Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αλλαγή ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών από αρχές Ιουνίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

09/05/2022 2:34 μμ

Αλλαγή ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών από αρχές Ιουνίου

Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

pixabay
Φωτ. pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν 350.000 νοικοκυριά και αφορά στην αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και πιο συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέα. 

 

Οι παλιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50% ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου.

Δεν υπάρχει πλαφόν ή όριο, απλά η επιδότηση έχει να κάνει με το εισόδημα, άρα όσο πιο μεγάλο θα είναι το εισόδημα, τόσο θα μειώνεται η επιδότηση.

 

Τα μέσα ποσά των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση συσκευών θα είναι: 

  • Air condition: 300 ευρω.
  • Ψυγείο: 300 ευρω.
  • Καταψύκτης: 150 ευρω.

Στο τελικό ποσό της επιδότησης για την αντικατάσταση κλιματιστικού θα παίζουν ρόλο και τα BTU -πέρα από το ποσοστό της επιδότησης- που είναι η βασική μονάδα μέτρησης της ψυκτικής ισχύος ενός συστήματος κλιματισμού.

Σε κάθε περίπτωση, η συσκευή που αντικαθίσταται πρέπει να λειτουργεί. Δεν αντικαθίστανται και δεν επιδοτούνται συσκευές που δεν λειτουργούν για ευνόητους λόγους.

 

Κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να αντικαταστήσει με επιδότηση έως τρεις συσκευές.

Το ποσοστό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 35% – 50% και το σύστημα θα λειτουργεί όπως στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Δηλαδή, οι συμμετέχοντες θα ιεραρχούνται με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια (π.χ. ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.α.). Τα χαμηλότερα εισοδήματα, οι πολύτεκνοι, τα ΑμεΑ θα έχουν υψηλότερη επιδότηση.

Από την εξοικονόμηση αυτή, εκτιμάται ότι οι πολίτες θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών τους από 150 έως 300 ευρώ τον χρόνο.

Η επιδότηση θα αφαιρείται στο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών με την αγορά της επιλεγείσας συσκευής.

Ο συμμετέχων στο πρόγραμμα θα μπορεί ελεύθερα να επιλέξει όποια συσκευή επιθυμεί, αρκεί να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

16.5.2022 2:27 μμ

Ρεκόρ εικοσαετίας παρουσίασε το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ενώ κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου σημειώθηκε η τρίτη καλύτερη επίδοση από το 2001 και μετά, παρ’ ότι οι δύο πρώτοι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

16.5.2022 9:20 πμ

  Συγκλονιστικά ευρήματα είχε η έρευνα της Europol για το SIM Swapping. Aποκάλυψε ένα οργανωμένο δίκτυο εγκληματιών που είχαν αποκτήσει πρόσβαση στους αριθμούς τηλεφώνου δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών. Αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, οι επίδοξοι κυβερνοεγκληματίες κατάφερναν να πάρουν τον έλεγχο των

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

16.5.2022 8:22 πμ

Συνολικά 64,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 85.284 δικαιούχους την εβδομάδα 16-20 Μάϊου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.   Πιο αναλυτικά: 1. Από τον e-ΕΦΚΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15.5.2022 5:16 μμ

64,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 85.284 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 16-20 Μάϊου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.   Ειδικότερα: 1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15.5.2022 9:59 πμ

Αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν περίπου 350.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.   Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15.5.2022 9:30 πμ

«Φωτιά» έχει πάρει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα, ενώ σε όρισμένες περιοχές οι τιμές αγγίζουν και το 2,30 ευρώ το λίτρο.   Για το καυτό θέμα των καυσίμων, αλλά και για το πού θα φτάσουν οι τιμές μίλησε ο

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή