Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: Αριθμός – ρεκόρ συντάξεων εκκαθαρίστηκαν μέσα σε έναν μήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

03/11/20233:11 μμ

Άδωνις Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: Αριθμός – ρεκόρ συντάξεων εκκαθαρίστηκαν μέσα σε έναν μήνα

Επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη

Twitter
Φωτ. Twitter

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Περισσότερες από 1.100 εκκρεμείς συντάξεις εκκαθαρίστηκαν μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ έως το τέλος του έτους θα εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων στην πόλη και από τις αρχές του 2024 θα αρχίσει η αντίστοιχη διαδικασία στην υπόλοιπη Μακεδονία. Αυτό γνωστοποίησε από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του e-ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους και το υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ – Πύλης Αξιού.

 

Συνοδευόμενος από τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Οργανισμού, Αλέξανδρο Βαρβέρη και Παναγιώτη Κοκκόρη, ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε μεγάλη πρόοδο στην εκκαθάριση εκκρεμών συντάξεων στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για αριθμό – ρεκόρ πανελλαδικά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απέδωσε τη βελτίωση στην ταχύτητα εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων στο «μάζεμα» των υπηρεσιών κεντρικά, στην πρόσληψη επιπλέον συμβασιούχων και στη μεταφορά προσωπικού όπου χρειάστηκε.

Κατά την επίσκεψη στο υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ – Πύλης Αξιού διερευνήθηκε το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς τη συμβολή του ΕΦΚΑ στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του ΣΔΙΤ για την ανακατασκευή του γειτονικού Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι «δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε ακόμη σ’ αυτό» επικαλούμενος κάποια τεχνικά ζητήματα και συμπλήρωσε πως το θέμα αυτό αφορά και το Υπουργείο Υγείας λόγω του πολυιατρείου και του ΚΕΠΑ, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

«Θα χρειαστεί για ένα διάστημα η μεταφορά προσωπικού σε γειτονικά κτίρια για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο αυτό», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο έργο «εξαιρετικά σημαντικό» για τη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20239:00 μμ

  Την κυριαρχία της ΝΔ, την άνοδο ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αλλά και την συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega: Το κυβερνών κόμμα κερδίζει σχεδόν δύο μονάδες στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20238:15 μμ

  Eπιστολή παραίτησης από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Κοτσακά, πέντε μέλη της.   Πρόκειται για τους Ερρίκο Βεντούρα, Σταμάτη Σακελίων, Μιχάλη Σπουρδαλάκη, Ελένη Σταματάκη και Κατερίνα Κύρου.   Πηγή: skai.gr.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20237:45 μμ

  Στις μεγάλες ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται με τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με τον Yossi Matias, Google Vice-President Engineering and Research της Google, σε εκδήλωση με

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20237:30 μμ

  «Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, απλά καμιά φορά η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τοποθέτησή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την πρώτη που διεξάγεται μετά τη διάσπαση και την αποχώρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20233:48 μμ

  Τον σπουδαίο συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, αποχαιρέτησε μέσω ανάρτησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.   Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη: «Η ελληνική γλώσσα έχει όλη τη δυναμική του δυναμίτη», είχε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.11.20232:12 μμ

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, γνωστοποίησε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου τόσο για ψηφοφόρους στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, μίας ιστορικής τομής, που θα ισχύσει από τις ευρωεκλογές.  

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

1.12.202312:00 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή