Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / Ποιες χώρες «κλίκαραν» περισσότερο τη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση διαμονής;

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

24/01/20236:26 μμ

Ποιες χώρες «κλίκαραν» περισσότερο τη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση διαμονής;

Αναλυτικά οι top10 χώρες για το 2022.

Ποιες χώρες «κλίκαραν» περισσότερο τη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση διαμονής;

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Πώς διαμορφώθηκε το ενδιαφέρον ταξιδιωτικής ζήτησης για διαμονή στη Θεσσαλονίκη από το το 2019 έως το 2022;

 

Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης μέσω διαδικτύου 2019 – 2022

 

Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη παρατηρήθηκε αύξηση του ενδιαφέροντος των χρηστών για διαμονή στη Θεσσαλονίκη.

 

Αυτό το γεγονός σίγουρα επηρεάστηκε από την εποχή σταδιακής ανάκαμψης της χώρας μετά από τους διάφορους περιορισμούς στα ταξίδια και της καραντίνας.

 

Επίσης, είναι σημαντικό πως ολοένα και περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για εύρεση πληροφοριών, ενημερώσεων καθώς και την οργάνωση των ταξιδιών τους.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη χρονολογική απεικόνιση των αναζητήσεων βλέπουμε πως το 2022 ξεπέρασε κατά πολύ τον όγκο που παρατηρήθηκε για το 2021 καθώς και για το 2019.

 

Για τον προορισμό της Θεσσαλονίκης είχαμε μια γενική αύξηση των αναζητήσεων με μεγάλη άνοδο μετά το Μάρτιο του 2022.

 

Ο Οκτώβριος φάνηκε πως ήταν ο μήνας με τον υψηλότερο όγκο αναζήτησης και γενικά τη περίοδος Μαΐου-Δεκεμβρίου διατηρήθηκε ο όγκος αναζήτησης σε υψηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια του έτους.

 

Οι Τοπ χώρες συνολικά για το 2022

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Θεσσαλονίκη για το 2022 ήταν Γερμανία και ακολουθούν με σημαντική διαφορά Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και η Ρουμανία.

Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η η Σερβία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Γαλλία.

1. Γερμανία
2. Κύπρος
3. Ηνωμένο Βασίλειο
4. Ισραήλ
5. Ρουμανία
6. Σερβία
7. ΗΠΑ
8. Ιταλία
9. Βουλγαρία
10. Γαλλία

 

Ανάλυση 2022 vs 2019, 2022 vs 2021

Για το 2022 παρατηρείται σημαντική αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος για όλες τις χώρες παρακολούθησης. Σε σχέση με το 2019, όλες οι χώρες παρουσιάζουν επίσης αύξηση σε μικρότερο όμως βαθμό. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή για το 2022 σε σχέση με το 2019 είχαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιταλία. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως σε σχέση με το 2021 έντονη αύξηση των αναζητήσεων είχαν το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κύπρος.

 

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Τουριστικό Μάρκετινγκ με σκοπό την αξιοποίηση εξειδικευμένων δεδομένων και εργαλείων κ για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τις τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς.

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στη Θεσσαλονίκη. Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Θεσσαλονίκης: https://analytics.tourix.gr/thessaloniki/.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

15.4.20249:00 μμ

  Η αναπληρώτρια πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Χρύσα Γρανούζη παρουσίασε τον ρόλο του ΟΤΘ στην προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων «Αγροτικός Τουρισμός και Τουρισμός Υπαίθρου», που πραγματοποιεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Αμερικάνικης Γεωργικής

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

8.4.20245:50 μμ

  Οδηγό συμπεριφοράς εξέδωσε το Υπουργείο Τουρισμού προς ξενοδόχους και τουριστικές επιχειρήσεις. Στόχος η συμπεριληπτική φιλοξενία και η προσαρμογή του τουρισμού στις νέες εξελίξεις.   Στην εκπομπή «Δύο στις 2» ο Απόστολος Καραμπαϊρης, εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride, μας μιλά ενόψει

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

8.4.20248:45 πμ

    Λήγει σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου στις 23:59 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», στη σχετική ιστοσελίδα του gov.gr. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» του υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

7.4.202410:15 πμ

    Κύματα Τούρκων επισκεπτών στα νησιά του βορείου Αιγαίου από χθες Σαββάτο 6 Απριλίου. Πολλές εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες κυρίως από τις μεγάλες παράλιες πόλεις και την Κωνσταντινούπολη έρχονται στα νησιά για τη μουσουλμανική γιορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ που φέτος

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

5.4.20249:50 πμ

  «Η απεραντοσύνη του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας, η μεσημβρινή ώχρα της άμμου και η βλάστηση που προσφέρει γενναιόδωρη σκιά είναι μια σειρά από εικόνες που έχουν ταυτιστεί με την ιδανική παραλία και έρχονται στο μυαλό των ταξιδιωτών όταν

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

4.4.202410:15 μμ

    Η αρθρογράφος του National Geographic, Άντζελα Λοκατέλι προτείνει τη Σύμη ως κορυφαίο προορισμό για πεζοπορία αλλά και για την ιερά μονή Πανορμίτη που γίονται θαύματα!  

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή