Αρχική / MEDIA / Προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΠΘΕ και ΕΚΟΜΕ

MEDIA

12/09/2021 7:11 μμ

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΠΘΕ και ΕΚΟΜΕ

Ο  Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά  στην ψηφιοποίηση του αρχείου των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΠΘΕ και ΕΚΟΜΕ

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο  Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά  στην ψηφιοποίηση του αρχείου των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

 

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται  στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

 

Η προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την ψηφιοποίηση του οπτικοακουστικού αρχείου της TV100 και του FM100 της περιόδου από το 1988 έως το 2021 υπογράφηκε σήμερα (12/9) -παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα- στο περίπτερο της ΔΕΠΘΕ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας Μηνά Σαμαντζίδη και τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Πάνο Κουάνη.

 

Κ. Ζέρβας: 59.000 ώρες αφιερωμένες στα πρόσωπα και στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή όχι μόνο για τη ΔΕΠΘΕ και τον Δήμο αλλά και για ολόκληρη την πόλη.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η καταγραφή του αρχειακού υλικού, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ και με την υποστήριξη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, αποτελεί “το μείζον κοινωνικό αποτύπωμα των δημοτικών μέσων, τη μεγάλη προσφορά τους στην κοινωνία της πόλης”.

 

Το αρχείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζέρβας, περιλαμβάνει 59.000 ώρες που αφορούν τα πρόσωπα, τους φορείς και τους θεσμούς, τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Θεσσαλονίκη από το 1989 μέχρι και σήμερα.

 

Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να κάνει  ξεχωριστή αναφορά στο σύγχρονο προφίλ των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, σημειώνοντας ότι η TV100 και ο FM100 βρίσκονται σε μια νέα φάση της πορείας τους με καθαρά αναπτυξιακή κατεύθυνση.

 

Στ. Καλαφάτης: Παρακαταθήκη που θα μείνει για πάντα στους δημότες

 

Ο  Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης  απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, τονίζοντας ότι η ψηφιοποίηση του αρχείου της ΔΕΠΘΕ θα αποτελέσει μια παρακαταθήκη που θα μείνει για πάντα στους δημότες της πόλης.

 

“Σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η ΔΕΠΘΕ φορούν τα γιορτινά τους. Είναι μια συμβολική μέρα, που δείχνει με ποιον τρόπο μπορούν να έλθουν εξαιρετικά αποτελέσματα μέσα από συνεργατικές προσπάθειες”, σημείωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης). Αναφερόμενος, εξάλλου, στα πεδία συνεργασίας με το ΕΚΟΜΕ, τόνισε ότι καταβάλλεται μια συστηματική προσπάθεια να δημιουργηθεί “μια κινηματογραφική βιομηχανία στη χώρα μας με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα με επενδύσεις που δεν θα έχουν έναν παροδικό χαρακτήρα όσον αφορά την εύρεση εργασίας, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσουν μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας”, σημείωσε ο κύριος Καλαφάτης.

 

Μ. Σαμαντζίδης: Η TV100 κι ο FM100 είναι η μνήμη της πόλης

 

“Η TV100 κι ο FM100 είναι η μνήμη της πόλης. Η μνήμη του πρόσφατου παρελθόντος των 34 ετών. Αυτή τη διαρκή μνήμη οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας Μηνάς Σαμαντζίδης, κάνοντας λόγο για μια ιστορική στιγμή.

 

Ο κ. Σαμαντζίδης τονισε  ότι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού έρχεται ως συνέχεια “της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια στη ΔΕΠΘΕ για την αναβάθμιση των δημοτικών ΜΜΕ: Αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού, ανανέωση προγράμματος, αισθητική αναβάθμιση, συνεργασία με τοπικούς φορείς, επιστροφή στην πόλη και στην κοινωνία της”.

 

Π. Κουάνης: Προστατεύουμε την ίδια την ιστορία

 

“Μέσα από την ψηφιοποίηση προστατεύουμε ότι μόνον την οπτικοακουστική κληρονομιά αλλά την ίδια μας την ιστορία”, σημείωσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Πάνος Κουάνης.

 

Όπως είπε, η TV100 έχει ένα τεράστιο αρχείο, το οποίο θα αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς αλλά συγχρόνως θα αναδειχθεί και με πολλούς άλλους τρόπους, όπως μέσα από τη δημιουργία ντοκιμαντέρ και ταινιών.

 

“Το ΕΚΟΜΕ από την πρώτη στιγμή που συστάθηκε είχε ως βασικό του στόχο τη δημιουργία ενός συνολικού οικοσυστήματος οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.  Κομβικό ρόλο μέσα σε αυτό το οικοσύστημα οραματιστήκαμε για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία”, επεσήμανε ο κ. Κουάνης, προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχει στενή συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Film Office, το οποίο είναι ένα one stop shop που διευκολύνει τις οπτικοακουστικές παραγωγές.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ Γιάννης Κεσσόπουλος συντόνισε την εκδήλωση.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

PEOPLE

18.10.2021 11:36 μμ

Στην Πορτογαλία ταξίδεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους το πρωτόγνωρο αυτό ταξίδι. Ο Έλληνες τενίστας, βρέθηκε για ένα τριήμερο στις Αζόρες και περιέγραψε την εμπειρία του μέσα από το τελευταίο του vlog στο κανάλι

MEDIA

18.10.2021 11:23 μμ

Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στην δημοφιλή πλατφόρμα του Netflix. Μέσω social media, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα έχει “πέσει”. Όπως αναφέρουν οι χρήστες, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο επίσημο site του Netflix, με την είδηση να

MEDIA

18.10.2021 11:02 μμ

Η Ρεγγίνα Μακέδου, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τα βιντεάκια της στα social media που ανέβαζε από το δωμάτιο νοσοκομείου, όσο αντιμετώπιζε τον καρκίνο, καθηλώνει με την συμμετοχή της στο Dancing With The Stars. Το γνωστό σόου έκανε πρεμιέρα

MEDIA

18.10.2021 10:51 μμ

Στο αποψινό επεισόδιο του GNTM είδαμε την Βίκυ Κουλιανού, με το μοντέλο να παραδίδει μαθήματα μόδας στους παίκτες του ριάλιτι. Το καταξιωμένο μοντέλο έδωσε συμβουλές για το catwalk και τον δύσκολο χώρο του μόντελινγκ, με τα ανερχόμενα μοντέλα να μένουν

MEDIA

18.10.2021 10:24 μμ

Δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή της η Σία Κοσιώνη στον αέρα του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΙ, όταν κλήθηκε να μεταδώσει την είδηση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η πεθερά της, Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη το πρωί γνωστοποίησε

MEDIA

18.10.2021 9:12 μμ

Για τις δυσκολίες που πέρασε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς. Ο γνωστός σχεδιαστής, μιλώντας στην ΕΡΤ και στο “Στούντιο 4” ανέφερε ότι «ακόμα και στην φυλακή οι τρεις πρώτοι μήνες ήταν πολύ κακοί γιατί κατέρρευσε

thess

Επικαιρότητα