Αρχική / MEDIA / ERT3: Η παρουσίαση του νέου προγράμματος

MEDIA

22/09/2021 5:12 μμ

ERT3: Η παρουσίαση του νέου προγράμματος

H ΕΡΤ3 παρουσίασε το νέο πρόγραμμα σε εκπροσώπους του Τύπου στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο το  τρίπτυχο «Περιφέρεια-Περιβάλλον-Αθλητισμός»

ERT3: Η παρουσίαση του νέου προγράμματος

Γράφει THESSNEWS-DESK

H ΕΡΤ3 παρουσίασε το νέο πρόγραμμα σε εκπροσώπους του Τύπου στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο το  τρίπτυχο «Περιφέρεια-Περιβάλλον-Αθλητισμός»

 

Με στόχο να αποτελέσει την εναλλακτική και συνάμα ποιοτική πρόταση στο ευρύ κοινό με πλήθος ιδιοπαραγόμενων ενημερωτικών προγραμμάτων, εξωτερικών παραγωγών, αθλητικών μεταδόσεων και ξένων ντοκιμαντέρ και ταινιών, το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 για την τηλεοπτική  περίοδο 2021-22, φιλοδοξεί 

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος ανέφερε «Η ΕΡΤ3 είναι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός και τηλεοπτικός οργανισμός εκτός Αττικής, με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που καλύπτει την επικαιρότητα και τα όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στην ελληνική περιφέρεια. Αυτή είναι η αποστολή της ΕΡΤ3 εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Ο πήχης είναι ψηλά και έτσι θέλουμε να κρινόμαστε».Ο ίδιος επεσήμανε τα δύο ορόσημα του τελευταίας διετίας στην μακρόχρονη πορεία του Τρίτου Καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναφερόμενος στην εκπομπή σε σήμα Υψηλής Ευκρίνειας (HD) καθώς και στην υποδοχή της «μερίδας του λέοντος» των αθλητικών μεταδόσεων της ΕΡΤ Α.Ε., γεγονός που, όπως είπε, αποτελεί «χαρά, τιμή και πρόκληση» για την ΕΡΤ3.

      Στη μεγάλη ποικιλία των εξωτερικών παραγωγών, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Προγράμματος, Άγγελος Κάλλης, υπογραμμίζοντας ότι αυτές “καλύπτουν όλες τις πτυχές της ιδιαίτερης ταυτότητας της ΕΡΤ3”. Στη θεματική της περιφέρειας ξεχωρίζουν εκπομπές που έχουν ταυτιστεί με την ΕΡΤ3, όπως η “Κυριακή στο χωριό” που επανέρχεται με νέο παρουσιαστή τον Κωστή Ζαφειράκη, το “Βαλκάνια Εξπρές”, οι γνωστές από προηγούμενες σαιζόν ταξιδιωτικές εκπομπές “24 ώρες στην Ελλάδα” και “Τέχνη του Δρόμου”, η εκπομπή “Άξονες Ανάπτυξης” που συνδέει την ερευνητική δραστηριότητα των αποκεντρωμένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τον τοπική οικονομία, αλλά και νέα εγχειρήματα όπως οι “Μουσικές Οικογένειες” με τον “ακούραστο εργάτη” της λαογραφίας και μουσικής παράδοσης, Γιώργη Μελίκη ή οι “Ιστορίες Ελληνικών Σιδηροδρόμων”. Στη θεματική του αθλητισμού, η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει μία σειρά ωριαίων ντοκιμαντέρ για την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πριν από το επαγγελματικό πρωτάθλημα, με τίτλο “Τα χρόνια της αθωότητας”. Αντίστοιχα, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον, διαπραγματεύονται παραγωγές όπως “Άγρια Ελλάδα”, “Πράσινες Ιστορίες” και “Βότανα, καρποί της γης”. 

     Εκτενής αναφορά έγινε στις εσωτερικές παραγωγές και ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ3, όπως το καθημερινό ενημερωτικό μαγκαζίνο “Περίμετρος”, η επίσης καθημερινή ενημερωτική εκπομπή “Ο3” (Όμικρον τρία), η πενθήμερη πρόγνωση του Καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου, η εβδομαδιαία εκπομπή για τον αγρότη “Αγροweek” κ.α. 

 

 

Στην επικείμενη μετεξέλιξη της ψηφιακής πλατφόρμας ERTflix της ΕΡΤ, αναφέρθηκε η Ελευθερία Φαραντάκη, προϊσταμένη του τμήματος Προβολής και Διαχείρισης Ψηφιακού Περιεχομένου της ΕΡΤ3, εξηγώντας ότι σύντομα μια νέα έξυπνη πλατφόρμα θα «βγει στον αέρα», η οποία θα «αντιλαμβάνεται» τον τύπο της συσκευής (κινητό, tablet, PC, smart-TV κλπ) από την οποία συνδέεται ο τηλεθεατής και θα «προσφέρει» το κατάλληλο φορμάτ για την καλύτερη δυνατή θέαση. «Η ΕΡΤ3 έχει μεγάλο ποσοστό στο ελληνικής παραγωγής πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο στο ERTflix, το οποίο γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα και από Έλληνες του εξωτερικού», ανέφερε.

Στο ξένο μισθωμένο πρόγραμμα, το οποίο συμπληρώνει το ελληνικό πρόγραμμα του Τρίτου Καναλιού, αναφέρθηκε η Φανή Τουπαλγίκη, προϊσταμένη του τμήματος Σχεδιασμού και Σύνθεσης Προγράμματος Τηλεόρασης της ΕΡΤ3, παρουσιάζοντας μια σειρά από ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στη διάρκεια της νέας τηλεοπτικής σαιζόν και τα οποία καλύπτουν πλήθος θεματικών όπως το περιβάλλον, το ευ ζειν, η επιστήμη, η υγεία, τα ταξίδια και η μουσική. Μιλώντας για τις ταινίες που θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3, σημείωσε ότι θα μισθωθούν συνολικά 43 ταινίες μεγάλων δημιουργών με γνωστούς πρωταγωνιστές, ενώ 22 από αυτές θα περιληφθούν στη ζώνη μυστηρίου και θρίλερ του Σαββατόβραδου.

Στη «ναυαρχίδα» της αθλητικής ενημέρωσης της ΕΡΤ3, την καθημερινή εκπομπή «Κόσμος των Σπορ», που συνεχίζει και εξελίσσεται, καθώς και στις μεγάλες ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις που συνθέτουν ένα πολύωρο αλλά και ποιοτικό αθλητικό πρόγραμμα αναφέρθηκε ο Γιώργος Τραπεζανίδης, προϊστάμενος του τμήματος Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ3.

     Η παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΡΤ3 έκλεισε με την καινούρια εξωτερική παραγωγή «Η Γενιά των 17», μια σειρά ντοκιμαντέρ για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ, η οποία ενημερώνει για τους στόχους αυτούς, αλλά και δίνει τον λόγο στους σημερινούς νέους να μιλήσουν για τους δικούς τους προβληματισμούς. Η νέα αυτή παραγωγή ανοίγει τον δρόμο στην ΕΡΤ3 για να ενταχθεί στο δίκτυο των ΜΜΕ των Ηνωμένων Εθνών για την προβολή των 17 στόχων, ενώ συνεισφέρει στο «υπεύθυνο» πρόγραμμα που επιδιώκει να προβάλλει το Τρίτο Κανάλι.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

PEOPLE

27.10.2021 10:50 μμ

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται εδώ και κάποιες ώρες το γνωστό μοντέλο, Δήμητρα Αλεξανδράκη. Η ίδια ενημέρωσε τους ακόλουθούς της για την κατάστασή της: «Θέλω να σας ευχαριστήσω έναν – έναν για τις υπέροχες ευχές σας. Δυστυχώς επιδεινώθηκε η υγεία μου και

MEDIA

27.10.2021 9:21 μμ

Η επιλογή της Σαμάνθας από τον Κωστή για το Captain’s room αλλά και ο τρόπος που μίλησε εκείνος στη Μαίρη έχουν ενοχλήσει τον Ισίδωρο ο οποίος του ζητάει να μιλήσουν. Στο επίκεντρο όμως φαίνεται να βρίσκεται και γενικότερα η Σαμάνθα

MEDIA

27.10.2021 9:09 μμ

Για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για το αν εκείνος πρόσεξε κάποια περίεργη συμπεριφορά ποτέ, μίλησε ο ηθοποιός Βασίλης Αθανασόπουλος. «Ήταν πολύ σοκαριστικό η αλήθεια είναι. Είναι άλλο να ακούς διάφορα, που δεν ξέρεις τι συμβαίνει,

MEDIA

27.10.2021 7:08 μμ

Τον Πύρρο Δήμα υποδέχεται την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου ο Νίκος Χατζηνικολάου, στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”. Ο κορυφαίος Ολυμπιονίκης μιλά για τη σπουδαία διαδρομή του στην Άρση Βαρών και τα χρυσά μετάλλια, ενώ αποκαλύπτει άγνωστες στιγμές πριν από τους θριάμβους του.

MEDIA

27.10.2021 6:58 μμ

Aκόμη μία αποχώρηση θα υπάρχει στο Top Chef για τους έξι σεφ του διαγωνισμού. Απόψε στο Top Chef, τα αστεία τελειώνουν για τους έξι σεφ του διαγωνισμού. Ένας ακόμη θα αποχωρήσει στο τέλος της βραδιάς, μένοντας την τελευταία στιγμή έξω

MEDIA

27.10.2021 6:26 μμ

Oι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακαλοθούν το  «ROUK ZOUK» εκτός από τις καθημερινές, αλλά και τις Κυριακές.   Το «ROUK ZOUK» μπαίνει σε… νέες περιπέτειες με τη μοναδική Ζέτα Μακρυπούλια σε κυριακάτικα «νυχτοπερπατήματα»!   Κάθε Κυριακή στις 20:00

thess

Επικαιρότητα

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

28.10.2021 7:00 πμ

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

28.10.2021 5:30 πμ