Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / Έρευνα: Οι top 6 χώρες που έκαναν… search για διαμονή στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

26/10/2021 3:13 μμ

Έρευνα: Οι top 6 χώρες που έκαναν… search για διαμονή στη Θεσσαλονίκη

Οι τρεις κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Θεσσαλονίκη είναι η Γερμανία, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο για το 2021, όπως προκύπτει από έρευνα της ομάδας Tourix.

Έρευνα: Οι top 6 χώρες που έκαναν… search για διαμονή στη Θεσσαλονίκη

Γράφει THESSNEWS-DESK

Οι τρεις κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Θεσσαλονίκη είναι η Γερμανία, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο για το 2021, όπως προκύπτει από έρευνα της ομάδας Tourix.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα για το 2021, σημαντικές φαίνονται να είναι οι αγορές του Ισραήλ και της Σερβίας που αύξησαν ακόμη περισσότερο το μερίδιο αναζητήσεων τους ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες, σε σχέση με το 2020 και μαζί με τις ΗΠΑ συμπληρώνουν τις τοπ 6 χώρες στις αναζητήσεις για διαμονή στη Θεσσαλονίκη.

Για τον Σεπτέμβριο του 2021, παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στη Θεσσαλονίκη στα επίπεδα παρόμοιος με την καλοκαιρινή περίοδο. Η Γερμανία διατηρεί την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης, με την Κύπρο να καθιερώνεται στη δεύτερη θέση και το Ηνωμένο Βασίλειο να συμπληρώνει την τριάδα με τις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονή για τον προορισμό της Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 2% από τη Βουλγαρία, 28% από την Κύπρο, 101% από το Ισραήλ, 1% από την Ιταλία, 2% από την Ολλανδία, 3% από τις ΗΠΑ και μείωση κατά 26% από τη Γαλλία, 5% από τη Γερμανία, 43% από τη Ρουμανία, 30% από τη Σερβία, 5% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αναζητήσεις από τις τοπ 11 χώρες παρακολούθησης είναι αυξημένες για τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020. Την πιο έντονη αύξηση αναζητήσεων παρουσιάζουν συγκριτικά η Κύπρος και η Σερβία που ξεπέρασαν το 100%. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 78% από τη Βουλγαρία, 227% από την Κύπρο, 8% από τη Γαλλία, 29% από τη Γερμανία, 56% από την Ιταλία, 11% από τη Ρουμανία, 126% τη Σερβία, 48% από τις ΗΠΑ και μείωση 11% από το Ισραήλ, 9% από το Ηνωμένο Βασίλειο και με την Ολλανδία να μην παρουσιάζει ουσιαστική αλλαγή.

Η συγκεκριμένη έρευνα, αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς.

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 1350 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Θεσσαλονίκη.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

14.9.2021 1:29 μμ

   Grand Hotel Palace  Ανακαίνιση Συνεδριακών αιθουσών και δωματίων 2021 Η νέα εικόνα του Grand Hotel Palace εκφράζεται μέσα από μια εκτεταμένη σειρά ανακαινίσεων τόσο στα δωμάτια όσο και στις συνεδριακές αίθουσες, αναδεικνύοντας τον επιβλητικό, αυθεντικό και διαχρονικό χαρακτήρα του

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

23.8.2021 7:45 μμ

Αύξηση της τάξης του 51% σημειώθηκε στις τουριστικές εισπράξεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. ευρώ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

13.8.2021 1:57 μμ

Δημοσίευμα των «Financial Times» αναδεικνύει την Ελλάδα ως νικήτρια στον «αγώνα» για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά και τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών. Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας OAG που επικαλούνται οι «FT»,

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

7.8.2021 5:20 μμ

Πέντε ημέρες γεμάτες από μεσογειακές εικόνες και δραστηριότητες έδωσαν την ευκαιρία στον Πολωνό αρχισυντάκτη του ταξιδιωτικού portal Strona główna – Boomerang Incentive Events Marketing Robert Szulc να καταγράψει το ελληνικό καλοκαίρι στην πιο αντιπροσωπευτική χρονική του περίοδο. Η ακτογραμμή της

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

20.7.2021 8:35 μμ

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε με αρκετές προσδοκίες και μέχρι τώρα οι τουριστικές αφίξεις στη χώρα φαίνεται να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες. Όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι αφίξεις στη χώρα ανέρχονται στις 2,3 εκατομμύρια μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

19.7.2021 9:30 πμ

Ανησυχία προκαλεί το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται στην χώρα μας και όπως φαίνεται και άλλα νησιά μετά την Μύκονο βρίσκονται στο «κόκκινο». Σύμφωνα με το newsit.gr, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων στο τραπέζι πέφτει το χαρτί των τοπικών lockdown

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή