Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η Εφορία τώρα και στο κινητό μας!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15/03/20248:54 πμ

Η Εφορία τώρα και στο κινητό μας!

Σε μια εφαρμογή όλες οι δοσοληψίες από ενημέρωση μέχρι πληρωμή φόρων

Η Εφορία τώρα και στο κινητό μας!

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Στο κινητό των φορολογουμένων μπαίνει από την επόμενη εβδομάδα η Εφορία, καθώς μια νέα εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, αλλά και να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους.

 

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των ψηφιακών δυνατοτήτων και της απαλλαγής των φορολογουμένων από την ταλαιπωρία, υπουργείο Οικονομικών και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προωθούν μια ακόμα εφαρμογή, η οποία – μετά τον υπολογιστή – καθιστά το κινητό τηλέφωνο βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τη φορολογική αρχή και διεκπεραίωσης των φορολογικών υποχρεώσεων.

Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να τα έχουν όλα σε μία και μόνο εφαρμογή. Θα μπορούν δηλαδή να βλέπουν όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για προθεσμίες που τους αφορούν, να εκδίδουν τιμολόγια και δελτία αποστολής, να πληρώνουν γρήγορα και εύκολα τους φόρους τους.

Μήνες τώρα η ΑΑΔΕ προετοιμάζει την καινούργια εφαρμογή (application) η οποία στην πλήρη της ανάπτυξη θα ενσωματώνει και έναν ψηφιακό βοηθό κατά τα πρότυπα του chatbox της ψηφιακής πύλης του δημοσίου, gov.gr.
O ψηφιακός βοηθός mAIgov έχει στο ιστορικό του ήδη περισσότερους από 500.000 διαλόγους και σύντομα θα μπορεί να εκδίδει και ψηφιακά πιστοποιητικά για τους πολίτες με φωνητική εντολή.

Αντίστοιχα θα κινείται και ο ψηφιακός βοηθός της ΑΑΔΕ. Θα μπορεί αρχικά να δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις φορολογικού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να εκδίδει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή πιστοποιητικά.

Η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ άλλωστε θα υποστηρίζει μια σειρά από υπηρεσίες μεταξύ των οποίων:

Πληρωμή φόρων. Εύκολα και ακόμα καλύτερα με τη χρήση του συστήματος IRIS, οι πληρωμές σε λίγα δευτερόλεπτα θα περνούν στην καρτέλα του φορολογούμενου ενώ ένα σύστημα ειδοποιήσεων θα διασφαλίζει ότι ο φορολογούμενος δεν άφησε απλήρωτους τους φόρους, επειδή ξέχασε την προθεσμία.
Επιστροφές και κέρδη. Εκτός από τις υποχρεώσεις πληρωμών ( ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ρυθμίσεις δόσεων) η εφαρμογή θα ενημερώνει και για τυχόν επιστροφές φόρου ή κέρδη από φορολοταρία.
Έγγραφα και πιστοποιητικά. Δεν θα χρειάζεται να εκδίδονται κάθε φορά που τα χρειάζεται ο φορολογούμενος αλλά θα αποθηκεύονται στην εφαρμογή.
Τιμολόγια. Επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου να εκδίδουν τιμολόγια δωρεάν για όσους εγγραφούν στην εφαρμογή. Τα τιμολόγια αποθηκεύονται αυτόματα και διαβιβάζονται στα ηλεκτρονικά βιβλία.
Ψηφιακά δελτία αποστολής. Σταδιακά θα γίνουν υποχρεωτικά σε όλη την αγορά ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος, καθώς τα χάρτινα δελτία αποστολής συνεχίζουν να αφήνουν ανοιχτές τρύπες φοροδιαφυγής.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.4.202412:43 μμ

  Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο εφετινό «Καλάθι του Πάσχα» έχουν ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το 2023 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης. «Κάτι άλλωστε που αποτελούσε και βασική

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.4.20248:20 πμ

  H μαζική έξοδος των επιβατών από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο και κορυφώνεται μόλις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.   Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Aegean, αγαπημένος πασχαλινός προορισμός στην

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.4.202410:00 μμ

  Συ΄φμωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun, που σύγκρινε οργανωμένες διακοπές σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες και κατέληξε ότι η Κάλυμνος είναι ο οικονομικότερος (και καλύτερος value for money δηλαδή) προορισμός!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.4.20249:30 πμ

  Η εφαρμογή «Αριστοτέλης Συνοδοιπόρος» (“Companion. Aristotle walk” η αγγλική ονομασία της) αποτελεί τον ιδανικό συνοδοιπόρο για όποιον θέλει να διασχίσει τον Αριστοτελικό Περίπατο, μια από τις περιπατητικές διαδρομές που έχει επιμεληθεί και οργανώσει ο Δήμος Αριστοτέλη.   Μια εφαρμογή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.4.20248:20 πμ

  «Μικρές» συναλλαγές με POS, από 1 έως 10 ευρώ, θα αφορά το «κούρεμα» κατά 50% των χρεώσεων από τις τράπεζες, τους παρόχους και τις εταιρίες (Mastercard, Visa), που πρόκειται να νομοθετήσει άμεσα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.  

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

23.4.202412:06 μμ

  -το 72% των επιχειρήσεων σχεδιάζει αύξηση των μισθών των εργαζομένων τους. -το 53% των επιχειρήσεων προτίθεται να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις. -το 25% των επιχειρήσεων υποστηρίζει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και σχεδιάζει να την επεκτείνει στη λειτουργία τους.

thess

Επικαιρότητα

ADVERTORIALS

25.4.20244:12 μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20242:30 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή