Αρχική / MEDIA / PEOPLE / Το savoir vivre του Facebook

PEOPLE

09/08/201612:34 μμ

Το savoir vivre του Facebook

Το savoir vivre του Facebook

Γράφει thessnews

Ίσως ο μεγαλύτερος ψυχαναγκασμός της σύγχρονης εποχής. Μια εξάρτηση, που ελάχιστοι χρήστες υπολογιστών πλέον απέχουν. Το παιχνιδάκι του Ζούκερμπεργκ μπήκε στη ζωή μας και εξαιτίας του δημιουργήθηκαν παράλληλες ζωές. Μία η πραγματική και μία αυτή, που θα ήθελαν πολλοί να ζήσουν και κατά κάποιο τρόπο μέσω του fb την «σκηνοθετούν».

Πλασματική ή μη, αυτή η δεύτερη ζωή, έχει και το δικό της «φέρεσθαι». Μπορεί τους κανόνες της πολιτικά ορθής χρήσης να τους ορίζει το fb, η ελευθερία επιλογών όμως που σου προσφέρει, μπορεί να σε οδηγήσει σε μικρά ή μεγάλα ατοπήματα, που κατά κάποιο τρόπο «αποκαλύπτουν» χαρακτήρα, παιδεία και για κάποιον έξυπνο παρατηρητή γιατί όχι και πραγματικές συνθήκες ζωής.

Πρέπει, λοιπόν, να είστε προσεκτικοί στις επιλογές και στις κινήσεις σας. Οι κανόνες, που ακολουθούν είναι ένας καλός οδηγός για να χτίσετε το προφίλ σας.

  1. Κανόνας απαράβατος. Δεν μαθαίνουμε ποτέ μα ποτέ στη μητέρα μας την χρήση του fb και κυρίως δεν της ανοίγουμε προφίλ. Κοινώς δεν βάζουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας. Πάρτε της ένα κέντημα, λίγο μαλλί να πλέξει, τα τελευταία επεισόδια του τούρκικου σε DVD. Σε αντίθετη περίπτωση το πρωινό, που θα ξυπνήσετε και θα δείτε φαρδιά-πλατιά γραμμένο στο χρονολόγιο σας «ναενακαλοπαιδιγιασεναογιοςτηςΚουλαςπουεχειτοψιλικατζιδικοστηγωνιακιεχεικαιδικότουδιαμερισμαστοντριτομεκαινουριατεντα» δεν αργεί να ξημερώσει! Αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη θα δείτε τον εαυτό σας στην ηλικία των 15 με δύο στρέμματα φρύδια και σπυράκια ολούθε.
  2. Κανόνας δεύτερος, εξίσου σημαντικός. Δεν κάνουμε Like στον εαυτό μας. «Είμαι ΕΓΩ και μου αρέσω (για τους Θεσσαλονικείς ΜΕ αρέσω)». Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ΕΙΜΑΙ βγάζει μάτι και δεν θα θέλατε να σας κακοχαρακτηρίσουν από το πρώτο ραντεβού, ε;
  3. Κανόνας τρίτος. Αμάν πια κουντουρντήσατε με τις selfies! Δεν είναι για χόρταση. Επιδεικνύει ανασφαλή προσωπικότητα, που επιζητά την επιβεβαίωση την επιβράβευση και το απελπισμένο πέσιμο -έλεος! Αν έχετε, δε, χωρίσει πρόσφατα και θέλετε να περάσετε το μήνυμα. «Να, εδώ είμαι με τον Αστέρα Κάτω Μαγουλίτσας και περνάω καλά χωρίς εσένα» σας ενημερώνω πως αυτός που θα συγκινηθεί είναι ο Αστέρας της Άνω Μαγουλίτσας.
  4. Κανόνας τέταρτος. Αμάν πια κουντουρντήσατε με τις selfies, που στέλνετε στον κατακαημένο συνάδελφο που έχει μείνει πίσω να κάνει εκπομπές, προγράμματα διαφημίσεις και θέματα για την εφημερίδα. Δεν τον λυπάστε, που είναι πιο άσπρος από τη Λέχου στο Νησί; Δείξτε μια συμπόνια, μία ευαισθησία… ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή. Σας ενημερώνω πως όταν θα επιστρέψετε το πιο πιθανό είναι να σας φαρμακώσει.
  5. Κανόνας πέμπτος. Μη κάνετε friend request σε αγνώστους, εκτός αν θέλετε να γνωρίσετε τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, τον Μπάμπη το Σουγιά, τον Μήτσο τον Πεταλούδα και τον Βάγγο τον Μαστακουνά. Η επικινδυνότητα της συγκεκριμένης κίνησης είναι άκρως υψηλή.
  6. Κανόνας έκτος. Μην βγάζετε τα άπλυτά σας στη φόρα στο χρονολόγιο σας ή στο χρονολόγιο των άλλων, αφήνοντας υποτίθεται υπονοούμενα του τύπου «άραγε, θα ξανάρθει ποτέ εκείνη η νύχτα που θα πέσει το φεγγάρι δίπλα σου να μυρίσει το άρωμά σου;». Οι Πυξ Λαξ έχουν διαλυθεί.
  7. Κανόνας έβδομος. Μην κάνεις επίδειξη του έρωτά σου. Άντε να σβήσεις, όταν χωρίσεις τις 1.533 φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει από τα κολπάκια της Νέας Ηράκλειας και του Ποταμού Επανομής…
  8. Κανόνας όγδοος. Μη κάνετε κοινό προφίλ με τον έρωτά σας. Μα, είμαστε σοβαροί; «Να εδώ, εγώ με την γλυκιά μου Αγλαΐα, που την κοιτάω στα μάτια και λιώνω, κρέμομαι από τα χείλη της και αν δεν γνωστοποιήσω σε όλους ότι είναι η κοπέλα μου, θα με βάλει να κάνω τσουλήθρα σε ξυραφάκι, να πατήσω φρένο με τη φτέρνα και να πέσω σε κουβά με οινόπνευμα».
  9. Κανόνας ένατος. Δεν συμμετέχουμε σε ομάδες reunions παλιών συμμαθητών. Αν το κάνουμε, δεν πάμε σε εκδηλώσεις. «Τι δουλειά έχεις εσύ, καλέ, με αυτούς; Αυτοί είναι μεγάαααααλοι!».
  10. Κανόνας δέκατος. Μη καλείς άσχετους και σχετικούς, γνωστούς και αγνώστους, να παίξουν παιχνίδια που αγνοούν και αποδεικνύουν ότι οι σπουδές σου φτάνουν μέχρι τον παιδικό σταθμό η Πασχα-Λίτσα.
  11. Κανόνας ενδέκατος. Μη σπαμάρεις. Οι συζητήσεις που περιλαμβάνουν πάνω από δέκα άτομα είναι σπαμάρισμα και κάνει τα νεύρα των υπολοίπων τσατάλια.
  12. Κανόνας δωδέκατος. Μην ανεβάζεις διαφημίσεις της επιχείρησης σου ή της δράσης σου σε τοίχους άλλων. Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να αποδείξεις στον άλλον ότι ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ, κάτι που δεν εκτίμησε ποτέ κανείς.
  13. Κανόνας δέκατος τρίτος και φαρμακερός. Δεν ταγκάρουμε ποτέ -μα ποτέ!- τον φίλο μας στη φωτογραφία από το 1988, με την άσπρη κάλτσα στο Parlarama. Πού να φανταστεί ότι κάποτε θα υπήρχε fb να το χρησιμοποιήσει εις βάρος του; Γενικά, δεν φοράμε ποτέ -μα ποτέ!- άσπρη κάλτσα. Αυτά είναι διαβολικά αξεσουάρ, που ίσως κάποια μέρα καταστρέψουν τη φήμη μας. Ανεπανόρθωτα.

Από το φύλλο της THESSNEWS #13 (06-07/08/2016)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

PEOPLE

23.3.20243:15 μμ

  Ο Μάνος Βακούσης μίλησε σε συνέντευξή του για το «ιερό ψέμα» όπως ο ίδιος το περιέγραψε, αναφορικά με τον τόπο που γεννήθηκε.     Ο ηθοποιός είπε στην εκπομπή «Στούντιο 4» ότι γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά στο παρελθόν έχει

PEOPLE

23.3.20242:00 μμ

  Ο απολογισμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση κοντά στη Μόσχα ανέρχεται πλέον σε 143, δήλωσε στο Telegram η Μαργκαρίτα Σιμόνιαν, μια δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και επικεφαλής του Russia Today, χωρίς να δίνει κάποια πηγή για την

PEOPLE

23.3.20249:37 πμ

  Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε κύκλωμα μαστροπείας που εξωθούσε στην πορνεία, ανήλικη κορίτσια.   Η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2023 και στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια, τα οποία εξωθούσε στην πορνεία σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. H εκπομπή του

PEOPLE

22.3.20248:45 μμ

  Με αφορμή την διπλή θεατρική του παρουσία την φετινή σεζόν, ο Θοδωρής Αθερίδης συνάντησε τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» την Παρασκευή στην ΕΡΤ.   Ο αγαπημένος δημιουργός μάλιστα αποκάλυψε τον

PEOPLE

22.3.20248:16 μμ

  Τέλος στα σενάρια για την υγεία της δίνει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον η οποία με βίντεο δήλωσή της ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο.   Δείτε σε βίντεο τη συγκλονιστική της εξομολόγηση:     🚨 BREAKING: Kate Middleton

PEOPLE

22.3.20243:00 μμ

  Η Ιωάννα Τούνη δικαιώθηκε στην υπόθεση με το βίντεο της, που είχε διαρρεύσει, καθώς οι εμπλεκόμενοι παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις.   Στην εκπομπή του Open μίλησε ο δικηγόρος της influencer, Αναστάσιος Ντούγκας, λέγοντας πως η ίδια αισθάνεται δικαιωμένη μετά

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή