Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Market Pass: Δικαιούχοι και ποσά (VIDEO)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

29/01/20239:36 πμ

Market Pass: Δικαιούχοι και ποσά (VIDEO)

Από 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Freepik
Φωτ. Freepik

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Από 1η Φεβρουαρίου του 2023 αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Market Pass, ενώ από το τέλος του ίδιου μήνα εκτιμάται ότι θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν έξι μήνες μετά.

 

Οι αιτήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 15 Μαρτίου. (vouchers.gov.gr ή ΚΕΠ).

 

Όπως ανακοινώθηκε, δίνεται ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

 

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές.

 

Τα ανωτέρα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

 

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

 

Δείτε το βίντεο:

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

25.4.20248:45 μμ

  Με κοινή σύμπραξη Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ΕΟΤ και Aegean υλοποιήθηκε στην πόλη το Fam Trip οχτώ ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Γεωργία.   Εκπροσωπώντας οχτώ διαφορετικά ταξιδιωτικά γραφεία στη χώρα τους, παρέμειναν στην πόλη για πέντε εικοσιτετράωρα με σκοπό να

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.4.202412:43 μμ

  Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο εφετινό «Καλάθι του Πάσχα» έχουν ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το 2023 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης. «Κάτι άλλωστε που αποτελούσε και βασική

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.4.20248:20 πμ

  H μαζική έξοδος των επιβατών από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο και κορυφώνεται μόλις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.   Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Aegean, αγαπημένος πασχαλινός προορισμός στην

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.4.202410:00 μμ

  Συ΄φμωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun, που σύγκρινε οργανωμένες διακοπές σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες και κατέληξε ότι η Κάλυμνος είναι ο οικονομικότερος (και καλύτερος value for money δηλαδή) προορισμός!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.4.20249:30 πμ

  Η εφαρμογή «Αριστοτέλης Συνοδοιπόρος» (“Companion. Aristotle walk” η αγγλική ονομασία της) αποτελεί τον ιδανικό συνοδοιπόρο για όποιον θέλει να διασχίσει τον Αριστοτελικό Περίπατο, μια από τις περιπατητικές διαδρομές που έχει επιμεληθεί και οργανώσει ο Δήμος Αριστοτέλη.   Μια εφαρμογή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.4.20248:20 πμ

  «Μικρές» συναλλαγές με POS, από 1 έως 10 ευρώ, θα αφορά το «κούρεμα» κατά 50% των χρεώσεων από τις τράπεζες, τους παρόχους και τις εταιρίες (Mastercard, Visa), που πρόκειται να νομοθετήσει άμεσα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.  

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή