Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθεί – Ποιοι δικαιούνται ως 750 ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

21/10/20212:01 μμ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθεί – Ποιοι δικαιούνται ως 750 ευρώ

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, που εκτιμάται ότι θα δοθεί φέτος σε περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθεί – Ποιοι δικαιούνται ως 750 ευρώ

Γράφει THESSNEWS-DESK

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, που εκτιμάται ότι θα δοθεί φέτος σε περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά.

Η διαδικασία της επιδότησης παίρνει φέτος τη μορφή… εξπρές, όντας χαρακτηριστικό ότι η πλατφόρμα MyΘέρμανση θα ανοίξει ως τις 10 Νοεμβρίου.

 

Από 100 ως 750 ευρώ

 

Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ, από 80 ευρώ και το μέγιστο στα 750 ευρώ (από 650 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος).  Υπολογίζεται ότι η αύξηση κυμαίνεται από 36% για τα νοικοκυριά χωρίς τέκνα, μέχρι 68% για νοικοκυριά με 3 τέκνα, ενώ για μια μέση οικογένεια με δύο παιδιά αυξάνεται κατά 59%.

Πέρα από τη διαδικασία και τα κριτήρια, το φετινό επίδομα θα είναι διπλά αυξημένο: και ως προς το επίδομα βάσης και ως προς την προσαύξηση ανά παιδί.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται η βάση υπολογισμού του επιδόματος, από 220 ευρώ, στα 300 ευρώ (αυτό το ποσό πολλαπλασιάζεται με τις βαθμοημέρες, που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής), ενώ το επίδομα για κάθε τέκνο θα προσαυξάνεται κατά 20%, αντί για 10%, που ίσχυε έως σήμερα.

 

Το χρονοδιάγραμμα

 

Έως τις 10 Δεκεμβρίου, υπολογίζεται ότι θα έχει καταβληθεί η 1η δόση και μάλιστα με το σύστημα της προκαταβολής για τους περίπου 700.000 περσινούς δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν ακριβώς το ίδιο ποσό που πήραν και πέρσι.

Ως το τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει και η 2η πληρωμή, στους νέους αλλά και στους παλιούς δικαιούχους, που θα έχουν μεγαλύτερης αξίας τιμολόγια από αυτά που πληρώθηκαν ως προκαταβολή. Με δεδομένο ότι η υποβολή των τιμολογίων θα γίνει ως το Μάρτιο- Απρίλιο του 2022, αναμένεται να γίνει η τελική εκκαθάριση της φετινής επιδότησης στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το iefimerida οι δικαιούχοι θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

28.3.20241:47 μμ

      Άγγιξαν» σχεδόν τους χίλιους οι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου που διενεργήθηκαν μέσα σε διάστημα δύο μηνών στη Θεσσαλονίκη, σε χώρους όπου παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, όπως στις παρυφές λαϊκών αγορών, από μεικτά κλιμάκια της Διυπηρεσιακής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

28.3.20241:21 μμ

    Η Θεσσαλονίκη είναι οι άνθρωποί της, ένα σπίτι για όλους, μια πατρίδα, ένας τουριστικός προορισμός για όλους, ενώ ο ίδιος ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο της τουριστικής ταυτότητας της πόλης, όπως αυτή προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησε η

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

28.3.202411:13 πμ

    Η άνοδος των θερμοκρασιών θα μπορούσε να οδηγήσει τον πληθωρισμό των τροφίμων σε αύξηση κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες και τον συνολικό πληθωρισμό κατά 1,18 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως έως το 2035, σύμφωνα με νέα μελέτη του Ινστιτούτου Potsdam για

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

27.3.20242:05 μμ

  Επιβεβαιώνοντας το έργο, τις νέες ιδέες, τις καινοτομίες και την οργανωμένη παρουσία της Θεσσαλονίκης στις διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «The most impressive exposition up to 25sq.m» από τους διοργανωτές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

27.3.20241:53 μμ

    Πιθανή ημερομηνία θεωρείται η Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα ημέρες πριν το Πάσχα, αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί με υπουργική απόφαση. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα και την Ανάσταση αναμένεται να διατεθεί το «Καλάθι του Πάσχα», όπως δήλωσε ο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

27.3.20241:40 μμ

  Ανάμεσα στα 9 νησιά της Μεσογείου που διατηρούν την αυθεντικότητα τους και προσφέρονται για ποιοτικές διακοπές το 2024 συμπεριλαμβάνεται η Σκόπελος, σύμφωνα με νέα έρευνα του δημοφιλούς ιστότοπου Travelbook.de   Όπως αναφέρει το μεγαλύτερο διαδικτυακό ταξιδιωτικό περιοδικό της Γερμανίας

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή