Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης καλεί Δήμο και Περιφέρεια σε συνεργασία: «To momentum είναι τώρα»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

11/03/20244:13 μμ

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης καλεί Δήμο και Περιφέρεια σε συνεργασία: «To momentum είναι τώρα»

«Αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην ανάταση της πόλης μας, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης»

Thessaloniki Tourism Bureau
Φωτ. Thessaloniki Tourism Bureau

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

«Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη με ανεκμετάλλευτο δυναμικό, ιστορικό πλούτο και πλούσιο πολιτισμό, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Προκλήσεις όπως η εσωστρέφεια και ο κατακερματισμός, απειλούν να σταθούν εμπόδιο στην πορεία της προς την ανάπτυξη. Ωστόσο, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης βλέπει πέρα από τα εμπόδια αυτά και επιδιώκει να αγκαλιάσει την αλλαγή.

 

Ως ξενοδόχοι, αποτελούμε διαχρονικά το συνδετικό κρίκο με τους φορείς της πόλης για την ορθή ανάπτυξη του τουρισμού. Ο τουρισμός, ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιούμαστε και επενδύουμε τα κεφάλαιά μας, απασχολεί εκατοντάδες ανθρώπους. Από τον τουρισμό εξαρτώνται όχι μόνο οι οικογένειες μας, αλλά και πολλά άλλα επαγγέλματα που βρίσκονται σε άμεση σύνδεση, προσφέροντας το 25% του ΑΕΠ.

 

Η διαχρονική προσπάθεια της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης να βοηθήσει με κάθε τρόπο την πόλη, επιβεβαιώνεται από το γεγονός, ότι η ιδέα για τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) ήταν του πρώην Προέδρου της Αριστοτέλη Θωμόπουλου, ο οποίος έδωσε τεράστιο αγώνα για να δημιουργηθεί και υλοποιήθηκε από τον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

 

Τις τελευταίες δεκαετίες, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης έχουν φιλοξενήσει εκατοντάδες επαγγελματίες του τουρισμού που συμμετείχαν σε fam & press trips, ενέργειες που μόνο για το διάστημα 2007-2013 αποτιμώνται σε 75.000 ευρώ, ενώ παράλληλα ως Ε.Ξ.Θ. έχουμε πληρώσει το 2017 20.000 ευρώ στον ΟΤΘ και το 2021 άλλες 20.000 ευρώ σε καμπάνια της Marketing Greece για τη Θεσσαλονίκη, εκτός από τις δράσεις (συμμετοχές σε εκθέσεις και άλλες) που συστηματικά πραγματοποιούμε όλα τα χρόνια με δικά μας έξοδα για την πόλη. Έχουμε επιπλέον τη διάθεση να ξοδέψουμε όσα χρειαστεί, αρκεί η προσπάθεια να γίνεται επαγγελματικά και αποδεδειγμένα αποτελεσματικά.

 

Εμείς είμαστε εδώ και θα είμαστε, διεκδικώντας το καλύτερο για την πόλη, ανεξάρτητα από την κάθε διοίκηση σε Δήμο και Περιφέρεια, κόμματα και παρατάξεις, ανεξάρτητα από πρόσωπα και διαθέσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας. Αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην ανάταση της πόλης μας για ακόμα μια φορά, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

 

Για τον σκοπό αυτό και με την πεποίθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις του παρελθόντος, απευθυνθήκαμε πριν από δύο χρόνια σε μία εταιρεία με αποδεδειγμένη επιτυχία στο στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό της χώρας, μιας και συμμετείχε ενεργά στην στρατηγική του ΕΟΤ για το διάστημα 2021-2024.

 

Έναν σχεδιασμό που θα υπερβαίνει την απλή προβολή, θα διερευνά σε βάθος τις δυνατότητες και θα λειτουργεί ως ο θεμέλιος λίθος, στον οποίο θα μπορούν να στηριχθούν όλοι οι φορείς, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της πόλης και την προσέλκυση επισκεπτών από κάθε γωνιά του κόσμου. Ένα σχέδιο που δε θα αφορά μόνο τον τουρισμό, αλλά τη συνολική ανάπτυξή της, με κατεύθυνση τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ένα σχέδιο που θέτει ως προαπαιτούμενο, την συνεργασία με άλλες εταιρείες και ανθρώπους και από την πόλη μας, μιας και ευελπιστεί να αναδείξει το εξαιρετικά υψηλού επιπέδου δυναμικό και ταλέντο.

 

Το πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου που μας προτάθηκε, εγκρίθηκε από τη Γενική μας Συνέλευση και στην συνέχεια παρουσιάστηκε στους φορείς της πόλης, απ´ όπου έλαβε ευρεία αποδοχή, ανοίγοντας το δρόμο για πραγματική πρόοδο.

 

Κι ενώ πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε αυτή τη φορά να κάνουμε την υπέρβαση και να προχωρήσουμε όλοι μαζί, αντιμετωπίσαμε την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας, η οποία για ακόμα μια φορά αποτέλεσε τροχοπέδη στην πορεία προς την ανάπτυξη.

 

Για εμάς είναι ξεκάθαρο, ότι δε θα διστάσουμε να σταθούμε απέναντι σε οποιοδήποτε εμπόδιο, αν αυτό σημαίνει την προάσπιση του καλού της πόλης.

 

Για το λόγο αυτό, καλούμε για ακόμα μια φορά Περιφέρεια και Δήμο να συνεργαστούν ενεργά και ουσιαστικά, έτσι ώστε να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα προς ένα φωτεινό μέλλον που θα φέρει ανάπτυξη και ευημερία όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

 

Το momentum είναι ΤΩΡΑ για την πόλη και οι προοπτικές ανεξάντλητες».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

25.4.20248:20 πμ

  H μαζική έξοδος των επιβατών από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο και κορυφώνεται μόλις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.   Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Aegean, αγαπημένος πασχαλινός προορισμός στην

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

24.4.202410:00 μμ

  Συ΄φμωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun, που σύγκρινε οργανωμένες διακοπές σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες και κατέληξε ότι η Κάλυμνος είναι ο οικονομικότερος (και καλύτερος value for money δηλαδή) προορισμός!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

24.4.20249:30 πμ

  Η εφαρμογή «Αριστοτέλης Συνοδοιπόρος» (“Companion. Aristotle walk” η αγγλική ονομασία της) αποτελεί τον ιδανικό συνοδοιπόρο για όποιον θέλει να διασχίσει τον Αριστοτελικό Περίπατο, μια από τις περιπατητικές διαδρομές που έχει επιμεληθεί και οργανώσει ο Δήμος Αριστοτέλη.   Μια εφαρμογή

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

22.4.20243:15 μμ

  Σε κοινή διοργάνωση με το γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε στην πόλη ένα ακόμα Press Trip με επισκέπτη τον εκπρόσωπο του περιοδικού Display, Mathias Steger.     Το περιοδικό Display Magazin είναι μια έκδοση που

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

20.4.20248:40 μμ

  Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά o Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην SeaTRADE, στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, από τις 8 έως τις 11

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

20.4.20247:20 μμ

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εξαιρετικά ενδιαφέρον τριήμερο εργασίας του Ετρουσκικό-ΕλληνικούΣυμποσίου μεταξύ του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής με τον αντίστοιχο τουριστικό οργανισμό Περιφέρειας της Τοσκάνης. Το 2ο στη σειρά συμπόσιο, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια της Τοσκάνης στις 13-16 Απριλίου όπου φιλοξενήθηκε η

thess

Επικαιρότητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25.4.20244:12 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή