Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / Ψήφος εμπιστοσύνης στην «Ελληνική φιλοξενία»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

22/10/202312:50 μμ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην «Ελληνική φιλοξενία»

Τα αποτελέσματα ερευνών ικανοποίησης επισκεπτών σε ελληνικά ξενοδοχεία

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Ψήφο εμπιστοσύνης στην “ελληνική φιλοξενία”, όπως αυτή εκπροσωπείται από τα ελληνικά ξενοδοχεία, δίνουν οι επισκέπτες της Ελλάδας και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε έρευνα ικανοποίησης που διενεργούν φορείς του κλάδου.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο του 2023, η Ελλάδα κατείχε την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με ποσοστό 86%. Σταχυολογώντας τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του ΙΝΣΕΤΕ, η Ελλάδα βρίσκεται ταυτόχρονα και στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά το κριτήριο της εξυπηρέτησης με ποσοστό 91%, αλλά και στην κατηγορία φαγητού-ποτού με ποσοστό 85% .

Η ελληνική φιλοξενία βγαίνει από την ψυχή των επαγγελματιών του τουρισμού, δεν διδάσκεται σε ένα μάθημα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Τετράδη και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα στο μέτωπο αυτό τα πάει εξαιρετικά αφού έχει πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Η Χριστίνα Τετράδη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Τουριστικών Επιχειρήσεων Zante Hospitality Group στην Ζάκυνθο, σημειώνει ότι το πελατειακό χαρτοφυλάκιο του ομίλου της έχει πελάτες που για πάνω από 35 χρόνια επισκέπτονται το ίδιο ξενοδοχείο, ενδεικτικό της σχέσης που χτίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με τους πελάτες τους. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας που δεν πρέπει να χαθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι επαναλαμβανόμενοι πελάτες γνωρίζουν με το μικρό τους όνομα τους εργαζόμενους, ανταλλάσσουν δώρα και γενικά δημιουργούν μια μικρή κοινότητα, που πηγάζει από το ελληνικό DNA της φιλοξενίας.

Η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από τους εργαζόμενους των ξενοδοχείων δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Χτίζεται χρόνο με το χρόνο, σύμφωνα με την κυρία Τετράδη. Η ίδια, όπως λέει, μεριμνά για την εκπαίδευση του προσωπικού, ενδιαφέρεται για το προσωπικό, ανταλλάσσει δώρα, ευχές κλπ και γενικά έχει χτίσει σχέσεις με τους εργαζόμενους και αυτό αποτυπώνεται στην παροχή της φιλοξενίας των ξένων επισκεπτών. Παρά τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρείται στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, τα ελληνικά ξενοδοχεία κρατάνε ψηλά τη σημαία της ελληνικής φιλοξενίας, καθώς οι θέσεις κλειδιά στα ξενοδοχεία στελεχώνονται από έμπειρο προσωπικό, εξηγεί η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ.

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI)

Τον Αύγουστο του 2023, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με 86%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 84% και στην τρίτη θέση η Ισπανία και η Κύπρος με 83% αντίστοιχα. Ακολουθεί η Τουρκία με 82% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 78%.

Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 88% και ακολουθούν η Κύπρος με 87% και η Ελλάδα με 86%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται η Ισπανία και η Ιταλία με 81% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 75%.

Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 88%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 85% και ακολουθούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία με 84% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 73%.

Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 91% και ακολουθεί η Τουρκία με 89%. Έπονται η Κύπρος και η Ισπανία με 88% αντίστοιχα και η Ιταλία με 87% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 79%.

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κύπρος με 94%, στη δεύτερη θέση η Ιταλία με 93% και ακολουθεί η Τουρκία με 90%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 89% και ακολουθεί η Ισπανία με 87% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 79%.

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κύπρος και η Τουρκία με 91% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ισπανία, η Γαλλία και η Ελλάδα με 90% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ιταλία με 89%.

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκονται η Ελλάδα και η Τουρκία με 85% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Κύπρος με 84%, η Ιταλία με 82% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ισπανία με 81%.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

6.12.20235:26 μμ

  Δυναμική διείσδυση στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες επιθυμούν να ανακαλύψουν τους ελληνικούς προορισμούς, πραγματοποιεί η Tourism Media & Events, ενισχύοντας παράλληλα έτι περαιτέρω την παρουσία της στη σκανδιναβική αγορά.   Ειδικότερα, η Tourism Media & Events πραγματοποιεί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

30.11.20238:53 πμ

    Με προσήλωση στον στόχο της διεκδίκησης επισκεπτών από τη Βόρεια Αμερική, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προχώρησε τα τελευταία δύο χρόνια σε μία σειρά δράσεων που απέδωσαν καρπούς σε επίπεδο προβολής και νέων συνεργασιών. Σε συνεργασία με το IFWTWA

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

27.11.20233:44 μμ

  Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη τέσσερις Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και influencers που συμμετείχαν στο press trip που διοργάνωσε η υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας και στήριξε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.   Οι Vlad Varvari, Andreea Stravoiu, Dana Savuica

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

15.11.20235:31 μμ

  Με δικό του καλαίσθητο περίπτερο και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ορεινή Χαλκιδική και στο νησάκι της Αμμουλιανής, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής παρουσίασε στην 38η Philoxenia τις κρυφές ομορφιές του ορεινού όγκου του Χολομώντα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

13.11.20234:26 μμ

  O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε από τις 10 ως τις 12 Νοεμβρίου 2023, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.   Τα στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης πρόβαλαν στοχευμένα τη Θεσσαλονίκη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

13.11.202312:47 μμ

  «Η ‘Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης έχοντας πλήρη ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρι Μπίλλια για τις ωφέλειες που θα έχει η πόλη από το έργο του Fly Οver, το υποστηρίζει γνωρίζοντας ότι επαγγελματικά

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή