Αρχική / LIFESTYLE / ΤΑΞΙΔΙΑ / Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες για το 2022 σύμφωνα με την Google (ΦΩΤΟ)

ΤΑΞΙΔΙΑ

22/08/202211:45 μμ

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες για το 2022 σύμφωνα με την Google (ΦΩΤΟ)

Τα πρωτεία κρατά η χώρα μας σύμφωνα με τον αριθμό μηνιαίων αναζητήσεων στο Google τους τελευταίους 12 μήνες,

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

Η Holidu, πύλη κράτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών, έθεσε ως αποστολή της να ανακαλύψει τις παραλίες που έρχονται πρώτες στην προτίμηση των καταναλωτών.

 

Οι δημοφιλέστερες χώρες με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη

 

1. Ελλάδα – 5.4 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 142 χιλ. + IG hashtags
Είναι επίσημο! Η Ελλάδα είναι η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή χώρα για τους ταξιδιώτες που αναζητούν παραλίες για φέτος. Με 5,4 χιλ. σε μηνιαίες αναζητήσεις και 142 χιλ. hashtags στο Instagram, αυτό καθιστά την Ελλάδα ξεκάθαρο νικητή. Με τόσα πολλά νησιά για να διαλέξετε, είτε επιλέξετε την Κρήτη, τη Νάξο ή τη Μύκονο, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μια εκπληκτική γκάμα παραλιών με κρυστάλλινα νερά.

 

 

2. Ιταλία -5,4 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 71 χιλ. + IG hashtags
Η Ιταλία είναι ένας ονειρεμένος προορισμός όχι μόνο για τους καλοφαγάδες αλλά και για τους λάτρεις της παραλίας! Χαλαρώστε δίπλα στα εκπληκτικά γαλάζια νερά κατά μήκος της ακτής Αμάλφι και απολαύστε με την ψυχή σας πίτσα και ζυμαρικά. Η Ιταλία είναι επίσης η χώρα με τα περισσότερα πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, οπότε δεν θα θέλετε να χάσετε αυτό το εκπληκτικό στολίδι για τα ταξίδια σας αυτό το καλοκαίρι.

 

 

3. Πορτογαλία -3,6 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 61 χιλ. + IG hashtags
Στην τρίτη θέση, με 3,6 χιλ. σε μηνιαίες αναζητήσεις στο Google και πάνω από 61 χιλ. hashtags στο Instagram, έχουμε τη γεμάτη ζωντάνια Πορτογαλία. Κατευθυνθείτε στην Praia do Portinho da Arrábida αν ψάχνετε για μια χαλαρωτική μέρα για να λιαστείτε στον ήλιο και να κάνετε μια βουτιά. Η χώρα διαθέτει πάνω από 948 χιλιόμετρα ακτογραμμής του Ατλαντικού, οπότε υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτό το καλοκαιρινό hotspot. H Πορτογαλία φημίζεται ως προορισμός για σέρφινγκ, οπότε φροντίστε να επισκεφθείτε μια από τις πιο διάσημες παραλίες, την Praia do Norte, για να θαυμάσετε ή να τολμήσετε να σερφάρετε στα γιγαντιαία κύματά της.

 

 

4. Γαλλία – 3,6 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 42 χιλ. + IG hashtags
Με 3,6 χιλ. σε μηνιαίες αναζητήσεις στο Google και πάνω από 42 χιλ. hashtags στο Instagram, η Γαλλία βρίσκεται στην τέταρτη θέση και δεν θα μπορούσε να λείπει από τους παραθαλάσσιους προορισμούς σας για αυτό το καλοκαίρι. Γνωστή για την ήρεμη και πολυτελή παραθαλάσσια πόλη της, μην παραλείψετε να δείτε τα εκπληκτικά γαλάζια νερά της Γαλλικής Ριβιέρας στο νότο, τους μαγευτικούς αμμόλοφους στο βορρά και το φυσικό μεγαλείο των τοπίων της Ασημένιας Ακτής. Ετοιμάστε το μαγιό σας και πηγαίνετε στη Γαλλία για το καλοκαίρι των ονείρων σας!

 

 

5. Ιρλανδία – 880 αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 42 χιλ. + IG hashtags
Η Ιρλανδία διαθέτει πάνω από 3.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και πάνω από 100 παραλίες. Δοκιμάστε το σέρφινγκ στο Bundoran ή χαλαρώστε στην παραλία Glanleam. Αυτή η παραλία είναι γνωστή για το γεγονός ότι βρίσκεται πάνω στο ρεύμα του Κόλπου, καθιστώντας την μία από τις πιο ζεστές παραλίες στο Emerald Isle. Η Ιρλανδία με 880 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google και πάνω από 42 χιλ. hashtags στο Instagram. Δεν θα θέλατε να χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μια μοναδική παραλία!

 

 

6. Ισπανία – 8,1 χιλ. αναζητήσεις Google ανά μήνα | 29,9 χιλ. + IG hashtags
Η Ισπανία είναι η έκτη πιο δημοφιλής χώρα για τις ευρωπαϊκές παραλίες φέτος! Θα μπορούσε κάλλιστα να οφείλεται στις ηλιόλουστες παραλίες της, τα παρθένα νερά και την πλούσια ιστορία της. Η Ισπανία φιλοξενεί πάνω από 3.000 παραλίες, συμπεριλαμβανομένου του παραδεισένιου νησιού της Μαγιόρκα, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 200 από αυτές τις εκπληκτικές παραλίες από μόνο του. Ετοιμαστείτε λοιπόν να απολαύσετε τάπας με την ψυχή σας, να αρπάξετε τη σανγκρία σας και να κατευθυνθείτε προς την παραλία.

 

 

7. Κροατία – 5.4 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 26 χιλ. + IG hashtags
Με 5,4 χιλ. σε μηνιαίες αναζητήσεις στο Google και πάνω από 26 χιλ. hashtags στο Instagram, δεν θα θέλατε να χάσετε τις μοναδικές παραλίες της Κροατίας. Κατατάσσεται στην επόμενη θέση της λίστας μας για τις δημοφιλέστερες χώρες με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2022 και έχει κερδίσει επάξια τη θέση της! Είτε θέλετε να επισκεφθείτε την παραλία Banje, στο Dubrovnik ή την παραλία Žnjan, τη μεγαλύτερη παραλία του Splits, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε στην Κροατία την κατάλληλη παραλία για εσάς!

 

 

8. Μάλτα – 6.6 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 16 χιλ. + IG hashtags
Η Μάλτα μπορεί να είναι μικρή, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι η αγαπημένη των ταξιδιωτών που αναζητούν παραλίες για φέτος! Αυτή η έκταση νησιών σημειώνει 6,6 χιλ. σε μηνιαίες αναζητήσεις στο Google και πάνω από 16 χιλ. hashtags στο Instagram, η Μάλτα δεν έχει μόνο εκπληκτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που κόβουν την ανάσα, είναι επίσης γεμάτη με όρμους και βραχώδεις κολπίσκους που είναι ιδανικοί για cliff jumping. Η Μάλτα είναι επίσης το όνειρο των καταδυτών, με μοναδικές τοποθεσίες κατάδυσης οι οποίες διαθέτουν σπήλαια και ναυάγια. Είναι ένας υποβρύχιος φανταστικός κόσμος!

 

 

9. Ολλανδία – 480 ετήσιες αναζητήσεις | 18.9 χιλ. + IG hashtags
Στην επόμενη θέση, έχουμε την Ολλανδία! Αυτή η χώρα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από τους όμορφους ανεμόμυλους και τις μαγευτικές με τουλίπες φάρμες της. Κατευθυνθείτε προς την παραλία Scheveningen στο Zuid-Holland, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, που διαθέτει τη δική του προβλήτα, διάσπαρτη με γραφικά μαγαζιά και εντυπωσιακά beach bars. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε πιο απομακρυσμένες παραλίες με αμμώδεις αμμόλοφους και εθνικά πάρκα.

 

 

10. Πολωνία – 1.6 χιλ. αναζητήσεις στο Google ανά μήνα | 16.5 χιλ. + IG hashtags
Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική, η Πολωνία εξασφαλίζει την τελευταία θέση μας στο Τop 10 των δημοφιλέστερων χωρών με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2022. Εξασφαλίζοντας 1,6 χιλ. σε μηνιαίες αναζητήσεις στο Google και πάνω από 16,5 χιλ. hashtags στο Instagram. Αν ψάχνετε για μια παρθένα παραλία με χρυσή άμμο, μην κοιτάξετε πέρα από το Świnoujście, το οποίο έχει λάβει ακόμη και γαλάζια σημαία. Μην χάσετε όλες τις παραλίες της Βαλτικής που έχει να προσφέρει η Πολωνία!

 

 

 

Μεθοδολογία

Για την παρούσα μελέτη επιλέχθηκαν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια, η κατάταξη καταρτίστηκε, χρησιμοποιώντας τον μέσο αριθμό μηνιαίων αναζητήσεων στο Google τους τελευταίους 12 μήνες, για κάθε όνομα χώρας σε συνδυασμό με τη λέξη-κλειδί: “παραλίες”.

Έπειτα προστέθηκαν τα hashtags του Instagram για τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί και οι παραλλαγές της ώστε να καθοριστούν οι ευρωπαϊκές χώρες που ήταν πιο δημοφιλείς και περιζήτητες από τις αναζητήσεις των ταξιδιωτών για παραλίες.

 

Πηγή: Holidu

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΑΞΙΔΙΑ

29.3.20241:50 μμ

    Ο δημοσιογράφος Giles Coren και η σεφ Monica Galetti ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και επισκέπτονται τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία που προσφέρουν στους επισκέπτες τους πολυτελή διαμονή αλλά και συναρπαστικές εμπειρίες ζωής. Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του BBC,

ΤΑΞΙΔΙΑ

15.3.202411:15 πμ

  Η Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα που πετάμε χαρταετούς. Δυστυχώς όμως, το έθιμο αυτό πολλές φορές γίνεται αιτία ατυχημάτων. Μερικές συμβουλές όταν πετάμε χαρταετό:  Πετάμε τον χαρταετό σε χώρους ανοιχτούς, μακριά από γκρεμούς, και ποτέ από ταράτσες. Δυστυχώς,

ΤΑΞΙΔΙΑ

22.2.202410:00 μμ

      Η περίφημη παραλία της Κρήτης, που θυμίζει Copa Cabana και ο Μύρτος της Κεφαλονιάς, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις ωραιότερεςακτές της υφηλίου, σύμφωνα με ψηφοφορία των αναγνωστών και μελών της ιστοσελίδας ταξιδιών Trip Advisor. Στην πρώτη θέση η Praia

ΤΑΞΙΔΙΑ

14.2.20249:30 μμ

    Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η δημοφιλής ιταλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα My Greek Salad που ειδικεύεται στις διακοπές στην Ελλάδα ανακοίνωσε κατάλογο με τα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά για πρόταση γάμου, που ταιριάζουν στις προτιμήσεις των Ιταλών

ΤΑΞΙΔΙΑ

23.1.202410:01 πμ

Ψάχνεις για έναν προορισμό χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις με πλοίο; Αδιαμφισβήτητα η Ελλάδα έχει μερικά από τα πιο όμορφα νησιά για να επισκεφθεί κανείς, τόσο τους καλοκαιρινούς, όσο και τους χειμερινούς μήνες. Τι γίνεται όμως με την ενδοχώρα και

ΤΑΞΙΔΙΑ

2.1.20247:45 μμ

  Το μεγαλύτερο κοίτασμα λευκολίθου της Ελλάδας, βρέθηκε στο χωριό αυτό, όπου λειτουργούσε μεταλλείο μέχρι το 1994. Σύμφωνα με το Ε.Α.Γ.Μ.Ε. στη Βάβδο εντοπίζονται και κοιτάσματα του ολιβίνη.         Τα μεταλλεία Βάβδου Χαλκιδικής διέκοψαν τη λειτουργία τους,

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή