15

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή