Αρχική / LIFESTYLE / ΓΥΝΑΙΚΑ / Η «Olga» είναι εδώ για κάθε Γυναίκα χάρη στην «Πράξη Αγάπης»

ΓΥΝΑΙΚΑ

08/03/20244:23 μμ

Η «Olga» είναι εδώ για κάθε Γυναίκα χάρη στην «Πράξη Αγάπης»

Μέσω της OLGA κάθε γυναίκα που υφίσταται βία μπορεί να στείλει ΔΩΡΕΑΝ γραπτό μήνυμα για να πάρει ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Η «Olga» είναι εδώ για κάθε Γυναίκα χάρη στην «Πράξη Αγάπης»

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Ο Οργανισμός «Πράξη Αγάπης» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την διαδικτυακή εφαρμογή-web app- OLGA μέσω της οποίας κάθε γυναίκα που υφίσταται βία μπορεί να στείλει ψηφιακά ΔΩΡΕΑΝ γραπτό μήνυμα και να επικοινωνήσει σε πραγματικό χρόνο με εξειδικευμένο εκπρόσωπο, ο οποίος θα προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης.

 

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εγκαινιάζεται η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της διαδικτυακής εφαρμογής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό πολύ σύντομα να λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικτυακή εφαρμογή OLGA δείχνει το χαμόγελο της αγάπης σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία οποιασδήποτε μορφής και παρέχει ψηφιακά συμβουλευτική υποστήριξη μέσω live chat από καταρτισμένους επαγγελματίες, δίνοντας στοχευμένες πληροφορίες αναφορικά με την έμφυλη βία, αποτελώντας χρήσιμο εργαλείο για οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκεται σε ανάγκη ή σε καθεστώς βίας καθώς και σε οποιοδήποτε άτομο έρθει σε γνώση του κάποιο περιστατικό έμφυλης βίας.

Ο σχεδιασμός της διαδικτυακής εφαρμογής επιτρέπει την ανωνυμία ενώ το δωμάτιο ασφαλούς επικοινωνίας λειτουργεί όπως ένα live chat, καθιστώντας έτσι την όλη διαδικασία απλή στη χρήση και με άμεσα αποτελέσματα.

Με το πάτημα ενός πλήκτρου κάθε γυναίκα μπορεί να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην έμφυλη βία, να εντοπίσει υποστηρικτικές δομές κοντά της ή να καλέσει την άμεση δράση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής αντλούνται πολύτιμα δεδομένα σχετικά με την έκταση του φαινομένου της έμφυλης βίας τα οποία βρίσκονται και στη διάθεση των αρχών για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.

To όνομα της διαδικτυακής εφαρμογής αποτελεί ένα φόρο τιμής
στην Όλγα Δημητρακοπούλου που τόσο αγαπήσαμε!
Η Όλγα ήταν μόνη της απέναντι στο θηρίο. Στο πρόσωπό της Όλγας καθρεφτίζονται εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο. Η Όλγα έφυγε άδικα, και αυτό δεν αλλάζει. Όλες και όλοι εμείς που σταθήκαμε αλληλέγγυοι στην πολύμηνη προσπάθειά της να κρατηθεί στη ζωή είμαστε σήμερα πιο αποφασισμένοι από ποτέ.
Διαθέσιμη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
https://olgaforall.gr/

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΓΥΝΑΙΚΑ

1.4.202412:32 μμ

  H εταιρεία “Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου” στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης κυρίως όμως του σεβασμού προς τον άνθρωπο, διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Το θέμα της ημερίδας είχε

ΓΥΝΑΙΚΑ

21.3.20249:15 μμ

    Αγωγή εναντίον του οίκου Hermes κατέθεσαν μια γυναίκα και ένας άνδρας στην Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν τσάντα Birkin αν προηγουμένως δεν έχουν αγοράσει άλλα προϊόντα της!   Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι

ΓΥΝΑΙΚΑ

13.3.20241:32 μμ

  Η διαδικασία της αγοράς επίπλων μπορεί να αποτελέσει μια συναρπαστική εμπειρία, ειδικά όταν επιλέγετε έπιπλα κατά παραγγελία. Η δυνατότητα να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε ένα κομμάτι επίπλου που ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες και το στυλ σας είναι μοναδική! Ωστόσο,

ΓΥΝΑΙΚΑ

8.3.202412:28 μμ

    Η μόδα είναι ένας διαρκώς εξελισσόμενος κόσμος, όπου οι σύγχρονες τάσεις συναντούν τα κλασικά στοιχεία, δημιουργώντας μοναδικές και αξέχαστες εμφανίσεις, αλλά και συνεχείς προκλήσεις για τις γυναίκες που λατρεύουν τη μόδα. Οι τάσεις είναι εδώ για να προσφέρουν

ΓΥΝΑΙΚΑ

6.3.202410:30 μμ

    Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχεδιαστές μόδας εμπνέονται από ζωγράφους και μεταφέρουν τους πίνακες σε πολυτελή υφάσματα : ο François Boucher ενέπνευσε την Vivienne Westwood, ο Martial Raysse τον Yves Saint Laurent όπως και ο Pablo

ΓΥΝΑΙΚΑ

29.2.20242:59 μμ

  Ποιος είπε ότι τα αθλητικά παπούτσια δεν μπορούν να συνδυαστούν με κομψά ρούχα; Η τάση αυτή έχει φέρει επανάσταση στον κόσμο της μόδας, υιοθετώντας την άνεση χωρίς να θυσιάζει το στυλ στο ελάχιστο! Σήμερα, τα αθλητικά παπούτσια αποτελούν must-have

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20242:30 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή